Elke ouder van jonge kinderen kent het verschijnsel waarschijnlijk wel: chronisch slaaptekort. Hoe lief je kleine prinsje of prinsesje ook is, wanneer je kindje je ’s nachts wakker houdt, worden je dagen steeds langer. Overdag wil je natuurlijk gewoon weer presteren op werk, leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen en dan komt het huishouden en de zorg voor je kindje er ook bij. Hoe ga je dit aanpakken? Wij hebben met behulp van slaapexpert Bedden.nl een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Blijf doorgaan

Dit klinkt aan de ene kant logisch en aan de andere kant moeilijk, maar zodra je stopt met dingen voor je zelf inplannen en je in een sleur raakt van vermoeidheid en thuisblijven is het moeilijk hier weer uit te komen. Uiteraard is het belangrijk dat je af en toe een momentje voor jezelf inplant, zodat je niet overspannen raakt, maar zorg er ook voor dat je genoeg leuke dingen inplant waar je naar uit kan kijken.

Ga sporten

Hoe vermoeiend dit ook lijkt, van sporten krijg je uiteindelijk meer energie dan je denkt! Sporten stimuleert de bloedsomloop en je lichaam maakt endorfine aan. Door de gestimuleerde bloedsomloop krijg je nieuw zuurstofrijk bloed in je hersenen, waardoor je je mentaal beter gaat voelen. Endorfine wordt ook wel het geluksstofje genoemd. Wanneer dit vrijkomt wordt je stresshormoon bestreden, je voelt je blijer én het stofje is goed voor je afweersysteem!

Ontbijten

Deze tip ligt redelijk voor de hand, want wie ontbijt er nou niet? Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders het ontbijt overslaat. Nu is dit van tijd tot tijd geen ramp, maar als je dagelijks je ontbijt overslaat mis je waardevolle brandstoffen die je lichaam hard kan gebruiken overdag. Vooral als je energie mist door gebroken nachten, kan je lichaam de voedingsstoffen in het ontbijt goed gebruiken!

Een goed bed

Die paar uur tussen de voedingen of nachtelijke avonturen van je kindje door, wil je graag zo veel mogelijk slapen. Belangrijk is dan dat je een goed bed hebt die je lichaam op de juiste plaatsten ondersteunt, waardoor je lichaam in ieder geval de rust krijgt die het nodig heeft. De keuze voor een boxspring kan hier al een verschil in maken. Doordat een boxspring opgebouwd is uit een geveerde box, een matras dat stevigheid geeft en een topdekmatras wat zacht aanvoelt, heb je de perfectie combinatie om comfortabel te slapen.

Water!

Zonder water droog je uit. Als je uitdroogt word je automatisch slapper en moe. Voorkom dit en begin de dag met een glas water (of kopje thee) en zorg dat je gedurende de dag genoeg water blijft drinken.

Wat is jouw tip?

stories

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.