In het kader van de “speelgoed van het jaar”-verkiezing die loopt van september tot en met november zal er op Mamaliefde divers speelgoed worden gereviewed en weggegeven! We trappen af met Construxions van Totum voor de categorie 4 en 5 jaar. Tijd dus om onze 4-jarige dochter hiermee kennis te laten maken. Is dit speelgoed echt wel zo leuk als ze zeggen.

Lees ook: Blokken bouwen kind; Van test consultatiebureau tot spelideeën, voorbeelden en spelletjes en originele blokken sets

Niet alleen voor jongens!

Bouwen is niet alleen voor jongens of voor meisjes; dat laat deze doos wel zien. Zodra dochterlief de doos zag, wees ze namelijk direct de superhelden aan op de verpakking. De een was een jongen en de ander was een meisje. Dat er in de doos voertuigen zaten maakt niet uit. Zo is ze er het ene moment van overtuigd dat ze ballerina wordt en het volgende astronaut! Ze kon niet wachten tot ik de doos had leeggehaald om te gaan bouwen. Op de doos staat dat het vanaf drie jaar is, maar dan is het wel fijn als mama of papa nog even meehelpen. Vrij spelen is natuurlijk geen probleem, maar om de beschrijving te volgen is dat nog wat lastiger. Natuurlijk is het ook gewoon leuk om je eigen bouwwerk te maken. Met de houten blokjes, de staafjes en overige elementen kan je alle kanten op. Dit is een set met vervoersmiddelen, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. Ook goed voor de fantasie en het leren logisch nadenken.

Nieuw: Totum knutselclub GRATIS

Liever zelf aan de slag? Naast dit gave speelgoed en diverse knutselpakketten hebben ze bij Totum nu ook een nieuwe website waar je online terecht kan om knutselinspiratie op te doen. Van kleurplaten, spelletjes, wallpapers voor je tablet of smartphone, printables maar ook voorbeelden en instructievideo’s, je vindt het er allemaal. Na gratis aanmelding wordt je lid van de Totum Knutselclub en ontvang je via de mail een heuse clubpad die toegang tot allerlei exclusieve (online en offline) Totum belevenissen. Op de website maak je kennis met Tess en Tom, het Totum Team. Zij stellen hun boomhutten open voor alle knutselhelden van Nederland. Heb je een knutselvraag of een probleem, stel hem aan Tess en Tom. Zij gaan dan aan de slag om een oplossing te vinden. Daarbij mag je natuurlijk je mooiste knutselresultaten met Tess en Tom delen via Social Media. Na stevig beraad binnen het Totum Team staat één van de inzendingen een maand lang in de Totum knutseletalage.

Winactie

Nu mag ik ook nog een doos Totum Construxions weggeven. Meedoen? Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat met wie je graag zou willen gaan. De winnaars ontvangen aan het eind van de week een mailtje.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'