Of iemand iets had met Thailand, vroeg Linda aan het panel. Voor mijzelf was het antwoord: “Niet echt”. Ik ben er nog nooit geweest, weet er eigenlijk ook niet veel van. Waarom het leuk was als we iets met Thailand zouden hebben, bleek toen ik klikte op de link. Wat een kleuren. Wat een prachtige spulletjes! Allemaal kleding, haarspulletjes en hebbedingetjes in Noord-Thaise stijl. De eigenaresse zelf heeft haar hart verloren aan die stijl:

Wat is de Noord-Thaise stijl mooi! Kleurrijk en met prachtige borduursels. Verliefd stopte ik bij elke kraam om de materialen van de tassen en kleding even te voelen. Na thuiskomst bleef de Northern Thai-Style door mijn hoofd spoken. Zou het niet prachtig zijn als Nederlandse kinderen deze broeken en rokjes zouden dragen?

Omdat ik zelf altijd heel benieuwd ben naar het gezicht achter de shop, keek ik eerst in het menu naar een About-pagina en toen ik deze daar niet vond, scrolde ik meteen naar beneden. Daar stond het wel. Super! Een foto, daar word ik sowieso blij van, maar deze met twee glimmende bruine ogen en een grote glimlach, maakte ook mij aan het glimlachen. Bij het gezicht achter de shop, had ik een goed gevoel. Ik besloot Linda een berichtje te sturen: niks met Thailand, wel met de spulletjes in de shop.

Girlie Stuff haalt Thaise vrolijkheid naar Nederland

girlie-stuff-mamaliefde-640x320

en dat zie je terug op de site! Meteen vielen me de vrolijke rokjes én de prachtige sjaals voor dames me op. Bij één van de rokjes, zag ik, met de spullen in Pollewopskast, meteen een hippiechique outfit voor me en die prachtige diepzeegroene sjaal, die zou prachtig matchen met mijn nieuwe blonde haar. Ik besloot Linda een berichtje te sturen om aan te geven dat ik wel blij werd van de Thaise vrolijkheid van Girlie Stuff en na contact met de eigenaresse van de shop, zou ik een pakje kunnen verwachten.

Altijd spannend, hoe is de levering, hoe ziet het eruit? Keurig ingepakt kwam het pakje aan. Met extra zorg en touch verpakt, daarom houd ik van dit soort hart&ziel webwinkeliers. Er zat zelfs een heel leuk kadootje bij wat matchte bij het rokje van Elynn. Iets met een goede start.

Het rokje en de sjaal

hippiechique-mamaliefde-640x211

De kwaliteit van beiden is echt geweldig. Het zit goed in elkaar en ze zijn netjes afgewerkt. Het rokje van Elynn is zo’n heerlijk flotterdansrokje (er is bijna geen ander woord voor). Toen ze hem aan had, bleef ze maar rondjes draaien.

girlie-sjaal-mamaliefde-640x320

De sjaal voelt superlicht aan, kriebelt niet en ondanks het gebruik van organza, is hij niet heel kwetsbaar. Hij heeft een fijne uitstraling, maar bij mijn zwarte outfits, blijft het stoer, met een beetje kleur. Dat kunnen mijn outfits best gebruiken. Ik draag op zich niet altijd zwart. Ik draag ook wel eens lichtzwart, pastelzwart, gebroken zwart, maar andere kleuren, nope, niet echt. De prachtige groene kleur, houdt het zoals gezegd stoer, maar geeft wel een diepe warme uitstraling.

Girlie Quotes

Op de site van Girlie Stuff is er ook ruimte voor Girlie Quotes. Mail je ook een grappige uitspraak van je (klein)kind? Als die geplaatst wordt als Girlie Quote van de Week, krijg je als bedankje een Hebbedingen-artikel naar keuze toegestuurd.

Khop Khoen Kha! (Da’s Thais voor dankjewel) voor het lezen van dit blog en nu zou ik als ik jou was snel een kijkje nemen in de shop. Alleen al voor de foto’s van haar leuke Noorse kleindochter in de leuke Thaise kleren! 

♥MJ