Onze dochter is gezegend met een flinke haarbos. Ze heeft de dikke haartjes van haar papa en mama en de groeisnelheid van mijn haar. Bij de geboorte was het flink donker. Met een half jaar kon ik het eerste invlechtje maken en nu lukt het me zelfs om het op te steken. Die vlechtjes, staartjes etc. ziet er leuk uit natuurlijk. Alleen al om de lengte van haar haren te benadrukken. Maar soms heb je daar geen tijd voor, zin in of heeft dreumes er geen zin in. Daarom vandaag vijf easy peasy dreumes kapsels voor dit soort nood situaties.

Tips vooraf

Het moet natuurlijk wel leuk blijven, dat getut aan de haartjes. De volgende manieren helpen mij.

  • Voordat ik begin maak ik het haar een beetje nat met wat druppels zwitsal haarlotion.
  • Alle haarelastiekjes en frutseltjes zitten in een toilettas.
  • Als afleiding gebruik ik; de ontbijtboterham, papa, de toilettas en heel incidenteel de tv.

Donut knotjes

Inspiratie opgestoken kort haar kapsels: knotjes - Mamaliefde

Na het maken van twee staartjes en vlechtjes, vind ik dit ook zo ontzettend schattig staan. Beetje teletubbie / ballerina kapsel.

  • Het haar in het midden maak ik nat.
  • Met een kam trek ik een scheiding.
  • Vervolgens maak ik twee staartjes.
  • Om de staart doe ik een kleine haardonut.
  • Vervolgens de haartjes erom heen krullen en vastzetten met een tweede elastiekje.

Feestknotjes

Inspiratie opgestoken kort haar kapsels: feestknotjes - Mamaliefde

Speciaal voor verjaardagen of andere feestelijke aangelegenheden; de feestknotjes. Deze had dreumes in haar haren met papa’s verjaardag. De basis zijn twee gewone staartjes, waar ik vervolgens een cakevormpje door geregen heb. Vervolgens het knotje afmaken en klaar.

Haarbuns

Inspiratie opgestoken kort haar kapsels: hair buns - Mamaliefde

Ze schijnen helemaal hip te zijn; twee haarbuns die lekker rommelig op het hoofd vastgezet worden. Met de losse hand maak je twee staartjes die je vervolgens een keer dubbel vouwt. Lekker met veel haartjes die er nonchalant uit steken.

Opgestoken

Inspiratie opgestoken kort haar kapsels: opgestoken - Mamaliefde

Ik vind het erg lastig om haren op te steken. Om de een of andere reden wil het nooit goed blijven zitten. Waarschijnlijk heb ik daar zelf te zwaar haar voor. Dreumes zat voor de tv Sesamstraat te kijken, dus kon ik even heerlijk mijn gang gaan.

Gekruiste vlechtknotjes

Inspiratie opgestoken kort haar kapsels: opgestoken - Mamaliefde

En alvast een voorproefje voor de vlechtjes van volgende week; Gevlochten knotjes zijn de haren momenteel nog te kort. Hiervoor heb ik twee halve staartjes gemaakt die ik heb ingevlochten. Vervolgens gekruist, eindigend in een knotje. Met onderliggend een haardonut. Deze een beetje rommelig vastgezet met uitstekende haartjes.

Palmboom

De palmboom is een eigenwijs staartje dat recht op staat aan de zijkant van het hoofd. Hiervoor maak je een halve staart die je aan de zijkant met een elastiekje vastbindt.

Pipi-staartjes

Dreumes kapsels: pipi staartjes- MamaliefdeDe pipi staartjes blijven een all-time favoriet. Een scheiding in het midden en dan twee staartjes. Wat lager achter de oren, of lekker bovenop het hoofd. Als de haartjes langer worden gaat het meer hangen waardoor je er een mooie krul in krijgt.

Losse haren

Dreumes kapsels: haarband- MamaliefdeDreumes kapsels: schuifspeldje - Mamaliefde

Losse haren zijn natuurlijk altijd makkelijk. Alleen hangen die vrij snel voor de ogen. Dus zet ik ze vast met een haarspeldje. Of met een haarband die ik met twee haarspeldjes bij de oren vastzet (op de onderste foto net zichtbaar).

Klassieke invlechten

Dreumes kapsels: invlechten - Mamaliefde
Als een invlecht bij je kindje nog niet lukt kan je twee vlechtjes naast elkaar maken. Leuk bijvoorbeeld om een lint mee te vlechten, of met kerst een slinger.

Haarbandvlecht

Dreumes kapsels: diadeemvlecht - Mamaliefde

Dit kapsel hoort ook zeker thuis in het easy peasy rijtje. Als je de handigheid in het vlechten hebt is dit zeer makkelijk om te doen. Geen scheidingen die je hoeft te maken. Gewoon wat plukjes bij elkaar en een vlechtje langs het voorhoofd. Dit is vrijwel altijd haalbaar bij dreumes.

Wat is jouw favoriete kapsel?

Lees ook: Inspiratie baby kapsels
Lees ook: Inspiratie peuter kapsels
Lees ook: Leuke, snelle en makkelijke kapsels voor naar school
Lees ook: Carnaval kapsels
Lees ook: Feestelijke kapsels
Lees ook: Tips om krullend haar te maken bij kind, met kapsel dat zelfs peuter of kleuter die blijven zitten
Lees ook: Hartjesvlechten maken
Lees ook: Haar invlechten; Voorbeelden soorten vlechten & stap voor stap uitleg
Lees ook: Staartje maken bij Baby en Dreumes; met voorbeelden voor dun haar