Je hoort het wel vaker; winacties waarbij je een minuut gratis shoppen kunt winnen. Misschien ben ik wel spuit elf, maar ik kwam onlangs dit filmpje tegen van Mattie die 20 minuten gratis mocht shoppen bij de Prenatal. En niet eens alleen voor zichzelf, ook één van de luisteraars kreeg alles wat hij verzamelde. Dat klinkt wel erg luxe. Er was echter een maar… de tijd ging direct in en hij moest dus eerst nog op zoek naar een Prenatal, daarheen rijden en dan nog shoppen. Puntje bij paaltje had hij vanaf het moment dat hij met een winkelwagentje uit de lift stapte twee minuten over. Nu kon Mattie zich niet voorbereiden op waar je dan voor gaat, en al helemaal niet de route plannen, lijstje maken of misschien zelfs proefdraaien. Tijdens het auto rijden moest hij tenslotte ook nog radio maken en kon dus ook niet bedenken hoe of wat. Het leukste vond ik nog wel op het einde de hamvraag of hij van alles wel twee stuks had gepakt omdat ze een tweeling krijgen. De vraag is natuurlijk; zou jij weten waar de dichtstbijzijnde Prenatal is? 

Lees ook: Budget baby; Tips gratis / goedkope baby uitzet en meubels om geld te besparen
Lees ook: Overzicht & inhoud gratis Zwangerschaps- en Babyboxen 

[youtube

Geintje natuurlijk, maar ik vraag me wel af wat je zou doen met twintig minuten gratis shoppen. Of zelfs met de overgebleven twee minuten gratis shoppen. Zeker als je zwanger bent van je eerste kindje en nog niet veel hebt, is alles mooi meegenomen. Waar zou je dan voor gaan? Natuurlijk al een beetje afhankelijk van wat je al in huis hebt of je gaat krijgen. Met dat in het achterhoofd kom ik tot het volgende rijtje:

Autostoel

In twee minuten kun je je niet echt laten voorlichten, dus ik denk dat ik voor de standaard Maxi Cosi zou gaan. Wel met family fix, zo ver was ik al wel. Als het lukt zou ik als ik in de buurt ben ook wat hoesjes en een Dooky in de wagen gooien. Met mijn huidige kennis na twee kinderen en de huidige wetgeving, zou ik gaan voor een autostoel die 360 graden kan draaien en dus ook in de achterwaartse rijrichting gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld de autostoel van Bugaboo die je van baby tot aan peuter kunt gebruiken.

Lees ook: Maxi Cosi AxissFixx Plus autostoel
Lees ook: Review: Maxi Cosi AxissFix met airbags; nog veiliger in de autostoel

Kinderstoel

Vervolgens zou ik doorrennen naar de kinderstoelenafdeling. Nu ben ik erg nieuwsgierig naar de Stokke Steps, maar de Stokke Tripp Trapp is al jaren bekend. Ik zou dus gaan voor deze stoel, met de newborn set. Als ik toch in de buurt was, greep ik direct de wipstoel mee van de Stokke Steps.

Borstkolf

Nu luidt ieder advies dat je een borstkolf pas moet kopen na de bevalling omdat je dan weet wat je nodig hebt. Als je deze kans geboden wordt zou ik het wel weten en gaan voor een borstkolf. Geen idee welk merk, gewoon wat ik als eerste zie. En ik geloof ook wel dat ik de kolfset die je daarbij nodig hebt, vergeet, omdat je niet eens weet dat je dat nodig hebt als je je er niet in hebt verdiept. Dat kan je altijd later nog aanschaffen en zijn de kosten niet.

Lees ook: Borstkolf kopen? Dubbelzijdig, enkelzijdig of handpomp welke is de beste?

Kleding

Na deze grote dingen zou ik heel snel een rondje rennen langs het ‘kleine’ spul. Zo zou ik als een tornado langs de babykleding rennen en het één en ander in de wagen gooien. Gewoon wat van verschillende maten zonder te kijken of het voor jongens of meisjes is.

Textiel

Als ik voorbij de textielafdeling zou rennen, gaan er wat dekens en lakentjes in de wagen. Dat is niet duur, maar als je er minimaal drie wilt hebben tikt het wel aan.

Speelgoed

Vervolgens zou ik naar de speelgoedafdeling rennen en daar het één en ander van grijpen. Ik zou niet weten wat op dit moment het aanbod is van speelgoed bij de Prenatal maar zomaar iets grijpen. Ik zou gaan voor een babynestje, speelmat en een jumperoo als ik die zie. Voor als ze ouder worden zijn een loopfiets, loopwagen, activiteitenkubus en poppenbedje of poppenwagen ook erg leuk.

Verzorgingsartikelen

Je kind moet natuurlijk ook in bad, als het kan neem ik een badje mee en anders wat verzorgingsproducten en luiers. Die kun je altijd gebruiken. Een badcape, stapel hydrofiele luiers en aankleedkussenhoezen zou ook fijn zijn.

Lees ook; Luiertest; wat zijn de beste luiers en welke maat welke leeftijd?

Wandelwagen

Dit wordt het laatste station, zodra ik hoor dat de tijd bijna afloopt zou ik hierheen rennen. Tussendoor natuurlijk al checken of ik deze afdeling kan vinden. Nu zou ik een wandelwagen krijgen van mijn ouders, maar van dat geld zou ik dan wel weer iets anders vragen wat we goed kunnen gebruiken. Ik zou dan bij voorkeur voor een drie-in-één wandelwagen gaan. Tijd om snel te testen welke het prettigste loopt heb je niet, dus ik zou dan voor een bekend merk gaan waarvan ik verwacht dat het wel goed zit zoals Stokke, Thule of Nuna. En anders gewoon de eerste de beste die voor het grijpen staat. Deze zou ik dan achter me aan slepen naar de kassa.

Volgens mij heb je voor dit lijstje meer dan twee minuten nodig en komt het wel heel erg hebberig over, want het zijn niet de goedkoopste items van de babyuitzetlijst. Scheelt je wel weer heel veel afstrepen. En anders kan je altijd nog gratis naar huis met de Ouders van Nu babybox of zwangerbox.

Lees ook: iCandy New Peach wandelwagen; review & ervaringen

Wat zou jij in je wagentje gooien als je twee minuten kon shoppen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.