Het is dat we via srprs.me Düsseldorf als eindbestemming hadden, anders zou ik hier niet snel aan gedacht hebben. In mijn beleving is het vooral één van de grote industriesteden in het Roergebied. Des te groter was de verrassing om uit te vinden dat dat niet zo was. Sterker nog, ik zou hier heel graag naar terug willen gaan. Het ligt op een prima afstand vanaf Nederland, vanaf ons huis 2,5 uur en er is ontzettend veel te zien en doen. Ook met kinderen, met name in de omgeving van Düsseldorf is er ontzettend veel te ontdekken. Zelfs als het de hele dag door regent! Nu hadden we het geluk dat ons hotel echt direct in de Altstadt zit van Düsseldorf en je dus alle kanten op kan. Het centrum is op loopafstand, of eigenlijk, je zit er midden in. De afstanden lopen echter al snel op als je van het één naar het ander loopt. Dus als je met jonge kinderen gaat is een wandelwagen toch wel praktisch.

Lees ook: Stedentrip Bonn; bezienswaardigheden, top tips, interessante plaatsen, activiteiten en uitjes met kinderen

Altstad (Centrum)

Het oude historische centrum van de stad is te vinden in het hart van Düsseldorf. Dit noemt men ‘Altstadt’. Het wordt gezien als meest sociale plek van de stad, omdat hier de meeste terrassen, restaurants en clubs zich bevinden. Ook zijn er veel historische gebouwen te vinden als de Andreaskirche, St. Lambertus Basiliek met opvallende gedraaide toren, het Rathaus en het St. Ursula-Gymnasium. Als je door de straten van de Altstadt wandelt en de oude gebouwen ziet, zou je niet denken dat bijna alles van na de Tweede Wereldoorlog dateert. Tijdens de oorlog is het historische centrum nagenoeg platgebombardeerd. Anders dan in Rotterdam heeft Düsseldorf de Altstadt in ere hersteld. De oude huizen en gebouwen zijn in oorspronkelijke staat hersteld en het resultaat mag er zijn. In het oude centrum vind je ook meer dan 200 bars en restaurantjes waardoor dit de bijnaam langste bar ter wereld heeft gekregen. Je kan hier vrijwel altijd terecht voor een happy hour en pizza’s zijn zeer populair. To-go of als je het dubbele betaalt, om zittend te eten.

Burgplatz

Stedentrip Dusseldorf met kinderen - Mamaliefde.nl

De burgplatz ligt centraal en direct aan de Rijn in de Altstadt van Düsseldorf. De naam stamt af van slot Düsseldorf dat hier eens stond. Alleen de slottoren vind je nu nog terug. Onder deze Burg bevindt zich nu een museum. Op de Burgplatz bevinden zich nu talrijke restaurants en het is een bekende ontmoetingsplaats voor jongeren in D