(Mama) blog favorieten - Mamaliefde.nl

Leestips september 2014

Vandaag is alweer de laatste dag van de maand. Het is een vast item geworden om dan de leukste en meest bijzondere blogjes op een rijtje te zetten. De blogjes die me heel erg aanspraken vanwege het onderwerp, de originaliteit, de schrijfstijl etcetera. Tijd dus om weer een lijstje op te stellen. Gelukkig is dit via bloglovin’ vrij snel gedaan, hier kan je namelijk direct je favoriete blogjes markeren. Het valt me op dat het vrij veel moeders in hokjes blogjes zijn dit keer. Kijken jullie mee naar mijn favorieten van de afgelopen maand?

Betty Blogt – Mijn bevallingsverhaal

Sinds Betty op Mommyonline wekelijks blogt over haar zwangerschap is ze geen onbekende meer in mamabloggersland. Twee weken geleden beviel ze van een prachtige zoon Nim en deelde ze haar bevallingsverhaal. Waar ik voor de eerste bevalling hiervan gruwde vind ik het nu erg leuk om deze verhalen te lezen. Hier komen bij mij altijd veel emoties bij kijken; zowel gevoelens van herkenbaarheid, opluchting dat je zelf bepaalde dingen niet hebt hoeven mee te maken tot en met een enkel prikkend traantje als de baby er daadwerkelijk is. Dit verhaal is ook zeker de moeite waard.

Mama’s Jungle – Dreumesregels vs Puppycursus

Mama Jungle schreef eerder al een blogje over de regels die zij bij haar thuis hanteert voor haar dreumes. Zo blij dat onze dreumes nu een peuter is. Dan is het toch al weer net ietsjes anders. In ieder geval doordat de communicatie nu meer twee kanten op gaat. Dit tweede deel waarbij ze het opvoeden vergelijkt met een puppycursus is helemaal geweldig. Mijn schoonvader maakt hier ook altijd een opmerking over; dat als hij eerst een hond had gehad hij zijn kinderen heel anders opgevoed zou hebben. Blijkbaar zitten er toch overeenkomsten in.

Moodkids – Vijf redenen voor een I-pad Offday

Naar aanleiding van dit blogje heb ik zelf ook al een stukje geschreven over hoe wij hier in huis om gaan met techniek en beeldschermen. Ik vond het heel erg schokkend om te lezen dat het gemiddelde kind in Nederland 4,5 uur per dag naar een beeldscherm staart. Ik vond het ook erg fijn dat even helder op een rijtje is gezet waarom dit ook al weer zo slecht is voor je kind. Niet dat ik tegen beeldschermtijd ben, daar ontkom je niet aan in de huidige samenleving. Wel verbind ik hier voorwaarden aan.

Unicorns & Fairytales – Playtime

Zoals jullie al weten vind ik spelen leuk en belangrijk. Dit artikel van Nathalie moest daardoor gelijk gelezen worden, ook al kwam het eigenlijk niet uit toen ik het voorbij zag komen op de tijdlijn. Geïnspireerd op een artikel in de Flow schrijft ze over spelen. Niet spelen voor kinderen, maar waarom het belangrijk is om als volwassene te blijven spelen. En hoe je dit toch steeds meer ziet terugkomen in de samenleving.

Mama Suikerspin – Kijk jij wel eens naar jezelf?

Als je blogt deel je alles open en bloot. Als iemand dan ook nog eens naar zichzelf durft te kijken heb ik daar ontzettend veel respect voor. In dit blogje kijkt Marieke naar zichzelf. Wow. Als mama zou je dat eigenlijk regelmatig moeten doen. De kinderen komen op de eerste plaats waardoor je al snel de mama van … bent. Terwijl je nog zoveel meer bent dan alleen mama. Altijd goed om daar voor jezelf ook weer even bij stil te staan.

Wat was jouw favoriete blogje van de afgelopen maand?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 3 )

    • Je bent niet voor niets een van mijn favoriete bloggers, dit stukje was echt super!

  • Oh wat leuk dat ik erbij sta! Dankjewel! Doet me goed om positieve feedback te krijgen 🙂

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top