Spelen met lego play : duplo labyrinth - Mamaliefde.nl

Duplo labyrinth

Spelen met Duplo is leuk en ontzettend veelzijdig. Of je nu bezig bent met kastelen bouwen en wegen aanleggen of dat je wat verder gaat verdiepen. Alleen, komt er op een gegeven moment dat je jezelf te oud vindt voor Duplo. Bij onze dochter is dit nu rond de drie / vier jaar. Vanwege de kleine onderdelen van het Lego zoals Lego City zie ik dit echter nog niet altijd zitten. Alleen als haar broer op bed ligt en er geen andere kleine kinderen in huis rondkruipen. Voordat die (beneden) komen wordt ook altijd eerst opgeruimd en grondcheck gedaan op verdwaalde steentjes. Als ze het dan toch wilt, zal ze op die momenten dan toch echt met Duplo moeten spelen. Gelukkig kun je met dit mooie speelgoed alle kanten op.

Het is niet heel ingewikkeld om te maken, maar kan wel ontzettend veel plezier opleveren. Deze zelfgemaakte Duplo knikkerbaan. Helaas kon ik geen knikkers vinden en waren de plastic ballenbadballen toch echt te groot dus hebben we gekozen voor de knikkers die bij de Hubelino-knikkerbaan horen. Natuurlijk is het dan wel opletten dat je dreumes deze niet in de mond steekt.

Op een Duplo grondplaat hebben we een labyrinth gebouwd. Eerst een muurtje rondom de plaat, waarbij dochterlief hielp met het aangeven van de blokjes en vervolgens de muren aan de binnenzijde. Iedere keer hebben we twee bij twee open gelaten voor de bal om er tussendoor te rollen. Je kunt de in- en uitgang vrij laten of ook blokkeren om te voorkomen dat ze tijdens het spelen zomaar op de grond rollen. Nadat de eerste laag was gebouwd was het de beurt aan peuter om er zelf een tweede laag op te bouwen. Direct weer een oefening voor het om en om bouwen zodat het steviger wordt. Helaas leken de 4 bij 2 blokjes op een gegeven moment op en hadden we daar toch minder van dan gedacht. Uiteindelijk was de muur overal twee hoog.

In plaats van een labyrinth kun je er ook voor kiezen om er een doolhof van te maken. Bij een labyrinth volgt de knikker altijd een weg en zijn er geen aftakkingen, bij een doolhof wel. Een echte uitdaging dus voor de oudere kinderen. Je kunt de muren ook slechts één hoog bouwen, dit maakt het net iets makkelijker voor kleinere kinderen.

Wat spelen jullie kinderen graag met Duplo?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 4 )

  • Leuk idee dit! Hier wordt van alles gebouwd met de Duplo, maar een labyrint hebben we nog niet geprobeerd

  • Wat een leuk idee! Onze drie jongens zijn inmiddels 6 en 7 jaar oud maar spelen nog heel graag met duplo. Ondanks een enorme voorraad lego en playmobil! Het gekke is dat ze het een tijdje niet meer zo leuk vonden, rond de 3/4 jaar, maar nu spelen ze er weer bijna dagelijks mee. Schuif de duplo dus maar niet te vroeg aan de kant, wie weet spelen ze er nog jaren mee 😉

  • Wat leuk bedacht weer!! 🙂

  • Pingback:Martine’s favoriete blogs van februari – Supermoms.nl

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top