Dit weekend worden de Kom in de Kas dagen georganiseerd. Het thema; In de kas kan alles. Een goede gelegenheid voor een leuk en educatief verantwoord uitje samen met je kinderen.

Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt dan ook overal veel te proeven en te smullen. Ook worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Ze kun je bijvoorbeeld rondhoppen op skippyballen in de vorm van tomaten. In veel kassen liggen ook grote springkussens waarop je heerlijk kunt spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of lekker paard te rijden. Kom in de Kas

Edible Garden

Als je niet in staat bent om naar de kas te gaan, kan je natuurlijk ook iets in je eigen tuin / balkon doen. Tegenwoordig worden er hele handige (halve) meterbakken verkocht. Hier hoef je dan alleen nog maar aarde, mest en zaadjes voor te kopen. En dan heel veel geduld hebben… Ondertussen hebben we de zaadjes daadwerkelijk geplant. Niet zozeer met het idee om straks ook van de eigen opbrengst te kunnen genieten. Is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar dat de tuin eetbaar is, zodat dreumes en straks ook haar broertje de plantjes kunnen op eten. Heerlijk zo’n kindvriendelijke tuin, scheelt je als moeder heel wat gemoedsrust ;-)

En hier hadden dan zonnige foto’s moeten komen van de kat die de moestuin tot haar territorium maakt. Of van dreumes die de stokjes uit de grond trekt. En de aarde nog eens goed aanstampt… Helaas had ik of de telefoon niet bij de hand, of was het weer er gewoon niet naar. Dus die houden jullie nog van mij te goed.

DIY: Kindvriendelijke gieter

Dan maar dit ideetje voor de kinderen die graag willen helpen. Een kindvriendelijke gieter.

Edible garden: Kindvriendelijke watersproeier - mamaliefde

 Hebben jullie een moestuintje? Wat verbouwen jullie daarin?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.