De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Pasen is tegenwoordig ook een weekend waarin veel familie bij elkaar komt en lekker uitgebreid te gaan eten. Een paasontbijt, of paasbrunch hoort daar ook bij. Een eitje kan dan natuurlijk niet ontbreken. Naast dat er heel veel methodes zijn om je paasei te versieren, kan je deze natuurlijk ook op heel veel manieren nuttigen. Hoe lust jij je eitje graag? Zegt dit iets over jouw?

De tien lekkerste recepten met eieren uit de oven of voor het ontbijt voor Pasen - Mamaliefde.nl

Plain and simple – gekookt, met wat zout en peper

Hoe lust jij je eitje? Gekookt - mamaliefde

Bron

Gewoon, een eenvoudig eitje, gekookt in water, eventueel met wat zout in het water. Hard of zacht gekookt. Daarna met een lepeltje uitlepelen of in plakjes gesneden met wat zout en peper op een (geroosterde) boterham. Een eitje koken lijkt heel simpel, maar hoeft dat niet altijd te zijn. Want de verschillen tussen hard, zacht en middenhard gekookt. Iets te lang en je krijgt er een groene schil omheen.

Sunny side up – gebakken ei

Hoe lust jij je eitje? Sunny side up- mamaliefde

Bron

Ook dit eitje kan je op diverse manieren serveren; met een vloeibare dooier of voor de zekerheid aan twee kanten gebakken. Aan te bevelen als je zwanger bent. Eventueel aangevuld met wat ham / spek en een uitje. Ook dit hoeft niet zo eenvoudig te zijn, zelfs de top deelnemers aan het vierde seizoen van Masterchef Amerika halen een percentage van 30% eieren die door de jury goedgekeurd worden. Helaas is er geen filmpje van te vinden.

Fijn gesneden – eiersalade

Hoe lust jij je eitje? Eiersalade - mamaliefde

Bron

Uit een pakje of zelf gemaakt, fijn gesneden en lekker fris op smaak gebracht met een augurkje. Lekker voor ‘s-avonds als je op de bank zit op een toastje, of overdag op een boterham of stokbroodje. Ook lekker in een wrap met wat verse rucola. Weight watcher verantwoord.

Als snack – gevulde eieren

Hoe lust jij je eitje? Gevulde eieren- mamaliefde

Bron

Eerst je eieren koken, en daarna van het eigeel een lekkere vulling naar eigen smaak maken. En dan opeen mooie schaal serveren.

Vitaminenbom – banaan/ei pannenkoekjes

Hoe lust jij je eitje? Banaan ei pannenkoekjes- mamaliefde

Bron

Helemaal hip, glutenvrij en paleo verantwoord. Niet dat dat voor mij uitmaakt. Maar desondanks geprobeerd en was een succes. Zeker bij dreumes. Die momenteel niet al het fruit kan waarderen. Heel simpel; een banaan fijnprakken / pureren, met wat ei mengen. Of eventueel met wat meel voor echte pannenkoekjes. Extra lekker met wat stroop.

Lees ook: Wat vieren we nu eigenlijk tijdens de Goede Week & Pasen?

Goed gevuld – boerenomelet

Hoe lust jij je eitje? Boerenomelet- mamaliefde

Bron

Een omelet kan je met groenten, en eventueel met vlees flink vullend maken. Zelfs zo dat het met wat brood en een frisse salade of met wat aardappelen (tortilla de patatas) een mooie avondmaaltijd kan vormen.

Op een groen blaadje – in een salade

Hoe lust jij je eitje? Ceasar salade- mamaliefde

Bron

Een ei kan je natuurlijk heel verantwoord aan een salade toevoegen. Voor dat beetje extra touch. Mijn favoriet; de ceasar salad, lekker met een maisbroodje. Ideaal voor een granen-loos dieet.

Voor de zoetekouw – Merengue

Hoe lust jij je eitje? Merengue / pavlova- mamaliefde

Bron

Als je een eitje klutst met wat suiker, en dan op lage temperatuur in de oven laat bakken krijg je heerlijke schuimpjes met een zachte binnenkant. Ideaal met wat cacaopoeder. Of mengen met wat maizena en decoreren met vruchten voor een echte pavlova taart.

Lees ook: Vrolijke paasdecoratie van de Action voor Pasen

Ieniemienie – Kwarteleitje

Hoe lust jij je eitje? Kwartel ei- mamaliefde

Bron

Wederom een eitje voor de gevorderde kok. Een kwarteleitje, volgens mij de kleinste die er bestaat. Vormt natuurlijk ook een culinaire uitdaging. Als je dan toch bezig bent kan kaviaar ook niet ontbreken.

Lees ook: Vrolijke lente & paasdecoratie oa. voor op de eettafel van de Xenos & Hemarkt

A la Gordon Ramsey – Gepocheerd ei


Voor de professional; een gepocheerd ei. Lijkt eenvoudig, water koken, eitje erin swirlen en dan wachten tot het gestold is. Maar dat is het niet. Heb het zelf wel eens geprobeerd; in plaats van zo’n mooi compact eitje in een zacht omhulsel lijkt het wel een ruimte-octopus met tig armen… Laat staan een egg benedict met hollandaise saus. Prima om in de keuken te staan, maar er zijn grenzen.

Wat is jouw persoonlijke favoriet? Zegt dit ook iets over jouw?

De komende week wordt dus de Goede week genoemd. Meer weten hierover. Of hoe je hier aandacht aan kan besteden met je kind. Download dan nu dit boekje vol inspiratie voor de Goede week.

Volgende
Vorige

Comments ( 5 )

  • Leuk artikel!
    Ik eet mijn ei meestal gekookt (lekker op zondagochtend bij een uitgebreid ontbijtje:))

    Maar het liefst zelfgemaakte eiersalade voor mij de lunch. Lekker op plakjes komkommer of een boterham:) mmm

  • Ik ga voor een hard gekookt ei of gebakken ei met kapotte dooier.

  • Heerlijk, ik ben gek op ei!

  • Hmmm, ik lust ze (bijna) allemaal!

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.