Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een shoplog heb gedeeld. Ik twijfelde altijd over wat het nut daarvan is. Vandaag maak ik, op verzoek van anderen die erg nieuwsgierig waren naar mijn ‘buit’, toch graag even weer een uitzondering. Het is vandaag namelijk feest bij Flying Tiger! Deze winkelketen die oorspronkelijk uit Denemarken komt, en wel iets weg heeft van een hippe Action met veel hippe producten voor kleine ronde bedragen, bestaat namelijk 10 jaar. En om dat te vieren hebben ze een wel heel gave actie. Die zag ik vanochtend voorbij komen op Facebook en eerst twijfelde ik, want eigenlijk voelde ik me niet zo lekker. Maar besloot toch ‘even’ een kijkje te nemen. Dat duurde dus ongeveer anderhalf uur!

Jubileum Shoppen

(Bijna binnen)

Ik kwam net voor openingstijd aanlopen en zag al een flinke rij staan. Zo erg als in dit filmpje was het gelukkig niet… Wel heel grappig om te zien heel divers publiek; compleet met wandelwagens en krijsende kinderen, oudere mensen, zwangere vrouwen, ‘tokkies’, jonge stelletjes en vooral ook heel veel vrouwelijke studenten. Delft is tenslotte een studentenstad. Om tien uur mochten de eerste mensen naar binnen en liep het snel door, al snel mochten wij ook naar binnen. De mandjes waren natuurlijk allemaal in gebruik, maar gelukkig had ik een ‘big’ shopper mee. Achteraf gezien had ik toch beter een iets groter model mee moeten nemen, maar vooruit. Je loopt langs de schappen en gooit hier en daar het een en ander in de tas. Een snoertje voor de telefoon, wat spelletjes alvast voor Sinterklaas net als wat knutselspullen, want natuurlijk was de verf net op en klei is altijd handig om op voorraad te hebben.

Na ongeveer een derde gehad te hebben was daar de rij. Shoppen gaat natuurlijk een stuk sneller dan alles afrekenen. Ongeveer een uur heb ik in de rij gestaan die heel langzaam ging. Gelukkig was het wel heel gezellig ;-) Ik vond mezelf al heel ‘enthousiast’, maar iets achter me stond een vrouw die een manshoge toren van dozen vooruit schoof, viel nog mee dus. Hier en daar zie je dan nog het een en ander dat dan ook in de tas gegooid wordt en voor je het weet sta je bij de kassa. Ondanks dat alles 1 euro was schrok ik toch wel een beetje. Ik had er toch meer ingegooid dan ik had verwacht en voelde me toch wel beetje hebberig.

Natuurlijk kon ik het ook niet laten om uit te rekenen hoeveel ik had ‘bespaard’ en dat bleek 5x zoveel te zijn!!! Ik had dus met 83% korting geshopt. Dat voelt natuurlijk wel goed als echte Hollander ;-) Vlak voor het einde liep de rij langs het raam en zag ik dat de rij ondertussen 2x zo lang was. Maar goed dus dat ik direct in de ochtend ben gegaan en niet toch nog even een uurtje ben blijven liggen tot ik me wat fitter voelde.

Eenmaal thuis had ik het overzicht en was ik toch heel erg blij met de ‘score’. Ik ben in ieder geval klaar voor (schoencadeautjes) Sinterklaas, kan de knutselvoorraad weer aanvullen, wat praktische dingen zoals in de keuken, nog wat leuks voor het Halloweenfeest van de kinderen en wat voor in huis. Helaas waren de gave kussentjes al weg… Nieuwsgierig naar wat ik allemaal heb gekocht? Het zijn niet de meest perfecte foto’s maar heb mijn best gedaan dit zo snel mogelijk te delen. Ik was er vijf voor tien en toen ik buitenkwam sloeg de kerkklok van de Nieuwe Kerk in Delft net half twaalf… Blij dus dat ik meteen ben gegaan en niet nu nóg in de rij stond.

Knutselspullen

Als je me op Instagram volgt had je een foto voorbij kunnen zien komen dat zoonlief wilde verven maar ik geen kwasten kon vinden. Voorlopig zal me dat dus niet gebeuren ;-) Daarnaast was ook de acrylverf op, dus kocht ik wat nieuwe potjes en een mengbakje. Ze vinden het heerlijk om te kleien, deze klei heeft weliswaar geen vrolijke kleurtjes maar kunnen we straks wel leuke bouwwerken van maken, bakken en daarna verven. Een kleurboek voor dochterlief omdat ze niet uitgekleurd raakt. Een setje om zelf magneten mee te maken en twee notitiebloekjes met reversible pailletten, ideaal ook voor in de auto om te kleuren. Ook allemaal superhandig voor Sinterklaas of de voorraadkast. In het verlengstuk van klei heb ik ook twee kleuren speelzand met figuurtjes meegenomen.

Halloween

Wij doen niet heel veel met Halloween, maar komende zaterdag hebben ze een Halloweenscoutingfeest. En de afgelopen weken raakten ze hier niet over uitgepraat. Daarom nam ik voor zoonlief dit leeuwenpak mee met accessoires of de vleugeltjes (kan hij kiezen) en voor dochter de cape en het kroontje. Op het kroontje na ook heel leuk voor na Halloween. Voor haar heb ik al een rokje met zwarte katten dus past goed bij elkaar. Daarnaast zag ik deze zaklampen en omdat ze soms het donker toch wel een beetje eng vinden hebben ze ieder een eigen zaklamp met hun eigen spookje om de andere ‘griezels’ weg te jagen.

Speelgoed

Op de speelgoedafdeling ging het heel hard met de voorraad. Dit was stiekem ook míjn ‘doel’ zo vlak voor Sinterklaas. Natuurlijk kon ik het niet laten om zelf ook wat spelletjes mee te nemen. Ook weer in het kader van Sinterklaascadeautjes. Ik kocht onder andere een memory game om het geheugen van dochter wat meer te trainen, een soort “wie heeft het gedaan”-spel (geloof ik), een spel met ijsbrekers en een houten evenwichtslabyrinth om het geduld te oefenen. Voor zoonlief zag ik nog een leuk matje waar hij met auto’s op kan spelen. Ook leuk voor in de schoen als dochter haar kleurboek krijgt.

Keuken

In de keuken hebben we vooral veel plastic snijplanken die toch echt een keer vervangen moeten worden. Deze houten met roze zijkant vond ik te leuk en krijgt een mooi plekje in de keuken (nu nog sparen voor een nieuwe keuken ;-) ). Daarnaast waren we laatst de pizzasnijder kwijt dus een nieuwe gekocht, een siliconen schep om bijvoorbeeld pizza’s uit de oven te halen. Scheelt weer pijnlijke vingers ;-) Toen we gisteren Aziatisch eten hadden besteld (voordeel dat de kinderen uit logeren zijn) waren daar geen stokjes bijgeleverd. Dus voortaan heb ik herbruikbare stokjes op voorraad. En volgens mij kan manlief de heupfles wel waarderen. Leuk als schoencadeautje.

Badkamer

Ik had een nieuwe toilettas nodig, en deze is wel erg handig met een hangertje. Daarnaast raak ik altijd de pincet kwijt dus één meegenomen. Dochterlief wil het liefste losse haren of diadeem in, dus deze met bloemetjes kon ik niet laten liggen. Ze spelen graag in bad, dus dan leek het lichtje me wel heel grappig. De badkamer is in het midden van het huis dus als je het licht uitlaat, helemaal donker. Kunnen we een discofeestje in bad houden ;-)

Accessoires

Nu het kouder wordt zijn warme pantoffels natuurlijk erg fijn. Voor allebei nam ik een paar mee, al vraag ik me af of de dino’s niet nog iets te groot zijn. Straks lekker warme voeten dus! Ook leuk voor als schoencadeautje. Voor mezelf pakte ik een stel handschoenen mee. Voor de kinderen had ik die al, maar zelf nog niet. Voor de kinderen ook nog twee petjes. Afgelopen week hadden ze toevallig weer een petjesfase dat ze door het hele huis slingerden.

Ook heel praktisch dit mandje dat ik nodig had en een reservekabeltje voor de telefoon. Die raken altijd kwijt of snel kapot hier in huis. En voor de kinderen twee lampjes die ze mee mogen nemen als we naar Disney on Ice gaan. Hoeven ze daar niet te ‘zeuren’.

Decoratie

De schoonmaakster had me als tip gegeven om in de ronde salontafel (zo’n net) die we hebben van die lichtsnoeren te hangen. Dat had ze ooit ergens anders gezien en zag er erg leuk uit. Heel goedkoop zijn ze echter niet. Maar nu kon ik het toch niet laten om een paar doosjes mee te nemen. In combinatie met het roze dienblad dat aan de onderkant goud is. Binnenkort komt er ook nieuwe raamdecoratie dus kan ik weer helemaal los! Alleen nog nieuwe kussentjes dus.

Daarnaast hadden ze ook wat lichtdecoratie. Zo nam ik een verlicht pegboard mee, een wolkje en een spreekwolkje om een boodschap op te schrijven (ook handig voor foto’s voor de blog) en twee pegboards. Ik kon niet kiezen dus zowel een blauwe als roze meegenomen. Leuk als decoratie in de woonkamer of voor op hun kamer.

Voor de kat

De kat had onlangs mijn vest te pakken om daar heerlijk op te liggen. Dus toen ik deze schattige haaienmandjes zag liggen met zacht kussentje kon ik me niet inhouden. Ook heel praktisch om als ‘tasje’ te gebruiken voor wat kleine lichte spulletjes in de winkel ;-)

Voor de verjaardag

Volgende maand is zoonlief jarig. Dus toen ik deze verjaardagskits zag liggen kon ik ze natuurlijk niet laten liggen. In principe komen er 6 kinderen en zou ik genoeg aan 1 set hebben. Maar je weet natuurlijk nooit wat er kapot gaat of sneuvelt dus leek me een reserve wel zo handig.