De fidget spinner: ook ik ben ervoor gezwicht

Rages; ze komen uit het niets en opeens heeft iedereen ze. De rage van de fidget spinner begon rond de meivakantie, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! En eerlijk is eerlijk, eigenlijk was ik niet van plan om er één te kopen. Zeker niet toen ik doemverhalen hoorde van andere moeders dat ze overal en nergens te koop waren. Maar ja, toen ik ze vanochtend tegenkwam op de Libelle Zomerweek voor erg weinig kon ik het niet laten om er voor beide kids één mee te nemen. Een blauwe en een roze / paarse met metallic.

Lees ook: L.O.L. Surprise! babypopjes & Lil Sisters & Bruisballen; Welke zijn er en waar kopen in Nederland?

Wat is de fidget spinner?

De fidget spinner is zogenaamd decompressie speelgoed; dat wil zeggen dat het voor afleiding zorgt en de concentratie verhoogt. Het is alweer jaren geleden ontwikkeld door een Amerikaanse vrouw. Speciaal voor kinderen met ADD en ADHD, zodat zij zich beter konden richten op hun taak. Maar het is ook geschikt voor mensen met een obsessieve compulsieve stoornis, angst, posttraumatische stressstoornis, meditatie en verveling. Het kan zelfs helpen bij het stoppen met roken! Het spelen met de gyro zorgt voor afleiding en is daarom ook ideaal bij frustratie en spanning.

De handspinner maakt gebruik van keramische lagers en stalen tegengewicht lagers zodat de wrijving zo laag mogelijk is en hij lang blijft spinnen. Bij een goede spinner kan hij wel vier minuten blijven draaien. Dat is stiekem best wel lang.

Je hebt ze in verschillende kleuren en verschillende uitvoeringen: effen, metallic, met plaatjes, glow in the dark, met lichtjes of geluidjes. De standaardversie heeft drie ‘vleugeltjes’, maar je hebt ze ook met twee vleugels zoals een propellor of in wielvorm of zelfs als een kubus. Geen wonder dat de eerste juffen dit hebben verboden omdat het eerder als speelgoed wordt gebruikt door kinderen dan als hulpmiddel.

Wat kun je ermee?

Rondjes draaien; en dat is het eigenlijk wel. Je kan rondjes draaien op de tafel, of in de hand. Voor meer uitdaging  kan je ze ook laten draaien op je voorhoofd of neus. Of meerdere tegelijkertijd. En zoals dat gaat met hypes kun je op Youtube al aardig wat voorbeelden vinden van diverse trucjes, diy’s en meer.

Is het een succes?

Zoonlief was er in ieder geval heel erg blij mee. Nadat hij hem had gekregen liet hij hem niet meer los. Zelfs niet toen hij een snoepje aangeboden kreeg. Ook voor dochterlief is het een uitkomst. Dat is een echte friemelaar en moet iets in haar handen hebben, of ze stopt regelmatig iets in haar mond. Niet zozeer vanwege het opeten, maar puur vanwege de afleiding. Nu ze deze fidget spinner heeft merk ik dat ze minder afgeleid is. Althans, ze zit minder in de kastjes en meer met waar ze mee bezig is. Ook zoonlief trekt ermee terug.

Ik had er eigenlijk ook één voor mijn man moeten kopen, om te stoppen met roken.

Waar is de fidget spinner te koop?

Dat is toch wel de hamvraag, als je kind er al een paar dagen naar vraagt dan ga je op een gegeven moment toch overstag. Je hebt ze bij diverse winkels en voor verschillende bedragen tussen de 1,50 en 15 euro of nog meer. Zoals de Dirk voor 1,50. Ik hoorde ook al dat ze te koop waren bij de Action. Op beurzen koop je ze dus ook en speelgoedwinkels hebben ze ook. In principe, als ze niet uitverkocht zijn zoals bij veel fysieke winkels. Dan is het verstandig om ze online te bestellen. Bijvoorbeeld bij bol.com of Light in the box.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.