Het nieuwe schooljaar begint nu voor iedereen. Dan merk je hoe belangrijk het is om een goede planner te hebben. De family planner biedt helder overzicht van één week of maand.Voor iedere dag en ieder gezinslid is er een hokje (5 x 8,5 cm) om alle afspraken in te noteren. Zo weet iedereen ruim van tevoren of er een oppas geregeld moet worden, wanneer je naar zwemles moet en welke dagen studiedagen zijn. Met een family planner voorkom je dubbele afspraken en onaangename verrassingen. Het is daarom verstandig om die op een handige plek in de kamer op te hangen die goed zichtbaar is en voor iedereen toegankelijk. Omdat je er dagelijks mee bezig bent, wil je natuurlijk wel een hele leuke en vrolijke kalender. Daarom heb ik de leukste kalenders die ik voor jullie op een rijtje heb gezet.

Lees ook: Family time; tips & 8 activiteiten samen met het gezin
Lees ook: De leukste en grappigste teksten zwangerschap, mama of papa; letterbord inspiratie en lightbox quotes

Voor Positiviteit Familieplanner

Positiviteit voor het hele gezin? Dat is wat deze Voor Positiviteit Familiekalender 2019 is. Misschien ken je ze wel van de Facebook pagina Iedere week een weekoverzicht waarin alle (maximaal vijf) gezinsleden hun afspraken kunnen opschrijven en extra ruimte voor notities. Een fijne strakke agenda, zonder teveel opsmuk en dus extra veel ruimte. Voorzien van mooie quotes zodat je iedere week (on)bewust weer even aan het denken gezet wordt met behulp van de wetenschap van de positieve psychologie. Het doel van deze quotes is dat mensen gelukkiger worden dat is tenslotte wat veel mensen willen. Voor onszelf en onze kinderen. Bij de kalender komt ook nog een leuk extraatje; er zitten namelijk stickers in waarmee je de kalender nog mooier kan maken.

De familieplanner kost € 13,95 en is te koop via de webwinkel.

Oxfam Novib Family Planner

Deze hippe en handige weekplanner is geschikt voor het noteren van afspraken van maximaal 6 gezinsleden en je kunt er ook je notities in kwijt. Daarnaast geeft de planner elke week duurzame tips, suggesties voor leuke activiteiten en kun je lezen hoe mensen zich uit de armoede op hebben weten te werken met de steun van Oxfam Novib. De planner loopt van september 2018 tot en met december 2019. Je kunt dus zelf kiezen of je het schooljaar volgt of het kalenderjaar. Een leuke extra is een vel vol kleurrijke stickers om het plannen nog leuker te maken.

De familieplanner kost € 22,95 en is te koop via de webwinkel.

Kidsproof family planner

Vanmiddag jazzdance, morgen hockeytraining én gitaarles. En vergeet het kinderfeestje van de oudste, de borrel bij de buren en de eetafspraak met je collega niet. In een gezin met kinderen is altijd wat te doen. Met de nieuwe Kidsproof Familyplanner weet je zeker dat je niets meer vergeet. Ook is er plaats voor notities, en geeft de kalender je tips voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Naast voldoende ruimte voor recepten, zit er ook een vel vol leuke stickers bij voor de kids. De weekkalender loopt van september 2018 tot en met december 2019 en heeft ruimte voor zes personen. Handig voor op de keukentafel of aan de muur!

De Kidsproof family planner kost 16,95 en koop je hier.

Family Survival Planner – Gezinnig

Dit jaar is voor de tiende jaar op rij de Family Survival Planner beschikbaar die duizenden gezinnen helpt op de drukke momenten. Vanaf de koelkast, wc-deur of het prikbord. De planner telt zo’n duizend stickers, die kinderen in één oogopslag overzicht bieden over hun vakanties, hun afspraken en die van hun ouders. De auteurs, twee multitaskende werkende moeders, geven je hun beste, humoristische tips en die van hun vriendinnen. En zoals altijd krijg je bij deze planner vijf bonusmaanden cadeau: hij begint al in augustus, als de scholen weer beginnen en loopt tot december. De Family Survival Planner 2019 loopt van augustus 2018 t/m december 2019.

De family Survival Planner kost 18,50 en koop je hier.

Pauline Oud Familie planner 2018

De planner van de bekende illustrator Pauline Oud sluit aan bij de rest van de serie. De planner is overzichtelijk ingedeeld. Er is ruimte voor 5 gezinsleden, zodat iedereen direct kan zien welke afspraken hij/zij heeft. Bovenaan kun je de namen invullen voor het eendje, het ijsje, de theepot, de bij en het taartje. Ook nationale feestdagen staan keurig netjes vermeld (ja, dus ook Moederdag en Vaderdag)! De vrolijke kleuren en illustraties zijn “typisch Pauline”, erg leuk dus! Ook deze familie planner is beschikbaar vanaf de eerste week van september.

De Pauline Oud familieplanner is hier te koop voor 12,50.

Familieplanner; leven met het jaar

Voor alle ouders en grootouders en leerkrachten die creativiteit, de natuur en verhalen willen koesteren en doorgeven, maar die ook gewoon met twee voeten in de 21ste eeuw staan, is er nu een praktische weekplanner. Met ruimte voor afspraken thuis en op school, barstensvol inspiratie, tips voor activiteiten, achtergrondverhalen en heel veel meer moois. Hierdoor wordt de kalender een soort levende schatkist volgepakt met jaarfeesten, verhalen, visie op menselijke ontwikkeling, pedagogische inzichten, zelfgemaakte schatten, verbindende kracht der kunsten, echte materialen, aandacht voor de seizoenen, en dat is maar een greep…. Je kunt met deze familieplanner gewoon beginnen, beginnen met een levendig jaar, ook als je geen band hebt met een Vrije School waarvoor hij in principe is ontwikkeld.

Deze familieplanner is hier te koop voor 14,95.

Puur Familie Planner

De PUUR! Familyplanner 2019 is een praktische familyplanner, met een ringband aan de binnenkant en een elastiek. De week begint op zondag en er is ruimte voor zes gezinsleden. Ook staan er veel tips, recepten en korte tekstjes in deze planner. Noteer alle afspraken van je gezin en vergeet niets meer in 2019!

De Puur Familie planner kost 14,99 en koop je hier.

Vrolijk Familie planner

De Vrolijk Familieplanner 2018 is een lifestyle-planner voor gezinnen welke voor het 8e jaar verschijnt. Een planner waarbij je proeft dat deze écht met aandacht is gemaakt, ontworpen door Studio Vrolijk en uitgegeven door VrolijkFabriek. Bloemen en planten brengen geluk. Ze zijn het concept van deze planner en de Vrolijk Agenda’s en fijn om naar te kijken. Geniet je mee van de botanische wereld die het Rijksmuseum (Amsterdam) te bieden heeft? Iedere week vind je voldoende ruimte voor al je afspraken voor zes gezinsleden. De vele quotes gaan over het leven – met een knipoog –, vreugde en zingeving. In enkele ervan vind je christelijke wijsheid. De week begint op maandag. Een vrolijk en kleurrijk 2018 gewenst!

Deze kalender is ook verkrijgbaar als agenda in groot en klein formaat. De Vrolijk Agenda 2019 Groot heeft dezelfde inhoud als de Vrolijk Agenda 2019 Klein.

De Vrolijk Familie planner kost 13,95 en is hier te koop.

LUNA Familieplanner en maandplanner 2019

De LUNA familieplanner is een maandkalender voor 5 gezinsleden. Natuurlijk kun je de planner ook helemaal voor jezelf gebruiken. Elke maand is overzichtelijk weergegeven in de LUNA familieplanner. Daarnaast heeft elke maand een notitieblad voor verschillende lijstjes die je zelf kunt maken en bijhouden, zoals ‘to do’ lijstjes of boodschappenlijstjes. De familieplanner heeft een strakke vormgeving met ruime en heldere maandoverzichten, speelse accenten én maandelijks een inspirerende quote.

Deze kalender vind je hier.

A journal planner

Zonder goede family planner kunnen we eigenlijk niet meer. Ons drukke bestaan vraagt om structuur. Dat geeft rust en houvast. Daarom hebben we de A-Journal planner ontwikkeld. Een strak design, overzichtelijk weekoverzicht en heel veel lijstjes. Omdat ze je helpen georganiseerd te blijven en grip te houden op je leven zonder iets te vergeten. Zo is er ruimte voor to do’s, no to do’s, groceries, family time, Weekly notes en natuurlijk this weeks rating. In de planner is ruimte voor vijf familieleden, huisgenoten of collega’s. Handig want juist door agenda’s te combineren krijg je meer tijd voor elkaar. En oh ja, en er zitten ook hele leuke stickers bij! Kortom, een must have voor iedereen die graag in controle is en tijd wil overhouden voor de leuke dingen in het leven.

Deze planner vind je hier.

Loesje Familieplanner 2019

De mening van Loesje wordt over het algemeen gekenmerkt door een positieve en humanistische benadering. Met deze familiekalender ben je ook in 2019 verzekerd van vele opvallende Loesje uitspraken. De Familieplanner heeft in totaal 54 pagina’s en elke week een makkelijk beschrijfbare indeling. Het biedt voldoende ruimte en is geschikt voor maximaal 5 gebruikers die in een oogopslag hun eigen planning en die van hun huisgenoten kunnen zien.

Deze planner vind je hier.

Familieplanner Zoedt

Deze handige familieplanner helpt je met overzicht houden over alle plannen en activiteiten van het gezin. De planner geeft een overzicht per week, met weeknummers en feestdagen. Per dag zijn 5 vaken, voor 5 gezinsleden en een leuke quote. De kalender is enkelzijdig bedrukt, je kunt gemakkelijk doorbladeren naar andere weken. De familieplanner heeft een zwarte wire-o met ophanghaakje. Het formaat is A4 liggend.
De producten van Zoedt zijn basic en eigenzinnig en door Zoedt ontworpen. Op de teksten van Zoedt rust auteursrecht. Ontwerpen en teksten zijn vastgelegd bij CC Proof.

Deze planner vind je hier.

Thema planners

Natuurlijk zijn er veel meer familie planners binnen een bepaald thema; zoals Mwah, Loesje, Donald Duck, Fokke en Sukke, star Wars etc.

Mwah

Pien agenda

Fokke en Sukke

Flowers

Woezel en Pip

Notitieplanner

Donald Duck

Donald Duck

Finding Dory

Finding Dory

Liefde is...

Liefde is…

Secret life of pets

Zelf een familie kalender maken

Naast een kalender kopen kan je natuurlijk ook zelf een kalender maken.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Familie planner
Author Rating
51star1star1star1star1star