Eindelijk is het zo ver, na al die dagen, weken, maanden wachten… De baby is er! Je bent bijna verbaasd dat er geen groep journalisten voor je deur staat, want dit is toch het mooiste nieuws in de wereld? Het komt waarschijnlijk niet in de krant, maar je kunt het wel op een andere manier wereldkundig maken: door je huis te versieren met geboorteversiering!

Lees ook: Alternatieven voor beschuiten met muisjes

Geboorteversiering voor aan de voordeur

De oude Grieken hingen al iets aan de deur als de baby geboren was. Een krans voor een jongen en een plukje wol voor een meisje. Nu hebben heel veel mensen een krans aan de deur hangen en een plukje wol wapperend in de wind, dat begrijpt niemand. En vind ik ook een beetje zielig voor de meisjes… Gelukkig zijn er alternatieven:

Een goedkope, en toch erg feestelijke, decoratie is een strik om de deur. Bij de Action bijvoorbeeld kun je een rol tule of organza halen. Die bind je om de deur en aan de buitenkant van de deur maak je een grote strik. Zo weet de hele buurt of er een jongen of een meisje geboren is. Je kunt ook iets aan de strik hangen, zoals een Nijntjeknuffel.

Een krans dus… Een roze of een blauwe. In een krans kun je spullen stoppen zoals kleine schoentjes, of een knuffel ooievaar. Als je een beetje handig bent kun je een grote beschuit met muisjes knutselen. Dat doe je door een cirkel van hout te bespuiten met bolletjes schuim. Laat sommige bolletjes wit, en verf andere bolletjes blauw of roze. Met een strik eraan om de deur en de boodschap moet duidelijk zijn!

Geboorteversiering voor aan de raam

De ramen lenen zich heel goed voor decoratie. Je hebt een groot oppervlak en het valt erg op. Met een paar glasstiften kun je een mooie tekening op het raam maken, bijvoorbeeld de naam van je baby in sierlijke letters met ‘welkom’, of een mooie quote. Het enige is: wie heeft daar tijd voor net na de bevalling? Jijzelf in ieder geval niet… Misschien heb je een crea-vriendin die de tekening voor je zou willen maken? Het stift kun je later met een doekje zo weer verwijderen.

Het is een stuk makkelijker om een raamsticker te kopen. Er zijn heel veel ontwerpen in allerlei stijlen en lettertypes. Wil je alleen de naam van je baby of ook een leuk figuurtje? Het is wat duurder dan de stiften, maar het zit er dan ook in 2 minuten op. Ook de sticker kun je na afloop makkelijk verwijderen.

Deze vind je hier.

Zodra je een slinger ophangt, is er een feestgevoel! Je kunt ook een mooie slinger voor het raam hangen. Een naamslinger, een welkom-baby-slinger of een mooie roze of blauwe slinger. Of een witte slinger met roze of blauwe accenten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, zie ook de alinea over slingers.

Je kent hem wel, zo’n ooievaar die zogenaamd door het raam heen vliegt. Hij bestaat uit 2 helften, die je met zuignappen op het raam bevestigt.

Deze vind je hier.

Een raambord is ook erg leuk: als een huis te koop of te huur staat, zie je vaak zo’n bord aan het raam geplakt. Zo’n bord kun je ook bestellen als geboortedecoratie. Hij is er in allerlei designs en je kunt de naam van je baby er op laten zetten.

Deze vind je hier.

Bij de Xenos verkopen ze kartonnen letters om mee te knutselen. Je kunt die letters van te voren al verven of beplakken, of gewoon zo laten natuurlijk. Zet de naam van je kindje goed zichtbaar in het raamkozijn, zet er nog een mooie knuffel naast en klaar is je raamversiering. Die letters kun je na de kraamperiode leuk in de babykamer neerzetten.

Deze vind je hier.

Persoonlijke geboorteversiering met naam

Naast de standaardversiering is er ook persoonlijke decoratie te vinden met de naam van de baby. De babynaam heb je natuurlijk met heel veel zorg uitgezocht, dus dan wil je die natuurlijk ook graag met iedereen delen!

 

Denk aan een houten bord met een afdruk van het geboortekaartje erop.

Een houten bord met de naam, bijvoorbeeld in de vorm van een figuur; zoals een ooievaar, uiltje, beschuit met muisjes, rom