Geslacht baby jongen meisje beinvloeden door dieeet, standje, moment en meer - Mamaliefde.nl

Hoe kan je het geslacht van je baby beïnvloeden?

“Je moet dankbaar zijn dat je zwanger bent” of “Het maakt niet uit wat het is, als het maar gezond is”. Helaas gelden deze uitspraken niet voor alle ouders. Niet alleen in bepaalde delen van de wereld waar er bijvoorbeeld een éénkindsregel is vanuit de overheid, maar ook gewoon in NederlandZo zijn er (met name moeders) die na vier zonen toch eigenlijk wel dolgraag een meisje willen krijgen. In de praktijk worden er namelijk meer jongens (52%) dan meisjes (48%) geboren, waardoor die wens groter is. Er zijn zelfs ouders die abortus overwegen als het geslacht niet is wat ze willen.

Lees ook: Tips voor als je graag snel zwanger wilt worden

Genderconsulent

Voor veel mensen is dit een taboe, maar als je er mee zit kan het je leven toch echt beïnvloeden en is zelfs hulp van een psycholoog nodig. Tegenwoordig kan je ook terecht bij een ‘genderconsulent’ die je helpt op een natuurlijke manier het geslacht van de baby te bepalen, bijvoorbeeld door een dieet.  Op het internet zijn er veel verschillende tips te vinden die zouden kunnen helpen in de theorie. Aangezien de zaadcellen van de man bepalen of het een jongen (xy) of meisje (xx) wordt. Er worden evenveel mannelijke als vrouwelijke zaadcellen geproduceerd. Richten de meeste methoden op het afzwakken van de mannelijke cellen of het stimuleren van de vrouwelijke cellen. Mocht je moeilijk zwanger worden, dan kan je het beste de tips volgen om een jongen te krijgen. Grofweg vallen die uiteen in drie methodes; een dieet, planning en de seks zelf.

Lees ook: Miskraam, curretage of missed abortion; van symptomen, en oorzaken en de kans op stolsels

Als je graag een meisje wilt

 • Een dieet waarbij je veel calcium en magnesium binnenkrijgt. Calcium vind je in; citrusvruchten (grapefruit, sinaasappels, mandarijnen etc.) yoghurt, melk, harde kaas en rabarber, spinazie, broccoli, tofu en amandelen. Magnesium vind je in bonen, cashewnoten, volle granen en vijgen.
 • Zoveel mogelijk zoutarm eten.
 • Het roken van marihuana is slecht voor de mannelijke zaadcellen, waardoor de vrouwelijke overblijven.
 • Mannelijke zaadcellen zijn misschien dan wel sneller dan vrouwelijke zaadcellen. Vrouwelijke zaadcellen zijn sterker en overleven langer. Bij een regelmatige cyclus zou je een, twee of drie dagen voor de eisprong moeten handelen.
 • In de Chinese kalender zijn er bepaalde maanden gunstiger voor een jongen en andere voor een meisje. Hier vind je de Chinese conceptiekalender.
 • Stress, roken en blootstelling aan radioactieve straling of chemische gifstoffen hebben een negatief effect op de zaadcellen en vergroten daardoor de kans op een meisje. Radiologen, tuinders en schilders zouden meer kans hebben op dochters. Goed dus om rekening mee te houden tijdens het daten 😉
 • Als je graag zwanger wilt worden zouden iedere dag seks, een warm bad (voor de dad-to-be) en een orgasme bij de vrouw bevorderlijk zijn. Door dit te vermijden zou de kans op een meisje dus ook groter zijn, omdat de omstandigheden voor mannelijk zaad afneemt.
 • De vrouw moet bovenop, maar elk vrouwelijk dominant standje moet goed genoeg zijn om een dame op de wereld te zetten.
 • Vermijdt vluggertjes maar ga voor een romantische avond volop voorspel.
 • Seks in de middag, niet in de avond.
 • Seks op de even dagen van de maand, niet op de oneven.
 • Seks als het volle maan is.
 • Seks in een missionarispositie waardoor de penetratie minder diep is en de zaadcellen een langere afstand moeten afleggen.

Lees ook: Verschillen jongens en meisjes in ontwikkeling en gedrag

Als je graag een jongen wilt

 • Het tegenovergestelde van de omstandigheden die hier boven staan; dus wel een vrouwelijk orgasme, een warm bad voor de man en zoveel mogelijk seks.
 • De temperatuur van de lichaam bijhouden om zo de eisprong te kunnen bepalen en dan seks hebben.
 •  Zoute snacks zoals chips en nootjes voor de man.
 • Voor een jongetje is het belangrijk dat je geen honger lijdt, dus je moet wat meer gaan eten omdat dat je zuurgraad positief verandert.
 • Door het eten van rood vlees, zoals salami, rare gebakken biefstuk of vis om de perfecte zuurgraad te creëren. Maar ook brood, cornflakes, noten en rozijnen. Maar geen zuivel en zure producten.
 • Door het drinken van koffie, of hoestsiroop vlak voor de seks.
 • Voedingsstoffen of extra pillen om meer zink, vitamine C en foliumzuur binnen te krijgen.
 • Standjes waarbij een diepe penetratie mogelijk is zodat zaadcellen dicht bij de baarmoeder komen en de afstand in ieder geval geen hindernis zal zijn.
 • Dor de man boxershorts te laten dragen in plaats van onderbroeken omdat mannelijke zaadcellen niet van warmte zouden houden)
 • Geen sokken aan tijdens het vrijen!
 • Seks tijdens een kwart maan.
 • Seks in de avond.
 • Seks op initiatief van de man.
  Seks op de oneven dagen van de maand.

Lees ook: Vruchtbare dagen berekenen met ovulatietest, wanneer is de eisprong, kan je deze voelen, symptomen als ovulatiepijn 

Wetenschappelijk onderzoek

Aan bovenstaande tips kan natuurlijk geen garantie gegeven worden. Wel wordt er uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zo heeft onderzoek nu uitgewezen dat er een dieet is dat daadwerkelijk een rol kan spelen of het geslacht van de baby een jongen of meisje is. Voor een jongen moet je vooral veel zoutarm en calciumrijk voedsel eten. Dat gecombineerd met een goed bijhouden van de eisprong zou zelfs tot een score van 85% tot 96% betrouwbaarheid zorgen!

Meer over dat onderzoek lees je hier.

Lees ook: Gezonde voeding en leven tijdens zwangerschap; Lijst wat mag je wel eten en wat is verboden? Alcohol en sporten

Had jij een voorkeur of meisje tijdens de zwangerschap?

Hoe je het geslacht van de baby kan beïnvloeden voor of tijdens de zwangerschap? Met behulp van een gender consult of andere methodes zoals zoutarm en calciumrijk dieet, tot moment en standjes - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Geslacht baby beïnvloeden voor / tijdens zwangerschap
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 12 )

 • Een aantal jaar geleden heb ik het dieet van mevrouw Noorlander van Gender Consult gedaan. Ik wilde na de geboorte van mijn zoon nl heeel graag een meisje. Als ik een advies mag geven aan mensen die dit ook overwegen dan kan ik alleen maar zeggen ” DOE HET NIET!!”. Het was een hel en ik heb het puur op wilskracht een half jaar volgehouden. Het dieet kost 1400 euro (nu waarschijnlijk nog meer..) en het geeft je dus absoluut geen garantie. Dat was snel verdiend voor haar, want ik kreeg alleen maar een dieet boekje toegestuurd en een starterspakketje met pillen ( en ze had mij Nb de verkeerde pillen toegestuurd!). Ik had met dat dieet de hele dag door honger. Ik moest speciaal zoutloos brood bij de bakker halen, alleen maar Evian water drinken ( water uit de kraan mag niet) en ik mocht maar een paar dingen eten en daar mocht ik dan ook niet veel van. Ik vond mevr Noorlander bovendien een ongelofelijk onsympathiek mens als je met vragen haar mailde of belde. Kortom, DOE HET NIEt! Na een half jaar was ik nog steeds niet zwanger en heb ik het gelaten. Wat een opluchting!

  • Ze zeggen inderdaad dat als je moeilijk zwanger wordt de kans op een jongen groter is. Toch is het wel een vervelende ervaring, juist in die fase wil je gewoon geholpen worden en ergens terecht kunnen met je vragen. Klinkt inderdaad wel als een heel zwaar dieet.

   • Hoi Barbara, ik begrijp uit jou reactie dat je ook heel ontevreden was met mevr noorlander. Ook ik heb bij haar t dieet gedaan en vond haar ook vreselijk, maar toen ik dat tegen haar zei snapte ze daar niets van en dat had ze nooit eerder gehoord en ze herkende zich helemaal niet in de dingen die ik zei. Ben zo blij te lezen dat ik daarin dus niet de enige was 😊

 • Ik wilde als eerste heel graag een meisje en heb dan ook wat regeltjes toegepast de eerste maand proberen. (waren net aan het proberen en vond het wel lollig). Laat het toen meteen raak zijn en een meisje zijn. Dus ik geloof! Haha. Tip aan een vriendin meegegeven en heeft ook een meisje.

  • Mag ik ook je tip Jess? Wil ook graag een meisje. ☺️

  • Ik ben heel benieuwd naar je tips!!!

  • Aan Jess, wat voor dingen heb je toegepast voor een meisje als ik vragen mag? 😊

 • Mijn wens voor een meisje was ook erg groot. Ik had mij vroeger al als meidenmama gezien. Later zou ik moeder worden van twee meiden. Dat werden dus drie jongens. Ik ben mij toen flink gaan verdiepen wat de mogelijkheden waren. Ik had contact met een man die er via België en een reisje naar een ander land kon regelen dat er in het ziekenhuis op wens een meisje kon worden teruggeplaatst via ifv. Dit ging ons dus eigenlijk wat te ver want a) je koopt een kind als ware en b) het is illegaal.
  Ik ben toen gaan neuzen op Amerikaanse forums. Ook heb ik een boekje besteld met tips.. Ik heb een meisjesdieet gevolgd en ik had op eigen risico een pillenbakje (zo’n ding waar je voor de hele week pillen in kunt sorteren) gevuld met allerlei pillen (ook pillen uit de VS over laten komen waar ik goede verhalen over hoorde. O.a. Lydia Pinkham). Helaas heeft het met alle tips en shit lang geduurd voordat ik zwanger werd en heb ik 4! miskramen gehad. Ik heb het dieet een beetje losgelaten want het leverde wat stress op en ik was mezelf niet meer. Ook ben ik daarmee 15 kilo afgevallen. Dus alleen met een dosis pillen, maanstanden en andere tips is het uiteindelijk nog gelukt en heb ik een dochter gekregen. Of het zonder alle zooi ook was gelukt? Geen idee, ik was wanhopig want zowel bij mij als mijn man worden er bijna alleen maar jongens in de familie geboren, dus is zag de kans op een meisje als nihil. Ik geniet nu heerlijk van mijn dochter. Ze is een kers op onze taart. En issue is 100 % waar, je houdt net zoveel van een zoon als van een dochter. Maar ik begrijp dat vrouwen een voorkeur kunnen hebben voor een jongen en meisje. Helaas is dat nog steeds een groot taboe in Nederland.

  • Hoi

   Mag ik vragen wat voor pillen dit dan allemaal waren?

 • Wat een leuk stuk! Mocht je er meer over willen weten, ik kan er veel over vertellen ? ik begeleid sinds een jaar stellen die dromen van een zoon of een dochter. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen serieus genomen worden in deze wens! Het kan elk facet van je leven beïnvloeden. Dat is triest, omdat deze mensen zich er onnodig voor schamen en zich eenzaam voelen in deze wens. Tegen hen wil ik zeggen: je bent niet alleen! Met de Gender Balance methode hebben 48 stellen inmiddels het gewenste geslacht gekregen, 2 helaas niet. Maar ook zij zijn dolgelukkig met het mooie kind dat zij kregen! Neem gerust een kijkje op mijn site http://www.genderbalance.nl. Groetjes, Leonie

 • Hoi Barbara, ik begrijp uit jou reactie dat je ook heel ontevreden was met mevr noorlander. Ook ik heb bij haar t dieet gedaan en vond haar ook vreselijk, maar toen ik dat tegen haar zei snapte ze daar niets van en dat had ze nooit eerder gehoord en ze herkende zich helemaal niet in de dingen die ik zei. Ben zo blij te lezen dat ik daarin dus niet de enige was 😊

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top