Als je aan Flevoland denkt, denk je misschien in eerste instantie aan uitgestrekte polders en nieuw land. Ook al bestaat dit deel van Nederland misschien nog niet zo lang; het is echt de ideale plek voor een weekendje weg! Dit stond al een tijdje op mijn wishlist en met het lange Hemelvaartsweekend voor de deur was het zo ver. We waren namelijk uitgenodigd door Europacs voor een lang weekend bij Europarcs Resort Zuiderzee. Na twee prima dagen werd het ook nog eens tropisch warm dus was het erg fijn dat dit park zijn eigen strand heeft!

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Flevoland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Europarcs Resort Zuiderzee

Bij aankomst werden we bij de parkeerplaats al vriendelijk welkom geheten door een medewerker die ons wees waar we konden parkeren zodat we even bij de receptie konden inchecken. Deze is helemaal nieuw gebouwd en de kinderen hadden al snel de speelplek ontdekt, mocht het zo druk zijn dat je even moet wachten. Wij waren binnen vijf minuten echter weer weg, want ze waren met meerdere personen zodat we helemaal niet hoefden te wachten. De kinderen hadden natuurlijk al wel de enorme vaas met lolly’s gespot en mochten er daar eentje van pakken. Gewapend met de sleutel van het huisje, een pasje voor de slagboom, de plattegrond en wat informatie over het park en het animatieprogramma gingen we op zoek naar ons huisje. We hadden geluk en één van de huisjes die vooraan lag vlakbij de centrale faciliteiten en naast de speeltuin. Ideaal als je met kinderen bent, want die kan je zo toch wat makkelijker vrij laten.

De accommodatie