Gender reveal

Je kan het Amerikaans gedoe en opgeblazen vinden. Feit blijft dat het toch een bijzonder moment als je ontdekt wat het geslacht is van je kind. Dat kan je op vele manieren vieren. Het meest standaard is (of was) wel de taart die gevuld is met een bepaalde kleur. In de loop der tijd, en lang leve pinterest zijn daar heel wat originele ideeën bijgekomen. Denk aan het open maken van een doos vol ballonnen, het in het vuur strooien van poeder dat een kleurtje krijgt. Je kan het zo groot, of klein houden als je zelf wilt! Ik ging op zoek naar een aantal originele aankondiging; voor een feest maar bijvoorbeeld ook voor op social media.

Geslachtsbepaling jongen of meisje vanaf wanneer?

Vanaf 16 weken, of als je kiest voor de nipt test al eerder, weet je wat het kan worden en kiezen voor een zogenaamde pretecho. Je kan ook wachten tot je 20 weken zwanger bent, op de helft en voor de seo-echo moet. Ook al is het doel van die echo niet om het geslacht te bepalen, mochten ze het zien en wil je het weten dan zullen ze dat toch zeker melden. Kan heel fijn zijn om te weten of je een jongen of meisje krijgt.

Gender reveal feest

Zeker bij de eerste kan het heel bijzonder zijn om er achter te komen wat het geslacht van je kind is en dat wereldkundig te maken. Hiervoor kan je een rondje maken langs familie en de allerbeste vrienden, of ze uitnodigen voor een hapje en drankje. Of heel groots opzetten en iedereen uitnodigen voor een feest met alles er op en eraan. Wat jij (en je partner) wil.

Gender reveal met strikje

Gender reveal - Mamaliefde

Omdat de zwangerschap nogal snel kwam hebben we gewacht om het aan vrienden te vertellen tot de twintig weken echo. Die hadden we de dag voor de eerste verjaardag van dreumes. Dit keer wouden we weten wat het geslacht werd. Dus hadden we op haar verjaardag een foto neergezet van de echo met een blauw strikje. Dit viel gelukkig wel gelijk op! Al duurde het bij sommigen nog even tot ze doorhadden dat het een jongen was omdat we het bij de eerste ook niet wisten.

Gender reveal taart

Een taart met de kleuren roze of blauw. In heel veel verschillende uitvoeringen te krijgen. En pas als je hem opensnijdt komt het verlossende woord; is het een jongen of een meisje?

Stoepkrijttekening

Een mooie tekening met de grotere broer / zus voor op facebook.

Doos met ballonnen

De doos is gevuld met helium ballonnen. Zodra het strik is opengemaakt vliegen de ballonnen de lucht in. Het wel of niet laten vliegen van ballonnen heeft wel zo zijn gevolgen voor het milieu en de dieren die het plastic binnen kunnen krijgen.

Traktatie

Een lekker gevuld hapje dat verklapt of het een jongen of meisje wordt.

Ballon prikken

Hiervoor heb je maar 1 ballon nodig. Als je die kapot prikt dwarrelt er confetti uit en weet je of het een jongen of meisje wordt.

T-shirt met gekleurde handjes

Deze kan je onder je kleding dragen, of tijdens het feestje door de vader op de buik van de mama laten plaatsen om zo bekend te maken of het een jongen of meisje is.

Poederbal

Echt iets voor de voetbalvader; een bal die is gevuld met een poeder. Als je daar dan heel hard tegenaan trapt stuift dat alle kanten op en krijg je bovenstaande kleurexplosie.

Hoe hebben jullie het geslacht bekend gemaakt?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Gender Reveal
Author Rating
51star1star1star1star1star
Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.