Dagje hunnebedden en attractiepark Drouwenerzand - Mamaliefde

Dagje uit: Drouwenerzand

Er zijn niet veel attractieparken in Nederland die geschikt zijn voor jonge kinderen. Gisteren het verslag over Plopsaland bewees dat maar weer. Wat vooral fijn is zijn de kleinere attractieparken zoals de Waarbeek of het park van vandaag; Drouwenerzand. Een uniek park overzichtelijk park dat uitgaat van een zogenaamde all-inclusive formule. Geen gezeur over ijsjes, fruit of patat. Alles onbeperkt aanwezig. Ideaal dus ook voor schoolreisjes die in grote getale komen. Terecht het voordeligste pretpark, of dat ook van heel Europa is weet ik niet. We waren zo ‘dom’ geweest om op woensdag hier heen te gaan, dus aan het begin van de middag werd het erg druk. Zelf hadden we het echter wel gezien en werd het ook slaaptijd. Het zag er niet naar uit dat dat daar ging lukken. Goede reden dus om nog even de naastgelegen hunnebedden te bekijken en op het huisje aan te gaan. Als het je bevalt kan je daar ook een huisje huren en de rest van het weekend / week doorbrengen.

Attractiepark Drouwenerzand

In de ochtend hebben we geprobeerd zoveel mogelijk attracties mee te nemen. Het was nog helemaal niet druk, en onze dreumes had toen nog de meeste energie. De Disney Airport was veruit haar favoriet. Maar ook in de achtbaan en de vliegende  hunnebed is ze met mama geweest. Deze dame is totaal niet bang uitgevallen. Zelfs niet als ze met papa naar het spookhuis gaat.

Binnen is er een overdekte speeltuin met een gedeelte voor jonge kinderen en een gedeelte voor wat oudere. Helaas zaten daar ook wat drukke jongens in die daar toch echt iets te oud voor waren. Gelukkig kwam papa toen al uit de rij met patatjes en drinken. Het was goed eten. Baby boy heeft ook heerlijk genoten van zijn flesje.

Even uitbuiken in het treintje, een van de weinige attracties, naast de oldtimers waar onze zoon ook in meekon. Niet dat dat een probleem was, er waren nergens rijen dus je kan elkaar zo afwisselen.

Drouwenerzand heet natuurlijk niet voor niets zo, dit park ligt midden in het bos maar vlak daarnaast ligt er een enorme zandvlakte. Als je er echt een dagje uit van maakt, je kan stempels vragen zodat je weer naar binnen kan, is het leuk om daar ook even te kijken. Ook hier hadden ze een veld met waterstralen die helaas niet aan stonden, onze dreumes vond het ook super geschikt als podium. Lekker met papa dansen!

Hunnebedden Drouwenerzand

2014-06-11 14.07.20-1 (640x361)

Meneer had het wel weer gezien.

Tegen half twee zijn we vertrokken en kwamen we per toeval langs de twee hunnebedden net ten zuiden van dit park. Natuurlijk toch even gestopt om te kijken. En dat was maar goed ook. Dit zijn geen kleine hunnebedden en vrij compleet. We hebben er stiekem toch aardig wat gezien tijdens de vakantie, maar dit waren toch wel twee van de mooiste.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Drouwenerzand
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 5 )

  • Dat ziet er heel gezellig uit! Die onthoud ik even voor als Z wat ouder is want het is in de buurt.

  • Wij zijn al meerdere keren in dit park geweest. Voor onze 3 kleuterjongens is het erg geschikt, de prijs is ook goed te doen. Nadeel is wel dat het er soms erg druk is, toch vallen de rijen bij de attracties erg mee. Wij vinden het ook een netjes, schoon park met opvallend vriendelijk personeel. Wij gaan hier zeker weer eens heen!

  • O ik baal nu een beetje dat wij de hunebedden hebben gemist toen wij er een paar jaar geleden waren! Ik vond de all-in formule echt heel leuk! Normaal vragen ze altijd de hoofdprijs voor snacks en ijs in zo’n park. Vriendlief heeft het hier nog steeds minstens een keer per maand over, hij is dan ook echt een vreetbeest! hihi

    • Ja, dat hebben ze echt slim aangepakt. En ook netjes dat je gewoon zelf kan pakken, dus niet telkens in de rij hoeft te staan voor nog een portie.

  • Wat een leuke foto’s, jullie hebben echt genoten zo te zien.
    Het lijkt me een super leuk park, het is voor ons erg ver weg, maar wie weet zijn we wel weer een keer in de buurt.
    Vorig jaar zomer waren we er vlakbij op vakantie, maar er niet geweest..

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top