Als klein meisje kwam ik hier al, zo gingen we 1 x per jaar met de scouting hierheen, op de fiets! Toch heeft het even geduurd voor ik er met mijn eigen kinderen kwam, totdat oma een abonnement afsloot voor de kleinkinderen. Toen ben ik een keer meegegaan op een vrije dag toen het park al in herfstthema aangekleed was, voor het eerst sinds de enorme uitbreidingen die er de afgelopen (twintig) jaar hebben plaats gevonden. Zo is het park tegenwoordig 2x zo groot. Twee jaar later zagen de kinderen de tv-reclame en wilden ze graag weer terug. En ja, als ze dan toevallig twee dagen daarna een studiedag hebben… Die dag was er code oranje voorspeld, aan het einde van de dag. Dus naast de schoolreisjes was het verder vrij rustig in het park zodat we nergens echt lang in de rij hoefden te staan en zelfs een paar keer achter elkaar in de achtbaan konden gaan! Gelukkig was het ook dit keer weer heerlijk zonnig weer en kwamen pas aan het einde van de dag de eerste druppels toen we alweer vooraan bij het park waren.

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen

Familiepark Drievliet

De meeste pretparken vind je in het oosten van het land waar alle ruimte is. Toch zijn er enkele in het westen van het land te vinden in het midden van de randstad. Een daarvan is Drievliet; een park dat helemaal is ingebouwd maar toch nog ieder jaar weer weet te vernieuwen en uitbreiden. Daarom dat er deze zomer een nieuwe en grotere parkeerplaats wordt geopend om alle bezoekers aan te kunnen. Bij het aanrijden is het dus even goed opletten om de bordjes te volgen, en opletten op alle kinderen die uit de bussen stromen. Maar dan staan we wel vrijwel helemaal vooraan. Het park is ook pas net open. Bij de kassa kopen we kaartjes (achteraf gezien had ik beter online met korting kaartjes kunnen kopen). Gelukkig was er geen rij en hadden de scholen een andere ingang dus konden we zo naar binnen waar een tweetal dames in piratenkleding ons stond op te wachten. Omdat het in principe een gewone schooldag was waren er voornamelijk schoolklassen en een aantal oma’s of moeders met jonge kinderen.

Meer informatie vind je hier.

Attracties Drievliet

Drievliet heeft veel verschillende attracties; de meeste attracties zijn toegankelijk vanaf 1.20 zonder begeleiding en 1.00 met begeleiding. Een enkele uitzondering daargelaten met een minimumgrens van 1.30 en enkele attracties voor jongere kinderen. De attracties liggen vrij dicht op elkaar zodat je geen grote afstanden hoeft af te leggen.

De attracties in het familiepark zijn in verschillende thema’s aangekleed. Zo heb je attracties in een jungle thema, attracties in een onder water thema, boerderij of piraten. Het zijn vooral de attracties zelf die gethematiseerd zijn en niet het landschap er om heen. Het park krijgt hier net wat meer sfeer door, maar uiteindelijk draait het toch om de attracties zelf!

Achtbanen