Voornemens 2015 - Mamaliefde

Blog voornemens en doelen 2015

Allereerst;

Gelukkig Nieuwjaar

Na het terugblik op het afgelopen jaar is het ook tijd om vooruit te kijken. Wat staat er dit jaar op ons te wachten, voor zover dat nu al bekend is natuurlijk. Zo hoop ik dat baby boy snel gaat staan en zijn eerste stapjes zal zetten. Dat er mooie reisjes in het vooruitschiet liggen, eventueel met het vliegtuig. Heb ik nu al zin in de toneel, muziek, dans en tekenlessen van peuter. Ik heb ook nagedacht over wat ik met mijn blog wil bereiken. Toen ik een half jaar blogde heb ik een lijstje gemaakt met blogdoelen. Of toen ik net begon met bloggen als eerste kopje binnen de Day Zero Project doelen. Het leek me leuk om zoiets opnieuw te maken. Gebaseerd op eerdere ervaringen heb ik geleerd dat getalletjes in de vorm van cijfertjes leuk klinken, maar lastig te voorspellen zijn. Toen ik begon klonk vijftig bloglovin volgers als veel. Dat zijn er momenteel al zes keer zoveel volgers… Daarom misschien niet zo heel smart, maar wel waarvan ik ‘droom’ en doelen waar ik naar streef om ze te bereiken. Voor tips hoe blogdoelen te formuleren kan je kijken bij Lisanneleeft.

De onderwerpen

Het afgelopen jaar stond in het teken van het zoeken naar onderwerpen die bij mij en mijn blog passen. Deze blog is tenslotte van oorsprong een persoonlijke blog, geen reviewsite of reclamebron. Maar wel eentje met een inhoudelijk en inspirerend karakter. Zowel vanuit mijn achtergrond als pedagoge als om de reden waarom ik begonnen in het openbaar te bloggen; anderen te inspireren. Van handige ideeën voor een knutsel, een vlechtje in het haar van peuter, een no-fail recept en nog veel meer. En dan met als kanttekenening dat het ook allemaal haalbaar is. Dat er niet eerst een flinke zoektocht nodig is voor dat ene ingrediënt of dat middel om iets te kunnen doen. Het liefste haalbaar met de spullen die je toch al in huis hebt.

Dat zal ook de weg zijn waar ik dit jaar op verder ga. Geen wekelijkse fashionfoto’s van de kleding die ik onze kinderen aan trek. Maar wel handige recepten die geschikt zijn voor kinderen. Inspiratie voor activiteiten en spelletjes om te doen met je kind. Real life foto’s van knutsels die ik, of de kinderen zelf hebben gemaakt. Die dus niet 100% perfect hoeven te zijn. Vraagstukken en discussies over de opvoeding. Afgewisseld met een review, challenge, op zondag de terugkerende tags of wat er dan ook speelt.  Natuurlijk, net zoals het afgelopen jaar, met speciale aandacht voor de feestdagen. Wat het onderwerp ook is; op Mamaliefde.nl vind je artikelen die ik allemaal zelf heb geschreven. Je zal geen gekopieerde stukken tegenkomen.

Blogritme

In principe mag je twee keer per dag een artikel verwachten, in ieder geval op de doordeweekse dagen. Dat is mijn streven. Als het er een keer niet inzit om wat voor reden dan ook, verschijnt er niets. Liever dat, dan een afgeraffeld artikel. In de ochtend een persoonlijk blogje over onze avonturen als gezin, een foto verslag, een hersenspinsel of wat dan ook. Aan het begin van de avond een tweede meer inhoudelijk of inspirerend artikel. Ik hoop ook veel te hebben aan de 365 dagen bloggen challenge van Blogqueen. Ik ben al een klein maandje lid van de facebook groep en dat zorgt voor hoge verwachtingen.

Samenwerkingen

Het is nooit de opzet geweest, maar de afgelopen maand heb ik mogen ervaren hoe het is om geld te verdienen met de blog. Ik hoop dat jullie het niet kwalijk nemen dat ik er soms voor kies om deze kansen niet te laten liggen. Niet dat het om veel geld gaat, een paar tientjes hier voor een advertorial en een paar euro’s daar voor banners. Als dit het geval is wordt dit altijd duidelijk gecommuniceerd. Meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Voor het nieuwe jaar heb ik al een aantal leuke samenwerkingen op de agenda staan. Zo zal dit jaar goed beginnen met de komende week een aantal dagen achter elkaar diverse winacties. Kom vooral vanmiddag terug. Verder ben ik een bijzondere lange termijn samenwerking aan gegaan waarbij ik het komende jaar iedere maand speelgoed mag gaan reviewen. Ik ben heel benieuwd naar wat er nog meer op het pad komt. Een weekje, weekendje of nachtje weg met de kinderen lijkt me bijvoorbeeld heel erg leuk.

Attributen

Om te bloggen heb je niet veel nodig; een goede werkende smartfoon met krabbelfunctie voor je inspiratie en camera, laptop met een internetverbinding en je bent in principe klaar. Over de internetverbinding thuis ben ik meer dan tevreden. Op de valreep is er ook een nieuwe telefoon in huis gekomen met groter geheugen, snellere verbinding en nog betere camera. Blijft de laptop over. Ik ben me al aan het oriënteren op wat de mogelijkheden zijn. Iets lichts is fijn zodat je het makkelijk mee kan nemen, maar een stabiele laptop met veel geheugen (voor alle kinderfoto’s) is ook essentieel. De zoektocht gaat dus nog even verder.

Lay-out

Hoezeer ik Kimberley ook dankbaar ben voor de huidige lay-out. Hij is echt heel erg mooi. Past het voor mijn gevoel toch niet 100% bij waar ik over schrijf. Het is een duidelijke overzichtelijke lay-out waarin de artikelen goed tot zijn recht komen. Vanwege het inhoudelijk karakter hoop ik echter een theme te vinden met een meer magazine achtige uitstraling. Niet dat dit een magazine gaat worden als het aan mij ligt. Hopelijk is het dan beter te navigeren tussen de rubrieken en krijg je op de homepage meer keus. Die zien jullie dus vanzelf wel verschijnen.

Foto’s

Bij een nieuwe lay-out horen natuurlijk ook betere foto’s. Het afgelopen jaar ben ik hier al mee bezig geweest. Door bijvoorbeeld foto’s te maken met een witte achtergrond. De progressie is al te zien in de kapselfoto’s. We hebben zelfs een nieuwe hanglamp in de woonkamer zodat de foto’s beter belicht worden. De lamp was toch aan vervanging toe. Nu zijn het voornamelijk foto’s van de kinderen die ik maak, waar het verhaal zich omheen vormt. Veel foto’s worden daarom ook met de telefoon gemaakt. Binnenkort mag ik beginnen met een handige babyfotografiecursus dus hoop daar een aantal tips van mee te krijgen. Nu nog iets dat ik ook betere foto’s kan maken van gerechten. En als dat nodig is van producten. Sommigen krijgen daar zulke mooie foto’s van met accessoires etc. Ik mis daar volgens mij gewoon een oog voor. Net zoals het maken van afbeeldingen. Als ik er een tekst in zet lijkt het altijd zo geknipt.

Social media

Het afgelopen jaar heb ik diverse social media ontdekt. Met iedere keer een periode waarin ik zeer actief twitterde of foto’s deelde via instagram. Dat is nu in rustiger vaarwater gekomen. Met enige regelmaat neem ik overal een kijkje, maar een verlengstuk van mijn arm is mijn telefoon gelukkig niet. Veel meldingen zijn ook uitgeschakeld, zodat ik het alleen zie als ik zelf online kom. Wel zo rustig. Mijn streven is dus ook heel saai om dit zo door te zetten. De blogjes worden automatisch gedeeld via google+, twitter en facebook. Op twitter en facebook worden er ook twee keer per dag oude blogjes opnieuw gedeeld. Zo blijven ze niet achter in de stoffige archieven. Iedere dag probeer ik wel een nieuwe foto via instagram te delen en zodra ik iets doe dat ik vermeldenswaardig vind. Of als het al een tijdje rustig is een pure huisvrouwentweet via twitter. Dit zijn ook mijn favoriete social media. Google+ begin ik nu steeds meer te ontdekken. Ik ben helemaal fan van de auto awesome functie, die met een klik op het toverstafje de kwaliteit op de foto verbeterd of er een minifilmpje van maakt.

Zoals je ziet; geen heldere doelen in aantal bezoekers, de stijgende lijn van 1000 extra unieke bezoekers per maand zet ik graag door komend jaar of andere cijfers. Maar wel een duidelijke richting die ik op wil met mijn blog.

Hebben jullie nog duidelijke plannen voor het komend jaar? Ook als je niet blogt.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 18 )

 • Ga zo door Linda! Je hebt de stijgende lijn te pakken :-)) Alle goeds voor 2015!

 • Gaaf die babyfotografie workshop.. Ik zoek ook nog iets betaalbaars!

  • Moet je komende week mijn blog in de gaten houden. Mag er maar liefst vijf weggeven en de rest korting!

 • wat een mooie plannen…
  succes, gaat vast goed komen

 • Wat een eer dat je geld hebt mogen verdienen met je blog. Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie daar niet om gaat bloggen maar het is wel een eer als men je benadert. Leuke doelen heb je verder =)

  • Dank je. Ben er inderdaad heel erg blij mee dat bedrijven er die eaatde aan hechten.

 • Je hebt goed voor ogen wat je wil bereiken en volgens mij ben je hartstikke goed op weg! Ga zo door en blijf genieten van het bloggen en al het moois dat daaruit voortvloeit.

  Natuurlijk blijf ik je volgen! 😉

  • Dank je. Het is echt heel erg leuk dat bloggen en smaakt iedere keer naar meer.

 • Heerlijk dat je zo nadenkt over je blog! Ik heb heel veel zin om een blog te starten maar nog zoveel verschillende ideeën dat ik er nog maar even niet aan begin 🙂 Maar dat is mijn doel voor 2015: de richting in mijn leven bepalen, nog zoveel te kiezen! Ga ik afstuderen en/of thuisblijven/werken/vanuit huis werken. Of toch bloggen/schilderen/webshop starten/cursus volgen… Wat ik in elk geval zeker weet is dat ik er in de eerste plaats simpelweg wil zijn, in welke vorm dan ook, voor mijn man en gezin. Heel zoet maar o zo fijn!

  • Een hoop keuzes zo te lezen. Succes! Als je gaat bloggen is mijn beste advies gewoon te beginnen en zien of en hoe het bevalt en waar het je brengt. Geldt waarschijnlijk ook voor andere hobby’s.

 • Wat leuk om dit zo te lezen! Knap hoor, 2 blogs per dag. Ik ben zo benieuwd naar je nieuwe layout, al is deze inderdaad mooi. Mijne gaat hopelijk binnenkort ook live. Veel succes met je doelen en de cursus babyfotografie!!

 • Leuk dat je op zoek gaat naar een nieuwe lay-out. Ik vind een magazine style erg fijn lezen. Ik zou het interessant vinden nieuwe kapsel artikelen te lezen in 2015. Zelf zou ik het leuk vinden voor de blog een vlechtworkshop te volgen (hint hint).

 • Mooie nieuwe plannen!! Ik wens je een voorspoedig jaar, veel geluk met je gezin én je blog!

 • Wauw! Wat een mooie dingen en mooie doelen voor 2015! Supergaaf! Ik blijf je zeker volgen. Want je inspireert me zeker!

 • Wauw wat knap Linda! Maar je kan ook zien dat je veel tijd in je blog steekt! Heel erg leuk!!

 • Mijn nieuwe blog over bloggen tot een succes maken is mijn grootste blogdoel 🙂

 • Gaaf zo een baby fotografie cursus! Mooie doelen heb je 🙂

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top