Er is er één jarig hoera hoera…….een verjaardag vier je met vrienden en vriendinnen en met familie. Misschien geef je ook nog wel een kinderfeestje en mogen alle kinderen bij je thuis komen eten. Of het dan middageten is of avondeten, dat zal voor de hongerige magen niet uitmaken. Eten doen ze graag! Wat dat betreft kun je dus ook met gemak van alles serveren. Van broodje knakworst, tot een pannenkoek of gewoon een flinke pan patat. Maar het is en blijft een feestje, dus dan is het ook wel leuk om aan tafel deze maaltijd op een feestelijke manier te nuttigen!

Lees ook: Kinderfeestje organiseren; 40 tips en handige planning / checklist voor een onbezorgde en betaalbare verjaardag inclusief spelletjes en entertainment.
Lees ook: Goedkoop een verjaardag vieren; van kinderfeestje organiseren tot voor volwassenen
Lees ook: Kinderfeestje ideeën; van betaalbare kinderfeestjes buitenshuis of originele activiteiten laten organiseren. 
Lees ook: Kinderfeestje thuis; Leuke ideeën en originele thema’s zelf spelletjes bedenken of entertainment laten organiseren. 
Lees ook: Kinderfeestje; van leuke oud hollandse spelletjes tot entertainment of feestelijke activiteiten binnen of buitenspelletjes zoals speurtocht.
Lees ook: Snoepzakjes meegeven na kinderfeestje? Alternatieve traktaties / uitdeelzakjes op uit te delen
Lees ook: Eten kinderfeestje? Wat dacht je van deze originele hapjes, lunch of goedkope diner buffet ideeën?
Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes
Lees ook: Bedrag cadeautje kinderfeestje; hoeveeel geld cadeau geven voor verjaardag kind?uit te delen
Lees ook: Kinderfeestje cadeautjes; wat te geven? Van kleine tot grote cadeautjes en andere ideeën.
Lees ook: Gezonde traktaties; voorbeelden van suikervrij tot fruit trakteren

Lunch / avondeten

Frietje anders

Veel kinderen aan tafel?? Geen probleem, laat op een papieren tafelkleed wat borden tekenen met een paar grote stiften en ieder kind kan zo zijn of haar plekje markeren om van te smullen. Scheelt een hoop afwas en het staat nog gezellig ook! Wil je het helemaal ‘bont’ maken dan kan je met ketchup de borden ‘tekenen’ en vervolgens de kinderen laten zitten en ‘opscheppen’. Wedden dat ze hiet hier nog heel lang over zullen hebben!

Broodsushi

Of gebruik in plaats van wraps een boterham (zonder korst) en ook hiermee kun je variëren met bruin en wit brood. Serveer het als zijnde sushi! Dat staat extra chique.

Het recept vind je hier.

Broodje knakworst

Een br