Vader dochter dagje uit naar de open dag van de Teekenschool - Mamaliefde

Een dagje er op uit met twee kinderen

Met een kind op pad gaan is een onderneming, maar went vrij snel. Wandelwagen mee, draagdoek en je kan gaan. Je hebt maar een kind om op te letten. Met twee kinderen ligt dat toch net ietsjes anders. Je moet in principe ogen in je voor- en achterhoofd hebben en je minimaal in drieën splitsen om geen van je kinderen kwijt te raken. Een dagje er op uit vraagt stiekem ook wel wat voorbereiding. Tenminste, als je er zeker van wilt zijn dat je ook daadwerkelijk in de ochtend weggaat en niet pas halverwege de dag als de eerste alweer toe is aan zijn middagslaapje.

Inpakken

Bij voorkeur pak ik de avond van tevoren al in. Dan hoef ik daar de volgende ochtend me geen zorgen meer over te maken. Hooguit nog wat verse voedingsproducten meenemen zodat je kinderen ook wat kunnen eten, maar daarna kan je op pad. Wat er mee gaat heb ik al wel eens uitgebreid gedeeld, maar denk aan luiers, billendoekjes, hydrofielen, paraplu, reserve kleding, mini ehbo-tasje, klein speelgoed, fotocamea etc. Pakjes drinken heb ik vaak wel op voorraad liggen, daar neem ik dan zo’n handige pakjeshouder voor mee. Vaak haal ik de dag van tevoren iets van eierkoeken of krentenbollen. Altijd goedkoper dan onderweg iets moeten kopen.

Weer

Vaak kijk ik in de week / dag van tevoren naar de weersvoorspelling. Aan de hand daarvan bepaal ik of het uitstapje wel / niet doorgaat en of er misschien geen extra maatregelen genomen moeten worden. Dan kan je de kleding daar ook op aanpassen. Al overkomt het mij rustig dat ik met de kids in lange mouwen op een event aankom waar de rest zomers gekleed is. In de ochtend was het erg fris, maar gaandeweg (natuurlijk pas in de trein) klaarde het op en werd het warmer.

Vervoer

Dit is heel erg afhankelijk of manlief meegaat of moet werken. Als hij vrij is gaat mijn voorkeur uit naar de auto, is zoveel makkelijker met jonge kinderen en slapen ze ook een stuk beter in. Anders ben ik afhankelijk van het openbaar vervoer. Vaak probeer ik dan een van de kinderen bij oma onder te brengen. Scheelt al iets. Voor dochter gaat de draagzak in de tas, ideaal voor op de terugweg als ze toch moe is dan hoeft ze niet te lopen en is de kans kleiner dat ik haar kwijt raak op een druk station. Voor zoonlief vind ik de buggy ideaal, ik ben nog steeds enorm blij met de Nuna Pepp Luxx buggy. Hij is superlicht zodat ik hem ook zelf in en uit de trein kan tillen en zoonlief er helemaal horizontaal in kan liggen met zonnescherm dat ook ideaal is om hem de rust te gunnen en prikkels te weren als ik hoop dat hij gaat slapen.

Budget

Vooraf kijk ik ook naar het budget voor de dag; wat verwachten we aan uitgaven. Natuurlijk de kosten voor het uitstapje zelf; het park / museum of waar je heen gaat. Maar ook de vervoerskosten, parkeerkosten en eventueel een ijsje etc. Als je hier vooraf bij stil staat is het makkelijker om te besparen en blijft er meer geld over voor andere leuke dingen.

Reisverzekering (ook voor dagjes uit)

Dit zal iets zijn waar niet iedereen bij stil staat. Voor als je je telefoon laat vallen in het water tijdens een dagje uit. Heel fijn… Gelukkig was de verzekering die dit gedekt heeft. Mocht je twijfelen of je verzekering dat dekt en ben je binnenkort van plan om een aantal dagjes uit te gaan, of misschien een weekendje weg straks in de herfst- of kerstvakantie controleer dan even of je beschikt over een reisverzekering. Tegenwoordig kan je makkelijk online een kortlopende reisverzekering aanvragen en weer opzeggen als je veilig terug bent.

Hoe bereiden jullie een dagje uit voor?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 3 )

  • Jij gaat echt goed voorbereid de deur uit. Goede tips!

    • Niet altijd hoor, maar wel als ik de hele dag weg ben met twee kids

  • Een voorbereid meis is al de helft onderweg… hier gelukkig de drukste fase met luiertassen etc achter de rug… dochterlief is al redelijk zelfredzaam… maar het blijft rekening houden met!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top