Wij kamperen graag met de kinderen. Deze zomer is het er echter niet van gekomen, niet eens vanwege het slechte weer, maar omdat we in het voorjaar al weg zijn geweest. Toen ik echter de vraag kreeg of ik van Fisher Price Little People de liedjes en geluidencamper wilde testen (of eigenlijk de kinderen) zei ik ook meteen ja. De kinderen vinden het namelijk geweldig om deze avonturen thuis na te spelen. Zo kunnen we ze ook op een speelse wijze de liefde voor het kamperen meegeven.

De activiteitencamper is van Fisher Price en komt uit de Little People serie. De camper bestaat uit een grote camper die goed stevig is en tegen een stootje kan. Ondanks de scharnierende onderdelen. Los wordt er een bootje, hengel, twee stoelen, twee poppetjes, tante Zoë en Eddie, en een hond bijgeleverd zodat er diverse verhalen kunnen worden verzonnen. Gelukkig zijn alle stickers al geplakt zodat je dat niet meer hoeft te doen. Alle onderdelen kan je ook eenvoudig in de camper opbergen als er niet mee gespeeld wordt. Qua formaat valt dit gelukkig wel mee zodat het makkelijk in de speelgoedkast opgeruimd kan worden.

Muziek en geluidencamper Little People Fisher Price - Mamaliefde.nl Muziek en geluidencamper Little People Fisher Price - Mamaliefde.nl

Hij is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar, zodat ze er vele jaren plezier van hebben. Er zijn geen kleine onderdelen die in de mond kunnen (al vind ik de hengel van de vissersboot toch wel spannend) en ook voor oudere kinderen zit er genoeg uitdaging in. Zo is er een stem die vertelt ‘Ik begin een verhaal en jij vertelt de rest…’. Op die manier worden ze uitgedaagd om zelf een verhaal te bedenken. Onze kleuter vindt hem meteen ‘cool’ en ‘stoer’, met een beetje geluk kan ik nog net een foto maken terwijl hij in de doos zit want hij moet er direct uit. Kleine broer ligt op bed, dus ze heeft hem eerst helemaal voor zichzelf. Nadat ze hem ontdekt heeft pakt ze de achterkant van de doos erbij waar een aantal speltips opstaan om zo verder te ontdekken.

De activiteitencamper is voorzien van maar liefst 50 uitspraken, liedjes en natuurgeluiden die elkaar blijven afwisselen en de kinderen leren over dieren, dierengeluiden, kamperen en vissen. De geluiden hoor je ingeklapt als camper of uitgeklapt en meer als landschap gebruikt. Voor je gevoel ook zonder dat je op een knopje drukt. Er zijn echter 6 manieren om deze te activeren, waaronder het voortduwen van de camper.

Daarnaast zijn er verschillende elementen zoals het haardvuur dat gaat gloeien. In de camper zijn er twee bedjes, een wastafel, een tafel met onder andere uno. Aan de andere kant is er een aanlegsteiger voor het bootje, het kampvuur en een boomstronk. Hier is ook een tafel met ‘recepten’ voor als je gaat koken. Kom maar op met die marsmallows! Er zitten een aantal ‘gaten’ in waar de poppetjes in geklikt kunnen worden.

De bijgeleverde poppetjes of andere poppetjes uit de Little Peopleserie. Al snel worden dan ook het andere ‘kampeer’speelgoed van Little People erbij gehaald voor de spannendste avonturen.

Muziek en geluidencamper Little People Fisher Price - Mamaliefde.nl

Little People

Iedereen is wel bekend met de Little Peoplekarakters, ze zijn inmiddels echte vriendjes geworden voor de jongste kinderen. Ieder poppetje heeft zijn eigen unieke karakter en eigenaardigheden die past bij kindjes. Samen met de karakters van Little People kunnen de jongste kinderen hun fantasie de vrije loop laten en fantastische reizen maken.

Spelen jullie kinderen ook zo graag met Little People?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'