De Efteling; een park dat tot de verbeelding spreekt en je fantasie overuren laat maken. Eén dag in de Efteling is eigenlijk te kort; er is zoveel te zien en te doen. Van de attracties, speeltuinen tot even rustig zitten om te eten en natuurlijk de shows niet vergeten. Nu komen we denk ik gemiddeld één keer per jaar in de Efteling, maar na een bezoekje aan het Sprookjesbos en een paar attracties zit het er vaak weer op. Aangezien ze nog jong zijn mogen ze nog niet in de achtbanen, en vanwege de rijen doen we het ook niet snel met omwisselen. Dat de ander heel lang moet wachten, al heb je tegenwoordig een aantal attracties met single riders wachtrij. Het leukste is toch om samen te gaan. Als je overnacht bij de Efteling Loonsche Land hoef je daar echter allemaal geen rekening mee te houden. Je hebt dan volop de tijd om het park te ontdekken en te genieten.

Lees ook: Noord-Brabant met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: GuestHouse Hotel Kaatsheuvel; kindvriendelijk overnachten op loopafstand van de Efteling
Lees ook: Nieuw: Hotel ’t Peperhuys in Kaatsheuvel op loopafstand van de Efteling!
Lees ook: Dagje uit naar de Efteling

Vooraf was ik heel enthousiast, het blijft toch erg bijzonder om niet alleen een dag maar echt een paar dagen te genieten van de sfeer rondom de Efteling. Helemaal toen ik de recensies las van Loonsche Land op Zoover, dat beloofde veel goed. Natuurlijk waren er hier en daar wat kritische noten, die ik na het verblijf helemaal begrijp. Maar bovenal was iedereen heel tevreden en positief. Dat belooft natuurlijk heel wat. Na school vertrokken we op vrijdagmiddag dan ook richting de Efteling. Nu zijn we onlangs zes jaar getrouwd, helaas was dat weekend niet mogelijk omdat manlief geen vrij kon krijgen in verband met vakanties, dus was dit een mooi moment om daar even bij stil te staan. Met als gevolg dat onze dochter nu ook wil trouwen want ze wil ook op vakantie ;-) Wij zijn zelf nog nooit in Bosrijk of het Eftelinghotel geweest dus ik kan de ervaringen niet vergelijken met elkaar.

Overnachten bij de Efteling

Toen ik nog een klein meisje was weet ik nog hoe ik uitkeek naar het aanblik van het Eftelinghotel; dat zag er magisch uit en betekende dat we er bijna waren. Dat was toen de enige mogelijkheid om in stijl van de Efteling te overnachten. Later kwam daar in 2009 het vakantiepark Bosrijk bij. Met twee soorten huisjes; boshuizen en dorpshuizen en natuurlijk een hotel. Dit is het land van Klaas Vaak. Toen werd afgesproken dat ter compensatie het historische landschap van Het Loonse Land zoals in 1850 in ere zou worden hersteld. Het Loonsche Land moet in 2020 een gebied worden met onder meer bolle akkers, indrukwekkende lanen, heide, bloemenranden, paden en bossen met inheemse soorten. Het is een openbaar toegankelijk natuurgebied dat de verbindende schakel vormt tussen de Loonse en Drunense Duinen en Landgoed Huis ter Heide. Sinds dit jaar is er de mogelijkheid om in dit natuurgebied te overnachten. Ook dit is een vakantiepark maar dan een dat volledig in het teken staat van de natuur. Hier kan je optimaal genieten van de omgeving.

Faciliteiten op het Loonsche Land

Als je aan komt rijden word je bij de poort binnen gelaten. De auto kan je parkeren op de parkeerplaats zodat je je even kan inchecken bij de receptie. Dit ging echt heel vlug zodat je snel naar je huisje kan. Ze pakte twee enveloppen met een plattegrond van het vakantiepark, de sleutelkaarten en een parkeerkaart voor in de auto en een tweede met de toegangskaartjes voor het park. Voor iedere dag voor iedere persoon (boven de 4 jaar) een eigen kaartje. Ze gaf wat korte uitleg over het treintje en een aantal faciliteiten zodat we verder konden richting het huisje.

Met de sleutelkaarten kan je ook door de tweede set slagbomen het park op. Op de dag van aankomst en van vertrek zijn er tijden waarop je hier mag rijden om te laden en lossen. Je mag maximaal een half uur staan en daarna wordt er van je verwacht dat je de auto parkeert op de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats begint ook het wandelpad naar het attractiepark Efteling. Ze communiceren overal 20 minuten, maar dat is zeer ruim gerekend. Zelfs met een peuter en kleuter die zelf lopen. Het pad loopt door het schitterende natuurgebied en is op zich al een bijzondere ervaring. Ook als je pas om half vijf aankomt