De winter lijkt nu echt begonnen, maar Helga en Marlou staan al klaar met de SKURK 2017 zomercollectie. Deze derde collectie is inmiddels verscheept en binnenkort kunnen we de eerste items van de zomercollectie 2017 verwachten. Altijd een leuk moment om te ontdekken welke thema’s, kleuren en materialen er gekozen zijn. Hebben jullie bepaalde verwachtingen van de zomercollectie?

En mocht het woord “zomercollectie” nog ver weg klinken… De SKURK-dames zijn óók al bezig geweest met de eerste samples van de wintercollectie 2017/2018. Deze samples hebben ze verbeterd tot de eerste items voor de wintercollectie 2017/2018. Deze maand staan ze alweer op de beurs om ook deze collectie vol passie onder de aandacht te brengen. Onnavolgbaar, als je ’t mij vraagt.

Maar nu even terug naar de wintercollectie 2016/2017. Want die blíjft toch ook erg leuk. Wij ontvingen stoere sweaters. Heerlijk voor het weer van nu. Beide sweaters zijn gemaakt van 100% katoen. De quilted schouders zijn gevuld met polyester. Nu moet je geen schoudervulling verwachten maar het hoort bij de quilttechniek, zo heb ik geleerd, dat er drie laagjes stof gebruikt moeten worden. In dit geval dus katoen – polyester – katoen. Door de quilttechniek op de schouders, viel de sweater in eerste instantie niet soepel om de schouder. Dit verdwijnt snel genoeg. De schouders blijven stevig maar ik vind het eigenlijk wel slim, dan valt een slungelige houding wat minder op ;)

Als de echte donkere dagen achter ons liggen, en je her en der al weer wat lentekleuren voorbij ziet komen, vind ik het ook altijd weer leuk om de kledingsets wat op te frissen. Nu kom ik bij de jongens niet veel verder dan de donkere broeken omruilen voor lichtere varianten, maar toch: ik krijg er weer het gevoel van dat we ‘de goede kant’ op gaan.
Combineerden we de oranje sweater eerst met de donkerblauwe SKURK-sweatpant, nu heb ik er een lichtblauwe broek bij gedaan. De groene sweater stond stoer met een grijze denim jeans maar met een lichtgrijze sweatpant vind ik de sweater helemaal ‘voorjaarsproof’. Én extra leuk, de winteritems zijn afgeprijsd maar met een beetje creativiteit maak je er zo weer een voorjaarsset van. Hoewel het voorjaar ook wel ver weg lijkt, zo met die sneeuw ;) Hebben jullie nog andere combinatie ideeën?

Tot slot: how’s your SKURK?

Nu ben ik ook wel even heel benieuwd wat jullie SKURK-ervaringen zijn, zijn de kledingstukken goed gebleven? Afgelopen maanden hebben jullie verschillende SKURK-blogs voorbij zien komen. In augustus ontvingen wij Indigo Sweatpant en deze heeft onze zoon afgelopen vijf maanden heel veel gedragen. De knie is inmiddels doorgegaan. Zonde. Maar een probleem waar praktisch iedere broek van onze zoon last van heeft. Op welke leeftijd houdt dat op…?

Het wasvoorschrift voorspelde al dat de broek iets lichter zou worden. Dat gebeurde ook maar niet zo veel. Als ik de ‘sweatpant nu’ vergelijk met ‘net nieuw’ valt het op dat het zakje achterop wat meer gaat hangen. Het model zelf blijft goed aangesloten zitten. Dat vind ik echt een positief iets, dergelijke broeken kunnen na verloop van tijd ook iets té relaxed gaan zitten. Als ik kijk naar draagplezier en prijs/kwaliteitverhouding (nieuwprijs 34,95 – saleprijzen voor 24,95 en minder) dan kan ik deze sweatpant echt aanraden.
Frissen jullie in januari de kledingkast ook weer op met kleine aanpassingen?