De lezers die mij al langer volgen zullen het misschien al een keer gelezen hebben. Niet dat ik er vaak over schrijf, ik praat er niet graag over. Dit omdat ik me er toch een beetje voor schaam, omdat ik bang ben voor de mening van andere mensen. Dat ik er niets aan doe, het tegendeel, maar toch dat weten zij niet. Het maakt me ook onzeker. Stel je voor als de kinderen straks ouder zijn en naar school gaan, dat ze met hun moeder gepest worden. Het blijft iedere keer weer een drempel om met korte mouwen de deur uit te gaan. Ook als ik weet dat ik er ‘niets aan kan doen’ en het gewoon moet accepteren. Als moeder kan je niet opeens binnen blijven zitten.  Zelfs mijn kapsel heb ik er op aangepast zodat het minder opvalt. Terwijl het een veel voorkomende huidaandoening is waar meer mensen last van hebben in verschillende mate. Iets wat nog niet is te genezen, maar er wel verschillende behandelopties zijn om de symptomen te verlichten.

Psoriasis

Ik heb namelijk al een aantal jaar enorm last van psoriasis, je kan dit misschien nog wel het beste vergelijken met eczeem, maar dan een erfelijke variant waarbij je huid gaat schilferen. Met name op mijn achterhoofd op het haar en bij de elleboog en kniegewrichten heb ik er last van. Ik ben hiervoor al een aantal keer bij de huisarts geweest maar helaas tot op heden niets gevonden wat lijkt te helpen. Tenminste, de zon deze zomer lijkt iets van invloed te zijn op een elleboog (een soort natuurlijke lichttherapie). Ik blijf dus zoeken naar een oplossing. Waarbij ik enorm blij ben als ik tips krijg van andere vrouwen die hier last van hebben. Van een nieuwe shampoo tot andere oplossingen. Ik blijf het proberen in de hoop om iets tegen te komen dat helpt. Omdat ik dit bespreekbaar wil maken; zowel de aandoening psoriasis zelf als het principe dat iedereen wel iets heeft waar ze zich onzeker voelen

Micreos Gladskin

Review micreos gladskin eczeem - Mamaliefde

De afgelopen acht weken heb ik de producten van Gladskin, onderdeel van Micreos, mogen testen. Dit product is in principe ontwikkeld voor aandoeningen zoals als acne, eczeem, rosacea en huidirritatie. Omdat de symptomen overeenkomsten vertonen was ik erg nieuwsgierig of dit voor mij ook effect zou hebben. Mijn verwachtingen vooraf waren niet zo heel erg groot. Er is geen geneesmiddel tegen psoriasis. Het beste wat ik tot op heden kon vinden is een crème die ik twee keer per dag smeer en vanwege de hydratatie het schilferen voorkomt. De roodheid blijft echter. Als deze nieuwe crème helpt de schilfers terug te dringen zou ik dus al heel erg blij zijn. Helemaal als het ook de jeuk vermindert.

De belofte die Gladskin maakt als het gaat om eczeem, in mijn geval de grootste overeenkomst. Klinkt als volgt:

“Op uw huid leven miljarden bacteriën. De goede zijn belangrijk voor de bescherming en optimale conditie van uw huid. Maar er zijn ook slechte bacteriën op uw huid die ontstekingen kunnen veroorzaken en jeuk en roodheid bij eczeem verergeren. Gladskin is het enige product ter wereld dat de goede bacteriën intact laat en de slechte doodt. Dankzij het unieke bestanddeel Staphefekt™ kunnen ontstekingen worden voorkomen. Het resultaat: een rustige huid en verlichting van jeuk en roodheid.”

Gebruik

Review micreos gladskin eczeem - Mamaliefde

Van Gladskin krijg ik eerst een kweektest toegestuurd om te controleren of de bacteriën die de schilfers bij eczeem veroorzaken ook op mijn huid aanwezig zijn. Vervolgens worden er twee producten toegestuurd; namelijk een crème en een gel. De gel bewaar ik op de badkamer, deze mag op kamertemperatuur bewaard worden. Iedere ochtend en voor het slapen gaan smeer ik de plekken op mijn ellebogen / onderarmen daarmee in. Ik ben erg blij met de gel en krijg halverwege een tweede nog groter flesje toegestuurd. Erg handig. Na een maand was het kleine flesje van de gel al op en kreeg ik een grotere toegestuurd zodat ik verder kon gaan met het testen. Ik merkte wel dat ik bij een grotere fles ook iets meer ging gebruiken.

De crème moet in de koelkast bewaard worden omdat hij anders niet werkt. Hierdoor gebruik ik hem een stuk minder terwijl ik als ik dit gesmeerd heb een duidelijk verschil merk. Deze heeft echt veel effect. Wat natuurlijk erg fijn is. De creme werkt echt verkoelend en gebruik ik vaak overdag als ik zie dat het toch schilferig / rood er uit gaat zien.

Resultaat

Natuurlijk gaat het om het resultaat; heeft Gladskin mij geholpen om de symptomen van een rode schilferende jeukende huid tegen te gaan? Ja en nee, als eerste de jeuk de ergste jeuk is voorbij en daar ben ik enorm dankbaar voor. Dat scheelt toch heel veel momenten dat ik aan mijn hoofd ga kriebelen en er juist meer schilfers ontstaan. Er blijven echter dagen dat ik er nog steeds last van heb en er aan de haarrand allemaal schilferplekjes ontstaan of zelfs kleine wondjes. De roodheid is ook een stuk minder geworden. Als het gaat om schilfers heb ik veel minder last van die kleine witte schilfertjes die vaak verwart worden met roos. Er zijn echter dagen dat het er nog wel schilferig uitziet, het laat gelukkig wel minder snel los. Vaak gebruik ik dan een extra hydraterende crème om dat ‘onzichtbaar’  te maken. Ik zie dus echt structurele verschillen tussen voor en na het gebruik van deze crème en gel. Helemaal weg is het niet, maar daarvoor ben ik ook niet helemaal de juiste doelgroep om het te testen. Bij psoriasis is er namelijk sprake van andere problemen dan eczeem zoals ik hierboven al heb uitgelegd.

Aan het einde van deze testperiode kreeg ik nog een nieuw product toegestuurd. Namelijk een lotion, deze zit nu pas in de testfase en is dus ook nog niet te verkrijgen. Hier ga ik de komende tijd mee aan de slag om te kijken of dit helpt om de schilfers ook op mijn hoofdhuid tegen te gaan. Ik hoop in ieder geval dat dit net zo goed werkt als de eerdere producten.

Heb jij ook zoiets waarvoor je je ‘schaamt’ of bang bent?

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en