Wij Nederlanders kunnen goed sparen. Gemiddeld sparen we € 250,- per maand en daarmee hebben we bijna allemaal een mooie buffer. Er zijn ook mensen die niet sparen, dat kan natuurlijk ook. Ik vond sparen altijd al belangrijk, niet voor niets begon ik ooit met een blog over besparen en sparen, maar nu we een gezin met 3 kinderen hebben, vind ik het nog belangrijker, het is fijn om een goede buffer achter de hand te hebben én financiële tegenvallers op te kunnen vangen. Daarnaast hebben wij een levensstijl waarbij we ook regelmatig “gewoon” wat over hebben en dat gaat dan ook naar de spaarrekening.

Lees ook: 101 besparingstips; Geld besparen in het huishouden
Lees ook: Consuminderen; 20 tips en voorbeelden om thuis toe te passen

Je kunt op veel verschillende manieren sparen, maar het belangrijkste is wel om gewoon te gaan beginnen. Al is de spaarrente bijna 0 en al is het maar € 10,- uiteindelijk heb je toch een mooi bedrag bij elkaar en kun je dat uitgeven aan iets moois of iets noodzakelijks.

Lees ook: Zakgeld: vanaf welke leeftijd en hoeveel?

Wij sparen als gezin niet voor bepaalde doelen, als er een vakantie geboekt wordt, dan halen we dat van de spaarrekening af en die wordt elke maand weer een beetje bijgevuld. We proberen wel altijd een minimumbedrag achter de hand te hebben. Afgelopen jaar hadden we te maken met een flinke financiële tegenvaller en hoewel we elke maand spaarden, was ik ook benieuwd of we niet sneller konden sparen. En wat bleek? Ook al waren we echte spaarders, met een aantal trucs konden we sneller en meer sparen, dat is fijn!

Lees ook: Besparen op vakantie; 20 tips voor een goedkope budget vakantie

In de video van deze week vertel ik je 5 tips om meer te sparen, waar je zo mee aan de slag kunt gaan. Misschien spaar je al, maar wil je net iets sneller sparen of misschien spaar je nog helemaal niet en wil je eindelijk eens beginnen. Dan hoop ik vooral dat ik je hiermee op weg kan helpen!

Veel succes!

Hier vind je meer bespaartips of misschien overweeg je te gaan beleggen voor de toekomst.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Geld sparen tips; 5 handige tips om te leren meer over te houden
Author Rating
51star1star1star1star1star