Ik weet niet of jullie erin geloven, maar soms heb ik sterk het gevoel dat ik in mijn vorige leven rijk was, of misschien zelfs wel van adel. Ik kan me precies voorstellen hoe mijn leven er toen uit zag. Ik woonde aan de Upper East Side in New York, of misschien gewoon in Nederland, in een mooi grachtenpand in Amsterdam, Central Park of het Vondelpark om de hoek. Op zondagmiddag met mooi weer wandelen in het park en bij slecht weer met een koets, getrokken door onze paarden, door het park rijden. De boodschappen? Daar hadden we personeel voor. De supermarkt bestond nog niet. Nadat ik samen met de meid het menu voor de komende week had vastgesteld, ging diezelfde meid naar de slager, bakker en groenteman. En vervolgens kookte de kok, ik stel me dan altijd zo’n gezellige dikke kokkin voor, de maaltijden. En ik hoefde me alleen nog maar druk te maken over het opeten. En natuurlijk welke mooie jurk (met hoepel) ik aan wil en wat mijn volgende sociale event is.

Lees ook: Ervaringen met Marley Spoon, review inclusief kortingscode 
Lees ook: Overzicht alle maaltijdboxen; van eenmalig tot vegetarisch, biologisch en van koolhydraatarm tot familieboxen

Gemak dient de mens

Och wat kan ik dat oude leven missen. Maar gelukkig kwam ik daarna weer terug in deze tijd. De dienstmeiden die ik ooit had, heb ik nu niet meer rondlopen. Dus nu moet ik toch echt zelf boodschappen doen. Maar gelukkig leven we nu in de tijd van het gemak. Wij hebben de supermarkt voor mensen die geen tijd hebben om alle speciaalzaken langs te gaan om hun boodschappen in huis te halen. Of je bestelt een maaltijdbox van één van de vele ketens zoals Hello Fresh, Marley Spoon of die van AH. Nadeel daarvan vind ik dan weer dat ik niet zelf kan kiezen wat ik eet.

Frank&Fresh

Hoe leuk is het dan ook dat je in de omgeving van Amsterdam (in 2016 gaan ze uitbreiden!) nu bij de speciaalzaak je boodschappen kan doen, zonder dat je alle winkels af hoeft. Het voelt een beetje als vroeger. Samen met de meid, in dit geval de computer, bepalen wat we deze week eten, en iemand anders doet je boodschappen en brengt het thuis. Hoef je alleen nog maar te koken, of je kan dat uitbesteden aan iemand anders thuis natuurlijk, immers jij hebt de boodschappen al gedaan.

Fan van de speciaalzaak

Stiekem ben ik best wel fan van de speciaalzaak. De slager, groenteman, bakker en het kaaswinkeltje bij ons in het dorp zijn echt goed! En eerlijk, de spullen die ze verkopen zijn vaak toch net even iets lekkerder dan bij de supermarkt. Beter vlees, versere groente, bijzondere producten en service van de glimlachende winkelier die dit vak echt gekozen heeft.

In Amsterdam en Amstelveen kun je nu toch bij hen je boodschappen doen, met het gemak van een maaltijdbox of de bezorging van de supermarkt. Bij Frank&Fresh
bestel je de producten bij je lokale specialiteitenzaak en toch met het gemak van de supermarkt. Kies je groenten, vlees, vis, kaas en bijpassende wijnen en laat het in 1x gratis bij je thuisbezorgen. Dat wil toch iedereen?

Boodschappen doen

Ik wel, en ik was dan ook blij dat ik ze mocht uitproberen. Het minimumbedrag om te besteden op de site is €40,-. Makkelijk toch? Ja dat dacht ik wel, dat heb ik zo uitgegeven. Dus eerst even het menu bedenken en dan kijken wat ik ervoor nodig had. Op de tablet en de smartphone liep de site steeds vast. Dus dan toch maar even op de laptop. Het is dat ik dit nu mocht uitproberen, maar anders was ik waarschijnlijk wel afgehaakt. Goed achter de laptop en met mijn hoofd half in de voorraadkast maakte ik de bestelling. Ik wilde van diverse winkels wat uitproberen, dus dat was even zoeken naar een goed gerecht. Ik koos uiteindelijk om een pot (ja soms kook ik ook wel eens met een zakje of een potje) met Marrokaanse saus die ik nog had staan te gaan bereiden. De smaak van de saus is abrikozen met koriander en daarbij zocht ik passende groente. Bij de delicatessenzaak een doosje gedroogde abrikozen, wortels bij de groentezaak, de andere groentezaak mocht de paprika leveren en de prei. De kipfilet uit het gerecht komt bij de slager vandaan. Verder natuurlijk ui (rode ui) en knoflook. Dus dat ging ook in het vituele mandje.

Frank en Fresh

Een andere dag eten we nog een keer de rest van de wortels, want een hele bos ging er die keer niet in.

Ook besloot ik wat andere dingen uit te zoeken die ik normaal niet zo snel koop, want ik weet niet wat ik er mee moet doen, of ik kan het product vaak niet vinden in de supermarkt..

  • Zoete aardappels. Ik wil ze graag eens proberen, dus laat bij de reacties je favoriete recept maar achter, want hier moet ik nog over nadenken.
  • Groene kool, volgens mama’s recept met gehakt, macaroni en pindasaus (laat maar weten als ik je het recept moet sturen)

Natuurlijk wilde ik ook de kaas uitproberen en konden de appels en peren niet ontbreken, dus die voegde ik ook toe. De €40,- wordt zo heel nuttig besteed.

Al met al kan ik terugkijken op heerlijke maaltijden, en het heerlijke gevoel dat past bij vervlogen tijden!

Hebben jullie wel eens je boodschappen laten bezorgen?