Genieten van de zwangerschap? - Mamaliefde.nl

7 tips om meer te genieten tijdens de zwangerschap

Ja, ik laat zo af en toe vallen dat we graag een derde kindje willen. Nee, ik ben niet al zwanger. Toch sta ik er soms wel eens bij stil hoe het zou zijn om zwanger te zijn. Of denk ik terug aan de zwangerschap. Bij de eerste was ik heel bewust zwanger, ikzelf en mijn omgeving hield overal rekening mee. Gelukkig wel op dusdanige manier dat je niet het gevoel krijgt ziek te zijn in plaats van zwanger. Van nieuwsgierige handjes heb ik niet veel last gehad. Het was namelijk niet direct zichtbaar dat er een baby in mijn buik zat. Daarom dat ik regelmatig met een buikband omliep. Om te laten zien wat voor moois er in mijn lichaam groeide. De tweede zwangerschap is heel anders, op dat moment waren er twee kinderen in huis (een pleegkind) en gaat het leven gewoon door. Niet tillen of om even een momentje te gaan liggen was je afhankelijk van de kinderen. En hun rusttijden. Gelukkig had ik tijdens deze zwangerschap minder last van maagzuur waardoor het slapen beter ging. En had ik ook veel meer energie. Tot 8,5 maand, toen was ik er klaar mee. Gelukkig was ik niet de enige en beviel ik met 37 weken. 

Lees ook: Checklist van wat je moet regelen tijdens de zwangerschap

Stel dat ik voor de derde keer zwanger zou zijn. Hopelijk op het moment dat beide kinderen naar school gaan. Een overzicht van mijn voornemens om van een volgende zwangerschap meer te genieten zijn;

Lees ook: Hyggen; de nieuwste trend om optimaal te genieten van het leven.

Meer rust

In het begin nog niet zo nodig, maar naarmate de zwangerschap vordert is het belangrijk om rust te pakken. Al is het maar een uurtje op de bank liggen. Even je ogen dichtdoen, met natuurlijk de wekker aan zodra de kinderen weer opgehaald moeten worden. Of van die ene leuke serie een aflevering kijken.

Lees ook: 25 zwangerschapssymptomen waaraan je zwangerschap kan herkennen

Zwangerschapsmassage

Even een momentje voor jezelf nemen, even heerlijk tot rust komen met een zwangerschapsmassage. Gewoon even jij en je kind. Mijn man is niet zo van het masseren, dus dan is het superfijn als je daar bij een professional bij terecht kan. Wist je trouwens dat zwangerschapsmassage meer is dan alleen te ontspannen? Een zwangerschapsmassage zorgt ook voor een verlichting van de klachten. Zwanger zijn kan je misschien wel vergelijken met topsport. Er gebeurt zoveel in het lichaam. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een speciaal kussen, zodat je baby alle ruimte heeft en jij er heerlijk ontspannen bij kan liggen. In deze infographic van Treatwell is er duidelijk te zien wat feiten en fabels zijn rondom de zwangerschapsmassage.

Lees ook; Zwangerschapsmassage & behandelingen bij Sanadome Nijmegen
Lees ook: Bucket list; 10 activiteiten en uitjes om te doen tijdens zwangerschap of hoogzwanger tijdens zwangerschapsverlof

Meer uit handen geven

Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Je partner kan ook prima een deel van de zorg voor de kinderen en het huishouden overnemen. Misschien niet helemaal zoals jij het zou doen. Maar dat moet je dan ook kunnen loslaten. Straks, na de bevalling heb je een kraamverzorgster en kan jij er weer tegenaan. Of als je haar er niet mee wilt opzadelen werkt het ook prima om een week voor de 37 weken een schoonmaakster langs te laten komen die je huis een grote beurt geeft zodat dat ook helemaal voorbereid is op de bevalling. Heb ik bij de tweede gedaan en zou ik zo weer doen.

Lees ook: Kraamzorg; wat zijn de taken van de kraamverzorgster en hoe lang?

Zwangerschapszwemmen

Hopelijk is het mogelijk om een avond in de week / twee weken te gaan zwemmen. Heerlijk zodra de kinderen op bed liggen het water in te duiken om wat baantjes te trekken en met andere zwangere moeders te socializen.

Lees ook: Zwangerschapscursussen en begeleiding tot de bevalling
Lees ook: Sporten tijdens de zwangerschap; Richtlijnen welke wel veilig zijn of afgeraden / intensief zijn

Bloggen

Als deze blog er nog is tegen de tijd dat ik zwanger ben, waar ik op dit moment wel van uit ga. Kan je zeker ook wekelijkse updates verwachten.

Lees ook: Bloggen; alles wat je wilt weten van beginnen met bloggen tot geld verdienen

Negenmaandendagboek

Ik ga ook zeker mijn best doen om ook voor dit kind een negenmaandendagboek bij te houden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er bij onze zoon al wat terughoudend in was. Bij de eerste werkte ik netjes alles bij, bij de tweede is dat toch een stuk minder en heb ik volgens mij heel veel in de kraamweek alsnog ingevuld. Goed voornemen dus om dat bij de derde wel gewoon weer op te pakken.

Lees ook: Babyboeken; van zwangerschapsdagboek tot kraambezoekboek
Lees ook: 20 ideeën om herinneringen te maken en bewaren tijdens zwangerschap; van brief aan jezelf tot een sieraad van je echo foto

Kleertjes shoppen

Bij de derde zou ik ook graag willen weten wat het geslacht is. Of ik daarvoor weer een speciale echo zou laten maken weet ik nog niet. De eerste twee waren allebei erg onrustig en niet makkelijk te zien. Bij onze zoon hebben we het eigenlijk alleen gedaan omdat we het bij onze dochter ook hadden gedaan en daar later geen scheve gezichten in willen. Voor ons had het weinig meerwaarde, ook al blijft het bijzonder om naar je baby te gluren. Maar misschien dat als ik zwanger ben daar toch weer heel anders over denk.

Lees ook: Baby-uitzet; wat heb je nodig voor een baby?

Wat zou jij (anders) doen bij een volgende zwangerschap?

Genieten tijdens de zwangerschap? Dat is niet altijd even makkelijk gezegd en gedaan. Daarom deze 7 tips waarmee je gelijk kan beginnen! - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
7x Genieten van de zwangerschap
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 8 )

 • Sofie is morgen een maand en ook ik roep al de hele tijd dat ik een derde wil haha! Nog een keer zo intens genieten van de zwangerschap ondanks de kwaaltjes

 • Nadenken over een volgende ronde? Niet echt… Met een tweeling (jongen en meisje) zijn we erg blij en hoeven niet perse aanvulling. Toch zeg ik nooit nooit, deze tweeling was immers ook niet gepland maar zeker zeer welkom.
  Ik geloof niet dat ik zwanger zou willen zijn van een eenling… Mij iets te weinig echo’s 😉 Bij onze tweeling hadden we eerst om de 4 weken, later om de 2 weken en toen zelf meerdere keren per week een echo. Erg leuk! Dat zou ik missen denk ik!

 • Ik hoop dat ik bij een tweede zwangerschap ook kan genieten…de eerste was erg zwaar vanwege de vele zwangerschapskwaaltjes….dus hopelijk is de tweede keer voor mij totaal anders! 🙂

 • Ik denk ook na over een tweede..
  En neem me dan vanalles voor, vraag me alleen af hoeveel er kan haha!

 • Ik geniet nu veel meer dan bij de eerste haha. Vind het heel bijzonder en speciaal dat het weer gelukt is.

 • ohhhik ben benieuwd! Haha!

  Ik ben nu voor de derde en echt allerlaatste keer zwanger! Niet omdat ik niet meer zwanger wil zijn , maar omdat we zo gewoon echt compleet zijn. Toch steekt het af en toe wel een beetje hoor!

 • Mezelf verwennen met mooie kleding. Want ik zag er op een gegeven moment niet meer uit. Terwijl er best hele leuke zwangerschaps kleding te vinden is. Die je toch nog een beetje leuk eruit laten zien…. Liefs, Eva

 • wat leuk geschreven. ik heb zelf 2 meisjes van 5 en 6 de oudste over 3 maanden 7
  en ik ben nu zwanger van mijn derde ik ervaar deze zwangerschap wel veel zwaarder dan de vorige 2
  dit kindje is heel bewust gepland was echt mijn harte wens nog een derde.
  wij willen zeker weten wat het word bij de 20 weken echo 3 november gaan we het vragen.
  de baby is uitgerekend op 18 maart maar mijn 2 meisjes kwamen ook eerder
  de oudste 2 weken eerder en de jongste 8 dagen eerder
  dus ik verwacht deze ook eerder.
  groetjes felicia

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top