Flevoland is een van de nieuwste provincies van Nederland, in een paar decennia is hier alles opgebouwd en aangelegd. Naast landbouw en dorpen was er ook ruimte voor natuur en recreatie. Zo zijn er langs het water diverse vakantieparken en campings en kan je hier terecht in een van de schitterende bossen of andere bezienswaardigheden. Ook vanuit Utrecht, of tijdens een vakantie in Overijssel of Drenthe is het zeker de moeite waard om met het gezin een uitstapje te maken naar deze provincie.

Almere Jungle; Dierenpark & Botanische tuin – Almere

Almere jungle is niet zomaar een dierenpark! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Neem een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geuren pad en voer zelf de schildpadden! Alle dieren zijn afkomstig uit de opvang. Dit betekent dat de vorige eigenaren de dieren niet meer willen of kunnen houden of dat de dieren uit een benaderde situatie bevrijd zijn. In ieder werelddeel krijg je ook een glimp te zien van de uiteenlopende flora met bijbehorende educatie. Een deel van onze flora collectie kweken we zelf en ruilen we met andere botanische tuinen. Hierdoor dragen we bij aan soortbehoud en natuurbescherming. Met uw bezoek steunt u zowel de opvang van dieren als een leuke en zinvolle dagbesteding voor onze cliënten.

Meer informatie vind je hier.

Kids Eiland – Almere

De speeltuin is op zich geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Met een snoezelhoek, kruipbuizen tot 7 meter hoog, skelters, luchtkussens en nog veel meer is dit een compleet dagje uit. Bijzonder: je kunt hier je kindje vanaf vijf jaar ‘afgeven’ om zelf te gaan shoppen! Met een armbandje weten de professionele begeleiders hoe je te bereiken bent…

Meer informatie vind je hier. Er is ook een vestiging in Den Haag Megastores.

Smullen en Spelen – Almere

Het pannenkoekhuis Smullen en Spelen is een concept en een plek waar horeca en buitenspelen samen komen. Hier kun je op een ontspannen manier iets kunt drinken en lekker een broodje of een pannenkoek eten, terwijl je kinderen buitenspelen in de avontuurlijke speeltuin die zich voor en naast het restaurant bevindt. Er is zelfs een archeologische vindplaats in de speeltuin.

Meer informatie vind je hier.

Stadslandgoed de Kemphaan – Almere