Nu het kouder wordt en de winter binnenkort voor de deur staat, komt Playmobil met een heel nieuwe collectie. Namelijk wintersport; een wereld met lekkere warme blokhutten voor de après-ski, diverse karakters en auto’s. Om dat feestelijk te vieren waren er veel bloggers en journalisten uitgenodigd voor een superleuk feestje bij Snowworld Zoetermeer. Voor ons lekker dichtbij! Dit zou ook de eerste skiles worden, dus ik was erg benieuwd hoe ze dat zouden vinden.

Ontvangst

De ontvangst was goed geregeld, de kinderen werden welkom geheten met een klein buffet van limonades en een cakeje. Daarmee konden ze aan één van de vele tafels gaan zitten. Voor de ouders werd er een heerlijke apfelstrudel geserveerd. Er waren al wel wat bloggers, maar al snel werd het een stuk drukker. Heel leuk om zoveel bekende gezichten te zien, van mensen die je (bijna) wekelijks ziet tot zo af en toe. Na een eerste slokje hadden de kinderen al snel de Playmobil-speeltafels ontdekt. Er waren meerdere tafels met overal de nieuwe collectie. Dat nodigt natuurlijk direct uit om mee te spelen. Er zitten echt superleuke poppetjes tussen zoals een jongedame met roze haren of met een blonde Elsa-vlecht.

Na een welkomstwoordje was er een soort openingsact. De kinderen zaten tegen het raam geplakt en zagen zo twee figuren van de Fantastic Four naar beneden skiën. Dat wilde zij natuurlijk ook proberen. Tijd dus om om te kleden en de schoenen aan te trekken.

Lees ook: Skieën in de lente; 5 redenen voor wintersport in Frankrijk 

Eerste skiles

Gelukkig mochten ze het zelf ook proberen op de latten. Vooraf was ik een beetje terughoudend, vorig jaar heb ik het geprobeerd met de oudste maar was geen succes. Al vanaf het moment dat ze de skischoenen aan had en ik kon haar geen ongelijk geven. Heel prettig zitten ze niet. Dit jaar dus in de herkansing, en zowaar ze liep er op rond alsof ze nooit wat anders had gedaan. De eerste overwinning! Dit keer was het echter drama voor zoonlief. Aan de ene kant wilde hij wel skiën, maar dan zonder die schoenen. Dat was natuurlijk geen optie dus mocht hij lekker spelen met Playmobil. Later werd hij door de man van Ellen meegenomen om door het raam van de bistro te kijken.

Voor dochterlief was het een groot succes. Er waren diverse groepjes; vierjarigen, vijfjaren en zes- tot achtjarigen. Zij zat in de middelste groep. Ze begonnen lekker ontspannen met hoofd, schouders, knie en teen als ijsbreker en opwarming. Daarna werden de schoenen in de ski’s geklikt en gingen ze met een band de berg op. Slik. Geen voorzichtig oefenen bij een oefenbaan dus zoals de vierjarigen. Normaal mag je als ouders niet bij de skiles aanwezig zijn, maar voor nu werd er een uitzondering gemaakt. Wel moesten we speciale snowboots dragen. Ze viel een aantal keer zowel op de sneeuw als op de lift, maar gaf geen kik en bleef lachen. Stiekem vond ik dat wel fijn, zowel dat ze bleef lachen als dat ze een paar keer viel. Je kan maar beter vallen en doorgaan dan angstig worden voor het vallen en niet meer durven.

De tweede, en volgende keren ging het al een stuk beter. Ze kreeg al snel meer zelfvertrouwen en zoefde zo de berg af. Wat was ik trots op de jongedame. Daarna was ze er toch wel klaar mee, en terecht. Gelukkig werd ze door Fleur meegenomen zodat ik met zoonlief nog een keertje kon sleetje rijden. Want hij wilde ook even naar de sneeuw. Skiën was geen optie, maar gelukkig vond hij sleetje rijden een goed alternatief. Mocht hij ook met een loopband omhoog en vervolgens naar beneden roetsjen.

Na afloop vroeg ik of ze het leuk vond en nog een keer wil gaan. Ja, was daarop het antwoord. Nu weet ik van Fleur dat er ook een soort spoedcursussen zijn waarbij ze in vijf dagen iedere dag minimaal een uur op ski’s staan. Dan weten ze in ieder geval de basisvaardigheden en net zoals met fietsen verleer je dat nooit meer. Ook al zijn er niet direct wintersportplannen (laatste keer toen ik bovenaan de berg stond had ik nogal last van hoogtevrees, op de indoorpiste gelukkig geen last van en manlief heeft nog nooit op ski’s gestaan), is het toch wel handig om het te kunnen.

Lees ook: Kind leren snowboarden; vanaf welke leeftijd?

Après skiparty

Natuurlijk hoort er ook een après skiparty bij. We werden ontvangen met warme chocolademelk met slagroom, voor de kinderen was er limonade en fruitsticks en ze liepen rond met een bittergarnituur. Er werd dus goed voor de innerlijke mens gezorgd. In de tussentijd kon er natuurlijk ook nog volop gespeeld worden met de nieuwe Playmobilcollectie. Ook kwamen de twee karakters (fee en wetenschapper) van de Super Vier nog even langs om handjes te geven en met de kinderen op de foto te gaan. Natuurlijk werd er ook nog even gekletst en alvast de eerste foto’s op Instagram geplaatst.

Op een gegeven moment zagen ze dat de dozen uitgedeeld werden. En waren ze toch wel een beetje moe, dus werd het tijd om de spullen te pakken, schoenen weer aan te trekken en naar huis te gaan. Bij de uitgang werden ze nog verwend met een enorm cadeautje. Via een kleine omweg langs de Mac Donalds, zodat ze thuis konden eten en op tijd naar bed om alle indrukken te verwerken. Ze waren zo moe dat ik het cadeautje maar in de auto ben ‘vergeten’. Perfect voor vanmiddag om mee te spelen.

Wintervakantie in de sneeuw van Playmobil

Pak je snowboard, glij van de berg en schuif aan in het chalet voor een warme kop goulashsoep. Besneeuwde bergen zijn enorm geliefd bij jong en oud en daarom lanceert PLAYMOBIL dit seizoen een ultiem gezellig nieuw thema: De Wintervakantie in de sneeuw. Wintersport- en sneeuwliefhebbers kunnen hun hart ophalen met eindeloos veel sneeuwpret en avonturen op de berg. De collectie is uitgerust met een skihut met restaurant en lodge, een skischool, een winterse 4×4 SUV met dakkoffer, een sneeuwscooter, een sneeuwballengevecht en verschillende wintersporters op ski’s, snowboard of de snowtube.

Om de wintersportbeleving zo realistisch mogelijk te maken is er zoals je bent gewend van Playmobil aan de kleinste details gedacht. Van bontkraagjes om de kleding, verschillende ‘lange latten’ en skiklas met mascotte tot de meest typische pistegerechten en alles is aangekleed in gezellige, winterse kleuren. Bij het winterse chalet met restaurant hoort een gezellige lodge, waar sportievelingen na een actieve dag op de piste met rode wangen tevreden in hun slaapzak kruipen. Het thema is uit te breiden met verschillende (wedstrijd)skiërs en -snowboarders, een sneeuwballengevecht en een skischool. De brede winterse collectie maakt het mogelijk om een compleet wintersportgebied te creëren en met de hele familie van de berg te suizen.

De PLAYMOBIL Wintersportvakantie bestaat uit de volgende items:

Hebben jullie kinderen ook al eens een skiles gehad?

Lees ook

Latest posts by Linda (see all)