Drs Leenarts bilencremezalf - mamaliefde

Babybillen zalf van Drs. Leenarts bij doorkomende tandjes

Dochterlief heeft gelukkig nooit zoveel last gehad van doorkomende tandjes. Gelukkig maar. Helaas hebben we inmiddels ook ‘het leed wat tandjes krijgen heet’ mogen ontdekken. Vorige week kwam blogvriendinnetje Marij samen met haar dochtertje bij mij en Lola spelen. Het was hartstikke gezellig al was Lola wel erg zeurderig en hangerig. Er was duidelijk meer aan de hand, want mijn vrolijke dametje was ver te zoeken. Na haar middagdutje werd mevrouwtje huilend wakker. Toen ik haar uit haar bedje haalde, voelde ik direct dat ze verhoging had. En inderdaad, ze had flinke verhoging. Arm ding. Toen ik haar vroeg waar het ‘au’ deed wees ze meteen haar tandjes aan. Ik zag dat er meerdere hoektandjes hun weg door haar tandvlees aan het drukken waren. Au!

Speentje om op te bijten

De rest van de middag was ze erg knuffelig en wilde ze het liefst een speentje in haar mond om lekker op te kunnen bijten. Normaal gesproken geeft ze na ieder dutje haar speentje zonder moeite aan Meneer Konijn, want die slaapt dan met haar speentje verder in haar bed. Vandaag mocht ze haar speentje gewoon zelf gebruiken.

Samen keken we de film ‘Frozen’. Ze lag heerlijk op mijn schoot en heeft de hele (!) film afgekeken. Als warm klein suf konijntje lag ze bij me. Stiekem genoot ik van dit knuffelende mopje, maar de reden waarom ze zo lief bij me lag was natuurlijk een stuk minder fijn.

Babybillen Zalf van Dokter Leenarts

Drs Leenarts bilencremezalf - mamaliefde

Bij die vervelende doorkomende tandjes heb je vaak niet alleen maar last van pijnlijke tandjes, maar ook van zere billetjes. Gelukkig lijkt Lola daar niet zo veel last van te hebben, maar het liefst wil je dat helemaal zien te voorkomen. Gelukkig had ik de Babybillen Zalf van Dokter Leenarts in huis. Die komt op zo’n moment perfect van pas!

De zachte zalf ruikt helemaal neutraal omdat er geen parfums of andere onnodige ingrediënten zijn toegevoegd. Hij smeert heerlijk zacht en is niet zo dik als andere billenzalfjes. Na een paar keer smeren werden Lola’s billen weer mooi zacht en zag ik geen rode schrale plekken. Dat is weer één zorg minder. Nu maar hopen dat de vier hoektandjes snel allemaal doorkomen zodat Lola niet meer zoveel pijn heeft. Haar billetjes blijven nu in ieder geval goed beschermd.

Ook handig voor mama

 

Toen ik zwanger was van Lola had in extreme jeuk over mijn hele lijf en op de Negen Maanden Beurs heeft Dokter Leenarts even gekeken naar mijn huid. Helaas kon ze me op dat moment ook niet helpen en verwees ze me door naar een andere Dermatoloog. Ik wist dat ze een eigen productlijn had en ben blij verrast met de Babybillen Zalf. Je kunt hem naast op de billetjes van je baby ook op geïrriteerde huid, blaasjes, bultjes of wondjes smeren. Omdat er maar drie ingrediënten (Zinkoxide, Parrafinum liquidum en Petrolatum) in de zalf zitten heb je veel minder kans op een allergische reactie. Zeker voor gevoelige babyhuidjes is dat wel een fijn idee.

Het enige wat ik jammer vond was dat hij niet in een tube zat dat vind ik toch net iets hygiënischer zodat je er niet telkens weer met je (vieze) vingers in hoeft. Omdat je steeds maar een klein druppeltje nodig hebt, heb je wel onwijs lang plezier van je potje (100ml) zalf. Ik kan dus nog even vooruit, maar mocht hij op zijn dan weet ik alvast welke zalf ik opnieuw ga bestellen!

Heeft je kindje ook zo’n last (gehad) van doorkomende tandjes? 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Babybillen zalf van Drs. Leenarts bij doorkomende tandjes
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Vroeger had Sterre er geen last van maar nu de “echte” tanden door kom na het wisselen, heeft ze er toch wat meer last van x

    • Het lijkt me ook zo pijnlijk zo’n tand die door wilt komen…au!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top