Er zijn niet veel attractieparken in Nederland die geschikt zijn voor jonge kinderen. Gisteren het verslag over Plopsaland bewees dat maar weer. Wat vooral fijn is zijn de kleinere attractieparken zoals de Waarbeek of het park van vandaag; Drouwenerzand. Een uniek park overzichtelijk park dat uitgaat van een zogenaamde all-inclusive formule. Geen gezeur over ijsjes, fruit of patat. Alles onbeperkt aanwezig. Ideaal dus ook voor schoolreisjes die in grote getale komen. Terecht het voordeligste pretpark, of dat ook van heel Europa is weet ik niet. We waren zo ‘dom’ geweest om op woensdag hier heen te gaan, dus aan het begin van de middag werd het erg druk. Zelf hadden we het echter wel gezien en werd het ook slaaptijd. Het zag er niet naar uit dat dat daar ging lukken. Goede reden dus om nog even de naastgelegen hunnebedden te bekijken en op het huisje aan te gaan. Als het je bevalt kan je daar ook een huisje huren en de rest van het weekend / week doorbrengen.

Lees ook: Drenthe met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit.
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen

Attractiepark Drouwenerzand

In de ochtend hebben we geprobeerd zoveel mogelijk attracties mee te nemen. Het was nog helemaal niet druk, en onze dreumes had toen nog de meeste energie. De Disney Airport was veruit haar favoriet. Maar ook in de achtbaan en de vliegende  hunnebed is ze met mama geweest. Deze dame is totaal niet bang uitgevallen. Zelfs niet als ze met papa naar het spookhuis gaat.