Skip to Content

50 bijzondere accommodaties voor een weekendje weg / glamping met kinderen

50 bijzondere accommodaties voor een weekendje weg / glamping met kinderen

Een weekendje weg, daar zijn we zo nu en dan allemaal wel aan toe. Nu kun je ervoor kiezen om naar een leuk bungalowpark te gaan, maar ook zijn er meer dan genoeg unieke accommodaties te vinden in ons kikkerlandje, waar je heerlijk kunt vertoeven.

Wat dacht je van rondvaren op een blokhutboot (en blijven slapen natuurlijk), of overnachten in een Drakenei? Allemaal mogelijk….!

Ook samen een nachtje weg (voor papa en mama dus) is op verschillende plekken mogelijk….dus die deel ik ook! Wij hebben er in ieder geval een aantal hoog op het lijstje staan.

Inhoud toon

Kerk – Westerkerkje Steggerda

Het Westerkerkje is een stijlvol en natuurlijk ingerichte accommodatie. Er is plaats voor 4 personen; op de vide staan twee eenpersoonsbedden, in de achterkamer staat een goede tweepersoonsslaapbank. Een televisie en vaatwasser zijn niet aanwezig, maar er is wel een grote tuin, een weids uitzicht en er is WiFi. Het Westerkerkje is een betoverend mooi stekje dat je eerder in Zweden of Rusland zou verwachten dan aan de rand van het uitgestrekte landgoed de Eese bij Steenwijk. Het Westerkerkje is een ideale plek voor rustzoekers, schrijvers en mensen die kunnen genieten van een ouderwets goed gesprek tijdens de afwas. Er zijn trouwens meer kerkjes waar je in kan overnachten, denk bijvoorbeeld aan overnachten in een kerk in Friesland.

Meer informatie vind je hier.

Ballonmand – Haaren

In het Noord-Brabantse Haaren waan je je in de wereld van de ballonvaart. Op het moment dat je je accommodatie binnenstapt heb je het idee dat je je in de wolken begeeft. Je kunt slapen in een luchtballonmand, of in de zevende hemel. Tijdens de prachtige dromen die je zult hebben vlieg je hoog in de lucht en zie je de meest prachtige dingen. Er zijn verschillende arrangementen en je kunt er bijvoorbeeld ook met een groep overnachten. Tevens is er een prachtige vergaderlocatie te boeken. Fly high met familie of vrienden en geniet!

Meer informatie vind je hier.

Beach Villa / strandhuisje

Bij Hoek van Holland kan je overnachten in een strandhuisje, en niet zomaar een strandhuisje maar een heuse beach villa. Deze strandhuisjes tussen de Nieuwe Waterweg en de beachclubs bij Hoek van Holland Strand in zijn de enige die het hele jaar mogen blijven staan. Ze bestaan uit twee verdiepingen met boven de slaapkamers en onderin een woonkamer voorzien van alle gemakken. Je loopt dus zo vanuit je huisje het strand op en de zee in. Ook in de winter is dit absoluut een hele belevenis. Er kan gebruik gemaakt worden van een bagageservice en een broodjesservice.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Beach Villa’s Hoek van Holland; slapen op het strand ook in de winter

Belevingsboerderij – Nieuwenhof Mill

Zin om met je tentje of vouwwagen een aantal dagen lekker weg te gaan? Bij de belevingsboerderij zijn 12 plekken om te kunnen overnachten. Pure rust met het geblaat van schaapjes op de achtergrond, dat willen we allemaal toch? Er is ook een Bed & Breakfast waar je kunt slapen onder een dekbed van de Belevingsboerderij, dus echt letterlijk tussen de schapen. Zin om in een Pipowagen te overnachten, ook deze is aanwezig met uitzicht op de prachtige bloementuin, het kampeerterrein en de schapenweide. Drink een lekker warm bakkie in De Herder Inn, ga op Herderstocht met een knapzak of eet een ijsje gemaakt van schapenmelk. Dit alles is te vinden in Mill, Noord-Brabant.

Meer informatie vind je hier.

Blokhutboot – Heerewaarden

De thuishaven van de Blokhutboot ligt in rivierengebied Heerewaarden, maar je kunt ook opstappen aan de rivier de Linge of de Brabantse Biesbosch. Omdat je kunt aanmeren waar je wilt, ben je zo vrij als een vogel…of in dit geval een vis. Je vaart zelfstandig en meert aan bij de leukste stadjes, natuurgebieden en strandjes. Je hebt geen vaarbewijs nodig, maar dient wel minimaal 18 jaar te zijn als je de boot gaat besturen. Je kunt met 4 tot 5 personen overnachten, wat het voor gezinnen interessant maakt, maar ook zeker voor vriendengroepen. Gooi jij binnenkort een hengeltje uit? Of vaar je wellicht naar een zandgat in het rivierengebied?

Meer informatie vind je hier.

Bosboot – Dwingeloo

Deze boot heeft een buitenkeuken, zodat je je veilige haven niet hoeft te verlaten. Je leest het goed, je vaart niet weg op deze boot, maar je kunt er wel luxe op overnachten. In deze ouderwetse stalen boot met kajuit zit een 2-persoonsbed met hoofdkussens en beschermhoezen. De Bosboot is geschikt voor 2 personen en per nacht te boeken. Niet geschikt voor een heel gezin dus, maar wel leuk voor als je samen een nachtje weg wilt met je partner, of wellicht met één van de kids voor wat Quality time samen.

Meer informatie vind je hier.

Boomhut

Als je last hebt van hoogtevrees is het misschien niet zo’n heel goed idee, maar vind je slapen op hoogte wel leuk, dan klim je uiteraard gewoon in de boom(hut). Stiekem wilden we allemaal vroeger een boomhut toch (althans, ik wel)? Je kunt er nu dus gewoon met je hele gezin in kruipen en er heerlijk in slapen. En het uitzicht is natuurlijk een stuk spectaculairder op hoogte.

Lees ook: Kindvriendelijke boomhutten glamping Nederland

Brandweerwagen – Jan Klaassen Braamt

Slapen in een brandweerwagen is waarschijnlijk als een droom voor de meeste jongens (en wellicht ook meisjes). Kids trekken een heus brandweerpak aan, kruipen achter het stuur en voelen zich als een echte brandweerman. ‘s Avonds kun je overigens ook nog eens zelf het kampvuur blussen. Door de vaste tent van water- en winddicht materiaal is de accommodatie nog ruimer, wat ervoor zorgt dat je optimaal kunt genieten van het verblijf. Je kunt zelf slaapzakken, kussens, onderlakens en handdoeken meenemen of kiezen voor een Dromenland-slaappakket.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Land van Jan Klaassen

Container – Emmeloord

Deze Glamtainer is van alle gemakken voorzien en heeft uitzicht over de weidse polder. Het wordt zelfs omschreven als een luxe pop-up-hotelkamer, die mooi gestyled is en door het riante glasoppervlak heb je het idee dat je buiten bent. Er staat een heerlijke boxspring in de Glamtainer en de omgeving biedt vele mogelijkheden om erop uit te gaan. Het werelderfgoed Schokland en Urk liggen bijvoorbeeld slechts op 8 tot 10 kilometer afstand.

Meer informatie vind je hier.

DrakenEi – Hoenderloo

Altijd al eens willen slapen in een echt DrakenEi? Bij Camping ‘t Schinkel kan het gewoon! In het grote drakennest liggen eieren waarin je kan slapen. Het DrakenEi is voorzien van één groot bed, geschikt voor 2 volwassenen en maximaal 2 kleine kinderen. Gezellig een nachtje samen slapen op vakantie kan erg gezellig zijn. En dit is natuurlijk al een ervaring op zich.

Meer informatie vind je hier.

Finse Kota – Alphen

Houd je van knus…dan is overnachten in een Finse Kota echt iets voor jou. De Finse Kota heeft een zitje, schrijf- of eettafel+stoel, 2 slaapbanken met rendierhuiden en matrasjes, koffie en thee mogelijkheid en een houtkachel met kookplaatje en is ruim 9 m2 groot. Niet geschikt voor een heel gezin, maar met z’n tweetjes eventjes romantisch samenzijn kan hier prima. Ook als je even rust nodig hebt en alleen wilt zijn, dan is deze accommodatie meer dan geschikt te noemen.

Meer informatie vind je hier.

Floating Lodges – Pampus Eiland

Voor Pampus liggen? Dit doe je in de prachtige floating lodge. De lodge is een houten hut op een vlotconstructie van 19,5m2 en heeft een binnenoppervlak van 13m2. Hij is geschikt voor 2-4 personen en de inrichting is eenvoudig met aandacht voor duurzaamheid. In principe is alles wat je nodig hebt aanwezig…je kunt zelf lekker een maaltje klaarmaken in de keuken en gewoon naar het toilet.

Meer informatie vind je hier.

Fort Bakkerskil – Nieuwendijk

Hier zijn 7 verschillende slaapaccommodaties te vinden; in de voormalige Kruitkamer en Explosievenopslag van het fort zijn twee ruime slaapzalen gerealiseerd (geschikt voor 6 personen). In de Oude Keuken, voormalige Ziekenboeg en Officierskamer zijn unieke kamers gerealiseerd die o.a. beschikken over een eigen badkamer. Door middel van een comfortabele  slaapbank kunnen in deze kamers ook een 3e of 4e persoon overnachten. Remise A en B zijn de twee grootste kamers. Deze kamers beschikken ook nog eens over een apart woon/keukengedeelte. In deze kamers kunnen  tot 6 personen overnachten.

Meer informatie vind je hier.

Helikopter – Camping Landuitzee Wieringerwerf

Wil jij overnachten in de Lynx-helikopter van het RAF (Britse Royal Air Force)? Hij biedt plaats voor twee personen (leuk voor bijvoorbeeld een vader-zoondate). Binnen kan er geslapen worden, maar ook gezellig worden gehangen. Aan de heliopter bevindt zich een overdekt terras met een eenvoudig buitenkeukentje waar je iets eenvoudigs zou kunnen koken en waar je uiteraard koffie kunt zetten. Sanitair is op de camping aanwezig, dus daarvoor zien je de helikopter even kort te verlaten.

Meer informatie vind je hier.

Hobbitwoning – Camping Geversduin Castricum

Voel je eventjes als Bilbo of Frodo uit Lord Of The Rings, als je gaat overnachten in een echte hobbitwoning. Deze woning heeft ronde ramen, ronde deuren en ligt half onder een heuvel.  Alles is aanwezig (ook toilet en douche). Deze bijzondere accommodatie is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. Helaas is het niet mogelijk om een extra kinderbedje bij te plaatsen.

Meer informatie vind je hier.

Hooiberg – Erve Woolderink Wierden

Echt landelijk overnachten doe je natuurlijk in een hooiberg, gewoon bij de boer op het erf. Reggehooibergen zijn volledig ingericht en voorzien van alle gemakken. Zo is er een keuken die voorzien is van een oven/magnetron en vaatwasser en kun je in de badkamer ontspannen in een Finse sauna. Het spreekt voor zich dat de inrichting volledig in passende, landelijke stijl is gehouden. Reggehooibergen zijn unieke, exclusieve accommodaties waar maximaal 5 personen in kunnen overnachten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Familieweekend met overnachting in hooiberg Erve Woolderink

Iglo Safari – Chaam

Overnachten in een Iglo is ook iets wat je niet dagelijks doet. Je hebt rondom voldoende uitzicht en het is binnen zeer sfeervol ingericht. Je hebt een badkamer, een knusse woonkamer waar je heel wat leuke gezelschapsspelletjes kunt doen en verder ligt het allemaal op een prachtige (natuurlijke) locatie, waar je je al snel thuis zult voelen. Er zijn twee slaapkamers en de Iglo is geschikt voor maximaal 4 personen.

Meer informatie vind je hier.

Indiase Tent – Camping Buitenwereld Witteveen

De Radjatenten op Camping Buitenwereld zorgen voor een echte duizend-en-één-nachtervaring. De tenten zijn neergezet op een houten vlonder en bestaan uit drie delen: In het middengedeelte staat een keukenblok met driepitskooktoestel en een ruim tweepersoonsbed met klamboe. Achterin de grote tenten is een aparte slaapkamer met extra bedden voor de kinderen. De tenten zijn voorzien van elektriciteit, onder andere voor de koelkast en de verlichting en ook een stopcontact om bijvoorbeeld je telefoon of tablet op te kunnen laden.

Meer informatie vind je hier.

Indoor City Camping – Alkmaar

Overdekt kamperen midden in het centrum van Alkmaar, dat klinkt bijzonder toch? Dat is het ook! Indoor City Camping Alkmaar bestaat uit een groepsaccommodatie voor ongeveer 6 personen en een privé-accommodatie voor maximaal vier personen. Begin de dag met een heerlijk ontbijt in de tuin waar het nooit regent en waar het altijd lekker warm is. Of sluit de dag nog even comfortabel af onder het genot van een heerlijk glas wijn met een kaasplankje.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje weg: Alkmaar top 10 bezienswaardigheden & wat is er te doen

Jungle Cabana – Center Parcs Heijderbos Heijen

Overnachten als echte ontdekkingsreiziger in een exotisch oerwoud doe je in een Jungle Cabana! Ze bevinden zich in de Jungle Dome tussen de exotische flora en fauna. In dit tropisch stukje Limburg zijn maar liefst 40 verschillende dieren te ontdekken tussen meer dan 250 exotische planten. Aan de rand van het oerwoud bevinden zich de Jungle Cabana’s. De sfeervolle kamers zijn back to basic ingericht in het thema jungle en beschikken over comfortabele bedden met klamboe, en een privé-veranda. De Jungle Dome beschikt over centrale sanitaire voorzieningen, exclusief v Steggoor Jungle Cabana-gasten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Center Parcs Heijderbos

Kasteel Domburg & Heemskerk

Bij Stayokay Heemskerk in Slot Assumburg krijg je het gevoel dat je in een sprookje bent beland. De grootse entree, mooie zalen, de slotgracht, alles is even betoverend! Stayokay Domburg is een hostel op een wel heel bijzondere locatie: Kasteel Westhove. Dit 13-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht, ligt op loopafstand van het strand. Beide kastelen zijn een topbestemming voor kinderen.

Meer informatie vind je hier of lees het verslag van Lisette hier en van Fleur hier.

Overnachten in stijl met kinderen doe je in deze stoere marinierskamer in centrum van Rotterdam

Klooster – Kruisherenhotel Maastricht

Het Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter. De kamers van het met 5 sterren geclassificeerde designhotel liggen verspreid over het voormalige kloostergebouw, de poortwachterswoning en het moderne, eigentijdse ‘Casa Nova’. Geen enkele van de 60 moderne, comfortabele kamers en suites is hetzelfde.

Meer informatie vind je hier.

Landrover Defender – Altforst

Een landrover is de droom van een heleboel mensen (voornamelijk mannen). Hoe gaaf is het dan om erin te kunnen overnachten? Er zijn diverse 2 persoons en 4/5 persoons versies van de Land Rover Defender in de verhuur. De 4/5 persoons Defender kampeerauto is standaard met 1 daktent uitgevoerd en kan naar wens met 2 daktenten uitgerust worden.

Meer informatie vind je hier.

Legertruck – Dwingeloo

In de stoere LegerTruck staat een 2-persoonsbed, een tafel met twee ingebouwde banken en een basic keuken met 3-pitskookstel. Dit is een 2-persoonsaccommodatie die uitgebreid kan worden met een kleine LegerJeep waarin twee veldbedden hangen. Let op: Je dient hiervoor wel zelf slaapzakken mee te nemen. Hoofdkussens zijn wel aanwezig. Zeer geschikt voor een gezin!

Meer informatie vind je hier.

Luchtbel

Wil je slapen onder de sterrenhemel, boek dan een overnachting in een luchtbel. Er is een tweepersoonsbed en je kunt gebruik maken van het sanitair in het huis. Romantisch een weekendje samen weg gaat hier zeker weten lukken.

Let op: Maximaal 2 personen.

Meer informatie vind je hier.

Molen – Langweerdermolen

Ervaar het unieke gevoel als je vanuit de woning de stelling van de molen op stapt. Het uitzicht is ontzettend mooie en geeft je meteen een gevoel van thuiskomen. De ruimte is zeer doordacht wat ervoor zorgt dat alles goed benut wordt. De eerste slaapkamer heeft 2 stapelbedden en biedt plaats aan 4 personen. De tweede slaapkamer heeft twee 1-persoonsbedden, waarvan 1 ingenieus onderbed, dat naar voren gerold kan worden.De derde slaapkamer is de “masterbedroom” en heeft een ruim tweepersoonsbed. Deze kamer is wat ruimer en heeft ook een ruime hang- en legkast.Via de houten wenteltrap kom je in de sfeervolle woonkamer met luxe open keuken. De landelijke keuken is voorzien van allerlei hedendaags gemak: een koelkast met vriezer, magnetron, oven, koffiezetapparaat en zelfs een vaatwasser. De ruime en robuuste eettafel biedt plaats aan 8 personen. En verder kun je plaatsnemen in de zithoek waar een bank en diverse fauteuils staan.

Meer informatie vind je hier.

Panoramatent – Castricum

Beleef je vakantie onder de sterrenhemel! Door de vele ramen, zowel om je heen als in het dak,  zie je overdag de zon en ’s nachts de maan en de sterren. Ook leuk: inclusief ochtendkrant, gastheer ter plaatse voor service, toegangskaart Noordhollands Duinreservaat en welkomstpakket (met één wcrol, vuilniszakjes, lucifers, afwasmiddel en afwasborstel en keukendoekjes). Verder opgemaakte bedden bij aankomst, bedlinnenpakket (dekbedden, kussens en lakens) en eindschoonmaak.

Meer informatie vind je hier.

Pipowagen – Stamprooij

Wie lijkt het wat om te overnachten in Kaatje de Pipowagen. Deze kleurrijke, sfeervolle Pipowagen zorgt voor een heel knusse logeerbeleving! De Pipowagen is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen en is voorzien van een compleet ingericht keukentje. Je maakt gebruik van het sanitair van de camping. Boek ook een ontbijtmand erbij!

Meer informatie vind je hier en hier voor een pipowagen op het strand.

Luxe pipowagen – Heythuisen

Deze heerlijk luxe pipowagen is onlangs uitgebouwd met een tweede bedstee en een ruime zithoek. Buiten heb je een prettig terras wat mooi verscholen ligt tussen de bloeiende planten. Binnen is een fijne zithoek, keuken met vaatwasser en twee romantische bedstedes. Dankzij de goede isolatie, verwarming en airco is deze accommodatie geschikt voor ieder seizoen! De Pipowagendeluxe ligt vlakbij de kinderboerderij en het speeltuintje.

Meer informatie vind je hier.

Plaggenhut – Ansen

Toe aan een typisch Drents verblijf? Overnacht dat in een plaggenhut met bedstee! Op deze bijzondere plek kom je gegarandeerd écht tot rust en kun je genieten van elkaar, de pure natuur, fijne restaurants en veel gezelligheid in de omgeving. Voor de kinderen is het geweldig, er zijn geiten en andere dieren aanwezig en genoeg speelplekken en speelattributen.

Meer informatie vind je hier.

Pod Velp

Een Pod is een unieke houten accommodatie die je tijdens álle seizoenen een knus verblijf in combinatie met het actieve buitenleven biedt. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 4 personen. Ideaal voor stellen of ouders met (jonge) kinderen die er veel op uit willen. Elke Pod beschikt over een kitchenette met spoelbak, koelkast en magnetron, maar het koken of barbecueën doe je bij voorkeur lekker buiten. Breng wel zelf je barbecue of kooktoestel mee. Je kunt ook een pannenset huren en gebruik maken van de Kookpod: hier is een keuken aanwezig voor bereiding van je maaltijd (op uurbasis beschikbaar). Er zijn 5 types: de Luxe Pod (12 m²) voor 2 personen, de Luxe Pod voor 4 personen, de ruimere Superior Pod voor 4 personen, de extra bijzondere Bush Pod (10,5 m²) met buitendouche, en de Baby Pod met alles voor je baby of peuter. Een Pod is ook ideaal in combinatie met de Lodgetent. Bijvoorbeeld voor gezinnen met (ook) oudere kinderen, die meer ruimte of privacy willen door over meerdere accommodaties te beschikken.

Meer informatie vind je hier.

Rioolbuis – Lelystad

Overnachten in een rioolbuis….klinkt heel bijzonder toch?! De rioolbuizen liggen op een apart veldje en bieden meer dan voldoende privacy. De uitvoering is heel basic, vergelijkbaar met kamperen. Het steigerhouten bed van 2,00 bij 1,80 meter is terug te klappen tot een zitje zodat je overdag en ‘s avonds ook lekker binnen kan zitten. ‘s Avonds kun je heerlijk bbq-en op de bijbehorende riool-BBQ.

Meer informatie vind je hier.

Safarilodge – Beekse Bergen

Dichtbij de dieren logeren en wakker worden met het gebrul van een leeuw? In Safaripark Beekse Bergen kun je terecht in een luxe lodge. Er is een speciale Kidslodge die voorzien is van ruime slaapkamers, een keuken met combimagnetron, vaatwasser en koffiezetapparaat. In de badkamer is een inloopdouche en een ruim bad. Je kunt gebruik maken van een bolderkar, er is een olifantendouche en ook nog eens diverse spelelementen rondom de Lodge.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Safari resort Beekse Bergen review

Sea House – Ameland

Op vakantiepark Qurios Ameland zijn vijf verschillende typen Sea Houses. Deze luxe accommodaties zijn trendy ingericht en van alle gemakken voorzien. De omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers en ook op cultureel gebied valt er in de regio veel te ontdekken. Qurios Ameland is het hele jaar geopend. Op een kleine kilometer vanaf het park ligt de kust van Ameland. Tijdens schoolvakanties biedt Qurios Ameland een veelzijdig animatieprogramma. Het park heeft een eigen take-away en een minishop waar je voor het broodnodige terecht kunt.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Ameland met kinderen; de leukste uitjes en activiteiten
Lees ook: Qurios Ameland; Vakantiepark Ameland voor een heerlijke vakantie / weekendje weg

Sterrenkubus – Erfgoed Bossem Lattrop

Een Sterrenkubus is een vierkante houten huisje met een gedurfd design en doordachte functionaliteit. Je verblijft op het platteland, waar je kunt genieten van de prachtige sterrenhemel. De huisjes zijn niet groot (9m2) wat het dus allemaal nog knusser maakt. Er is 1 tweepersoonsbed op een vide en een transparante koepel in het dak. Perfect voor een romantisch nachtje (of weekendje) weg dus!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Slapen onder de sterrenhemel in een Sterrenkubus bij Erfgoed Bossem

Stro-iglo – Oldehove

Het stro-hotel is zeer geschikt als een romantisch verblijf met z’n tweeën, is ook leuk  als groepsaccommodatie voor het hele gezin, vriendengroepen en een groep collega’s. De iglo’s zijn gebouwd met strobalen, wat zeer sterk is. De cirkelvormige ruimte biedt een gevoel van intimiteit en gastvrijheid. Wind en weer worden buiten gehouden: Binnen is het warm en gezellig en wordt het warm gehouden door een kleine kachel. In de top van de iglo bevindt zich een grote glazen koepel waardoor je de sterren kunt zien. Elke stro-iglo is volledig ingericht met strobedden, een eethoek, elektriciteit, verwarming en een kleine koelkast. Er zijn twee iglo’s voor twee tot vier personen en een iglo voor twee personen.

Meer informatie vind je hier.

Tiny House – Veluwe

Een overnachting in een Tiny House brengt je dichterbij de natuur. Je bevindt je midden in het Veluwse Bos, waar het motto “Minder huis, meer leven” geldt. Het Tiny House is slim en sfeervol ingericht met veel natuurlijke invloeden. Het huisje beschikt over alle voorzieningen die je je wenst. Er is een open-lucht binnenplaats met loungebanken, diverse hangmatten, een barbecue en een heerlijke hottub! Genieten dus! Verder is het huisje voorzien van twee slaapkamers, een badkamer met douche en wastafel en een keuken met combimagnetron, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker.

Meer informatie vind je hier.

Tjalk wakend oog – Sloten

Een overnachting op paviljoen tjalk “Het Wakend Oog” is een unieke ervaring. Een nacht voor anker, op het Slotermeer, betekent geen verkeer, geen media, alleen het ruisen van de wind en het klotsen van het water. Dit alles met de gezellige warmte van het houtkacheltje! Liever niet voor anker, maar gewoon overnachten in de haven? Dat kan! De schipper vaart je na de zeiltocht weer terug naar Sloten.

Meer informatie vind je hier.

Watertoren Torentje van Trips – Groningen

Deze watertoren is volledig vrijstaand en biedt voldoende parkeerplekken. Het uitzicht is fantastisch, zeker door het groene landschap. De oude watermolen is verbouwd tot luxe erfgoed logies. Het interieur is luxe, maar de karakteristieke elementen zijn gelukkig nog steeds aanwezig. Het Torentje van Trips is geschikt voor stellen, gezinnen (met kinderen) en groepen tot 8 personen.

Meer informatie vind je hier.

Trein-Inn of Tram-Inn – Hoogewoud

Bijzonder overnachten in een compleet ingerichte trein In Mexicaanse sfeer? Er staat een compartiment van ruim 21 meter lang en 2.60 meter breed je beschikking. Je slaapt in een ruim bed (een boot) met afmetingen van 1.65 meter bij 2.10 meter, er is verwarming maar ook airconditioning. Als klap op de vuurpijl is er een ruim bubbelbad voorzien van whirlpool en jetstreams in een omgekeerde sombrero geplaatst.

In de tuin van de boerderij aan de Koningspade staan twee trams die gereden hebben in Duitsland en Amsterdam. Deze zijn omgebouwd tot drie zeer luxe appartementen waar vrijwel alles in aanwezig is, zoals een zeer luxe douche en toilet, een oven om broodjes af te bakken, koffiezetapparaat en onder andere een keuken met koelkast. Je slaapt in een opgemaakt tweepersoonsbed van 140cm bij 205cm. De compartimenten zijn onderverdeeld in drie thema’s (Italiaans, Frans en Engels-Amerikaans) met ieder zijn eigen soort ontbijt. De Italiaanse en de Franse tram zijn geschikt voor 2 personen, de Engels-Amerikaanse tram (trammetje) is geschikt voor 4 personen. Speciaal voor ouders met (jonge) kinderen, hebben wij de familie tram geopend. De tussenwand is tussen de compartimenten weggehaald waardoor je toezicht heeft op de kinderen die dan toch in hun “eigen” compartiment slapen.

Meer informatie vind je hier.

Vliegtuig (met verkeerstoren) – Wieringerwerf

Dit vliegtuig is voorzien van een tweepersoons slaapgelegenheid, een eenpersoonsbed en een zitgelegenheid met tv. De ruimte is niet te vol, maar je krijgt er wel een verkeerstoren bij. Deze toren is zelf ontworpen en gebouwd. In de toren vind je de keuken met eethoek, douche en toilet, en bovenin nog drie slaapgelegenheden. In totaal is dit vliegtuig dus geschikt voor 6 personen.

Meer informatie vind je hier.

Vliegtuig- IJzeren vogel Vlaardingen

Slapen in een vliegtuig, maar dan gewoon op de grond…het kan! Het vliegtuig heeft 4 slaapplekken, waarvan 2 kleine bedden, ideaal voor kinderen. De “flightcase” direct naast het vliegtuig biedt privé-sanitair met douche en wastafel. Het wc-tje (in het vliegtuig), platenspeler, de zitbanken en het buitenzitje maken het vliegtuig compleet. De kinderbedden zijn helaas niet geschikt voor de jongste slapers die nog uit bed klimmen/rollen. Het is niet heel ruim, maar wel heel knus en zeer geschikt voor een gezellig weekendje weg.

Meer informatie vind je hier.

Vogelhuis – De Vreemde Vogel Vlaardingen

Het vogelhuis met slaapvide biedt plaats aan 4 personen. Het privé-sanitair met douche, wc en wastafel in de grote “regenton” ligt direct naast het vogelhuis. Een platenspeler, kleine zithoek en picknicktafel maken het vogelhuis tot een stijlvolle en complete slaapplek op hoogte. Inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, verwarming, waterkoker met koffie/thee en uitgebreid ontbijtbuffet in de boerderij (of tegen meerprijs ontbijt op bed).

Meer informatie vind je hier.

Volkswagenbusje

Overnachten in een Volkswagenbus brengt je eventjes terug naar de 70’s. Je kunt eerst lekker toeren en uiteindelijk overnachten als je op de camping aangekomen bent. Je kunt het pop-up dakje openen en bovenin de bus is er dan een bed uit te klappen tot een ruim tweepersoons slaapplaats! Zelfs de achterbank van de bus is uit te trekken waardoor er nog eens een tweepersoons slaapplaats ontstaat.

Meer informatie vind je hier.

Waddenlodge – Texel

Deze moderne vakantiewoning biedt rust, luxe en design. Er is een royaal terras wat zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten. Vanaf het privéstrand, waar je volkomen vrij zit, loop je direct de aangrenzende zwemvijver in. De Waddenlodge is de locatie waar je je volledig kunt terugtrekken en met vrienden of familie in luxe kunt genieten van rust, ruimte én design.

Meer informatie vind je hier.

Watertoren – Lutten

Doordeweeks kun je hier terecht als Bed & Breakfest gast en in het weekend is de locatie beschikbaar voor gezelschappen/families/groepen. Er zijn acht bijzondere tweepersoonskamers waar je zult ervaren dat je in een watertoren slaapt. Authentieke details zijn nog steeds aanwezig en alles is met liefde vormgegeven. De kamers zijn allemaal voorzien van bedden van Swiss Sence (XL-boxspring), een comfortabel zitgedeelte, en een bureau. Daarnaast heeft elke kamer de beschikking over alle moderne faciliteiten, zoals een eigen moderne badkamer met douche en toilet, en een tv en draadloos internet. Geniet in de ochtend van een heerlijk uitgebreid ontbijt dat bestaat uit afgebakken broodjes en vers brood, kaas, verschillende soorten vleeswaren, tomaatjes en komkommer, jam, hagelslag en pindakaas, crackers en beschuit, yoghurt, muesli, fruit, een eitje, karnemelk, melk of jus d’orange. Uiteraard kun je bij het ontbijt ook onbeperkt thee en koffie pakken.

Meer informatie vind je hier.

Wigwam – Slagharen

Alle indianen en aanhang opgelet! Je kunt in Slagharen blijven slapen in een Wigwam Deluxe met het attractiepark op pijl-en-boogafstand. Elke wigwam heeft een keuken, meubilair, flatscreen, eigen douche, toilet en wastafel. Deze bijzondere accommodaties bieden plaats aan maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark & Camping Slagharen; overnachten in een wigwam

Wijnvat – Huijbergen

Kom jij logeren in één van de wijnvaten? Ze bestaan uit Grenenhout, en de lengtemaat is 430 cm en de doorsnede is 228 cm. De dikte van het hout is 46 mm, dus je kunt ook in de wintermaanden prima blijven slapen. Ze hebben een eenvoudig maar comfortabele inrichting. Achterin het wijnvat is een groot 2-persoonsbed en daaronder heb je een grote opbergruimte. Aan de voorkant zijn er 2 banken en een grote uitschuiftafel. De 2 banken kunnen worden omgebouwd naar 2 bedden. Dus in totaal kunnen er 4 mensen per wijnvat slapen.

Meer informatie vind je hier.

Yurt – Texel

Houtjes hakken, vuurtjes stoken..het verblijven in een Yurt zorgt ervoor dat je kunt onthaasten.  Deze accommodatie is rond, wat zorgt dat je je geborgen zal voelen. Het terrein is leuk voor kinderen omdat ze er heerlijk kunnen buitenspelen. In de natuur…..!

Meer informatie vind je hier.

Amanda