Onlangs werden we uitgenodigd voor een dagje naar de Gaia Zoo. Een dierentuin die meerdere awards heeft gewonnen. Nu zijn de weekenden momenteel erg vol maar waren manlief en ik gisteren allebei vrij. Dus togen we gezellig met zijn viertjes voor een ouderwets dagje plezier naar de dierentuin. Voor het weekend vertelde ik op de peuterspeelzaal dat ze niet kwamen omdat we naar de dierentuin gingen. Het hele weekend kregen we dus de vraag wanneer we gingen. Ze hadden er echt zin in. Het was iets langer rijden dan ik dacht, jammer want het was echt een leuke dierentuin en als hij dichterbij zou liggen zouden we hier zeker vaker terugkomen.

Lees ook: Limburg met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!

Midden tussen de glooiende heuvels in het Limburgse landschap ligt deze dierentuin. Ondanks dat de vakantie is begonnen was het niet erg druk en konden we lekker dicht bij de ingang parkeren. Er is ook een speciale parkeerplaats voor fietsen. Er wordt hard gewerkt aan vernieuwing en het toevoegen van nieuwe dierenverblijven. Vanaf de ingang loopt er een slingerend pad vrijwel gelijk aan een stroompje met waterversnellingen en watervallen. De oudste maakte er een spelletje van om van brug naar brug te lopen en deze te tellen. Voordat je het park inkomt, heb je een enorme grot met schacht waar je naar binnen gaat. Dit vonden ze toch wel een beetje spannend.

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Het park is heel overzichtelijk ingedeeld in vier biosferen waar de dieren te zien zijn. Via een speels pad kom je door of vlak bij de dieren. De paden lopen via lussen zodat je iedere keer weer terug kan naar het centrum met het restaurant en de kinderboerderij.

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Vooraan heb je ook een enorme jungletour; een flinke klimbaan door torens en touwbruggen over moerassen en tussen de bomen door. Natuurlijk wilden beide kinderen dit graag zien, ook met twee peuters was dit prima te doen.

Taiga

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Dagje uit: gaia zoo kerkrade - Mamaliefde.nl

Bij de Taiga (Noordelijke wereld tussen toendra en steppe) gingen we als eerste terug in de tijd. We liepen langs / over een zogenaamde gletsjer omhoog. Echt bijzonder gedaan, het was duidelijk dat je je in de ijstijd bevond. Hier waren onder andere otters te zien. Daarnaast stonden er mammoeten, er was zelfs een baby mammoetje en een groot edelhert. Dit zette meteen de toon voor de rest van het park.