Vernieuwde Etos Baby verzorgingsproducten

Review vernieuwde Etos-babylijn. Toen Bas werd geboren kwam hij er als een gerimpeld en geschilferd mannetje uit. Elke verpleegkundige die hem kwam verzorgen maakte de opmerking dat hij zeker veel te laat geboren was. Echter, niets was minder waar. Net als grote zus is hij ruim voor de uitgerekende datum geboren. In het ziekenhuis wordt er gebruik gemaakt van het welbekende gele merk. Net als vele anderen vind ik de geur heerlijk, maar een goede combinatie met een gevoelige huid vind ik het niet. Al is dat mijn persoonlijke mening. Ik wist zeker; als ik thuiskom gaan we dat anders doen. En zo geschiedde.

Lees ook: Natuurlijke baby & kind verzorgingsproducten; overzicht merken van A tot Z

De vernieuwde Etos babylijn

Ik vond prima alternatieven en zijn huid knapte met de tijd goed op. Enig nadeel van deze alternatieven is de prijs. Omdat het wel goed hielp nam ik dit voor lief. Toen kwam de kans voorbij om voor Mamaliefde de vernieuwde Etos-babylijn te testen en die greep ik met beide handen aan. Deze lijn is namelijk speciaal voor de gevoelige huid verbeterd. Katoenzaad-, avocado- en amandelolie als ingrediënten klinken inderdaad erg goed. Niet alleen de ingrediënten zijn onder handen genomen, ook de verpakking heeft een ware metamorfose ondergaan. Hierover later meer.

Ingrediënten

ingredienten-schuimbadje-2

De leuke dingen bewaren we voor het laatst. Eerst wil ik namelijk een nadere blik werpen op de ingrediënten. Dat blijft vaak namelijk wel een dingetje. Allereerst wil ik opmerken dat ik er geen bijzonder veel verstand van heb. De producten claimen pH-huidneutraal en dermatologisch getest te zijn. Eerlijk gezegd hecht ik niet veel waarde aan deze claims. Niet dat ik niet geloof dat het zo is, maar ik geloof niet dat deze claims meteen inhouden dat het per definitie goed is voor de gevoelige huid. Als je goed oplet, staan die namelijk bijna overal op. Alle producten bevatten verder parfum. Nu ben ik dat ook gewend van een merk dat ik nu al gebruik, maar toch doet dit wel alarmbellen rinkelen. Etos beweert zelf dat het een zeer milde parfum is dat zo geformuleerd is dat een kans op allergische reactie minimaal is. Verder vallen mij een aantal zuren op, de zogenaamde Acids. Het varieert van de Citric Acid die kennelijk heel bekend is als natuurlijk conserveringsmiddel en onmisbaar bij het maken van bruisproducten tot de wat agressievere Formic Acid. Etos zegt zelf over de gebruikte conserveringsmiddelen dat bij de vernieuwde Etos babylijn deze supermild zijn.

Etos babyproducten als kraamcadeau

Terug naar die nieuwe verpakking. Witte flesjes met zilvergrijze doppen, speelse belettering en aangename kleuren. Dat is de omschrijving in een notendop. Met name het gebruik van babyblauw en lichtroze vind ik erg goed gekozen. Hiermee misstaan de producten dan ook niet in een mooi cadeaupakket als je op kraamvisite gaat. De teksten van oud-Hollandse kinderliedjes maken het mooie plaatje wat mij betreft helemaal af! Niet voor niets bestaat het gezegde; het nuttige met het aangename verenigen.

Jan Huygen, in de ton
Met een hoepeltje erom
Jan Huygen, Jan Huygen

Hoe bevalt de vernieuwde Etos babylijn?

Ik mocht het babyschuimbadje, babyhuidolie en babyzinkzalf testen. Wat vind ik ervan en hoe bevalt het? Dat ga ik je natuurlijk vertellen. Zoals gezegd werd ik erg blij van de verpakkingen. Uit gewoonte maakte ik een flesje meteen open om te ruiken. Zeker met producten voor de gevoelige huid ben ik hier erg benieuwd naar. Het zal je verbazen maar ik ruik, zij het subtiel, toch echt onmiskenbaar het luchtje van het bekende gele merk. Ik houd ervan! Toch enigszins huiverig begon ik met testen. Deze angst is nergens voor nodig geweest. Gedurende drie weken heb ik een aantal keer de producten gebruikt. Het schuimbadje schuimt natuurlijk lekker en waste hem prima. Dat had ik ook niet anders verwacht. Ik was uiteraard meer benieuwd naar een eventuele huidreactie. Gedurende die drie weken is Bas één keer met een wat rode gloed, wat ik niet gewend ben van hem, uit het badje gekomen. Het is voor mij gissen waar dit aan lag, toch vind ik het een vermelding waard. De huidolie voedt de huid, maar voelde niet vettig aan. Ik durfde na het insmeren gewoon de kleertjes aan te doen. Dit product heb ik zelf ook gebruikt en mijn extreem droge huid werd er blij van. Bij kindjes met bijvoorbeeld eczeem zou ik de producten, door het gebruik van parfum, daarom zelf niet gebruiken, maar de droge en iets gevoelige huid van mijn kindje reageerde er over het algemeen goed op.

testproducten-overzicht-etos-liggend-640x427

Lees ook: Sudocrem; 13 lifehacks van gezicht, eczeem tot verbrande huid

Het assortiment

Naast de drie producten die ik mocht testen bestaat het assortiment uit nog 18 producten. Die variëren in prijs van €0,99 voor de wattenstaafjes tot €2,99 voor de babybodylotion. Er zijn verschillende oliën, billendoekjes en wasgels waaruit je kunt kiezen. Allemaal met schappelijke Etosprijsjes. Het grootste deel van deze producten zijn al te verkrijgen in de winkel. Voor de wattenstaafjes en vochtige washandjes moet je nog heel even geduld hebben; vanaf begin oktober zijn ook die te verkrijgen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Vernieuwde Etos Baby verzorgingsproducten; ervaringen ook met de gevoelige huid
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Wat fijn dat deze producten zo goed bevallen. Ik was erg benieuwd! Duidelijke review!

  • Hallo, hoe maak je kenbaar of jouw blog een advertorial is of niet? Als bloglezer stel ik het op prijs om te weten of je een artikel schrijft omdat je er voor betaald bent door een opdrachtgever, of omdat je er ‘spontaan’ over schrijft. Nicole van Huisvlijft geeft ook aan dat er een Reclamecodecommissie is die dat vereist.

  • Ik ben helemaal niet tevreden over de Etos Zinkzalf. En dat is nog zacht uitgedrukt. Deze zalf op licht geirriteerde billetjes gesmeerd en twee uur (en onophoudelijk gehuil) later bij de volgende verschoning bleef het huidje van mijn dochter helemaal weggebrand! Een enorme allegische reactie met alle gevolgen van dien!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top