Girlpower! Het verschil tussen mannen en vrouwen

Toen ik 18 was en studeerde ging ik op mezelf wonen, daar was ik best trots op en ik deed dan ook alles zoveel mogelijk zelf. Of eigenlijk, gewoon alles. Van apparaten installeren, klusjes aan huis en ga zo maar door. Zonder auto, maar met het openbaar vervoer of de fiets. Jaren heb ik op mezelf gewoond, tot ik zes jaar geleden ging samenwonen na een negen maanden lange relatie met diegene die nu mijn man is. Ik deed alles zelf, maar vanaf dat moment kwam daar toch verandering in… 

Achteraf best bizar, alsof je het opeens niet meer kan. En dan heb ik het niet over klusjes zoals de vuilnisbakken buiten zetten waar ik een hekel aan had of het verven wat ik wel kan, maar dan commentaar krijg, en liever manlief laat doen. Ook het repareren van spullen of het vervangen van lampen en batterijen heb ik een tijdje laten liggen. Niet zozeer dat ik het niet kon, maar hij had al het gereedschap opgeborgen in de schuur zodat ik niets meer kon vinden, nu ligt er gelukkig een schroevendraaier in de gangkast zodat ik toch het een en ander weer gewoon zelf kan. Als ik het niet uit gemakzucht laat liggen tenminste 😉

Zelf heb ik een voorbeeld gehad waarbij dingen toch wel werden verdeeld, tot mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder alles zelf deed. Dat viel echter tegelijk met het moment dat ik op mezelf ging wonen, dus ik weet niet beter.

En toen, was manlief er een avond niet, bedrijfsuitje. De volgende dag zouden we de verjaardag van onze zoon vieren. Ik was op zolder bezig met de was ophangen en wilde een nieuwe was aanzetten toen hij niet meer aanging. Ik balen, want hij was net nieuw. Dus ik verder met het ophangen van de was en toen naar beneden om de cadeautjes te pakken voor in de schoen om ze in te pakken. Blijkt het licht in onze slaapkamer het niet te doen, én in de badkamer niet. Toen ging er bij mij een “lampje branden” dus dook ik in de stoppenkast. Geen stop door, maar na lang zoeken zag ik dat de aardlekschakelaar uit stond. En niet meer aan wilde. Ik balen, want de cv-ketel zat ook op die groep en met het vriezen ’s nachts vond ik dat niet zo prettig.

Eén moment twijfelde ik om mijn stiefvader te bellen, vragen wat te doen. Maar ik besloot eerst eens te gaan googlen. Maar ja, geen idee wat het probleem is en dus waar je op moet zoeken. Gelukkig geeft Google tips bij het invoeren en was het eerste zoekresultaat precies wat ik nodig had. Eerste stap; alle groepen die op die aardlekschakelaar zijn aangesloten uitschakelen en dan één-voor-één weer aan. Zogezegd zogedaan, twee van de drie ging goed, bij de derde vloog hij er weer uit. Volgende stap; het apparaat vinden wat dit veroorzaakt. Dat is iets lastiger, nu was ik met de wasmachine bezig dus besloot ik daarmee te beginnen. Deze zit echter in een doos samen met de Nefit cv-ketel en nog twee stekkers waarvan ik geen idee heb hoe of wat.

Ondertussen was ik al vier keer ofzo heen of weer gelopen van de zolder naar beneden, terwijl ik eigenlijk gewoon op de bank wilde gaan zitten zitten, nog cadeautjes moest inpakken en nog even wat wilde werken nu manlief van huis was. Volgende stap was het zoeken van een nieuwe stekkerdoos, natuurlijk kijk ik eerst in twee verschillende bakken. Gevonden, beneden natuurlijk, dus weer naar zolder en één-voor-één de apparaten weer aansluiten. Om te beginnen met de wasmachine. Want dan kan ik aan de lampjes zien of hij er weer uitvliegt of niet zonder dat ik nog een paar keer naar beneden hoefde te lopen. Gelukkig ging alles goed toen ik de drie stekkers er weer in had zitten.

Het is misschien heel raar, maar ik was toch wel heel erg trots op mezelf dat ik dat toch maar mooi zelf had weten op te lossen zonder hulp. Ik was al bang dat we anders een nieuwe cv-ketel hadden moeten kopen. Terwijl ik dat tien jaar geleden niet anders had verwacht of had gewild.

Doe jij nog wel eens technische klusjes in huis?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top