Drenthe met kinderen; top 10 leukste activiteiten en uitjes

Op vakantie in Drenthe, en op zoek naar een leuk uitstapje? Voor een zonnig dagje weg, of juist als het overdekt is? In Drenthe kan je je prima vermaken. Dit zijn de top tien leukste uitstapjes!

Drouwenerzand Attractiepark

Dit attractiepark Drouwenerzand is het voordeligste park in Nederland met een originele all-in formule. Je betaald alleen de entreeprijs van €12,50,-p.p en kunt daarna onbeperkt genieten van een patatje of snacks,soep, vers fruit, thee, koffie, limonade èn softijs! De attracties die je hier vind zijn o.a. een draaimolen, spookhuis, treintje, achtbaan, speeltuintjes en nog veel meer. Wil je hier niet voor een dagje maar een weekend of midweek heen? Dan is er ook nog een bungalowpark, camping en een hotel!

Meer informatie vind je hier, of een verslag van een bezoek aan Drouwenerzand.

De Bonte Wever, Assen

In Assen zit de Bonte wever dit is een viersterrenhotel wat ontzettend leuk is voor het hele gezin! Je kunt ook hier weer gebruik maken van een all-in formule wat vooral met kindjes toch erg handig is! Verder zijn er ontzettend veel leuke faciliteiten om te doen en eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen. Zoals het geweldige zwemparadijs.

Meer informatie vind je hier.

Bad Hesselingen, Emmen

In Meppel vind je dit veelzijdige, kleurrijk en kindvriendelijk zwemparadijs met een speeltuin en de gave Mosquito slide. Voordat je de Mosquito Slide afgaat kun je bovenaan op een controlepaneel een keuze maken uit diverse programma’s met verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden. Onderweg in de glijbaan is er een ‘kleur- en lichtsensatie’ naar keuze wat alleen al gaaf klinkt! Met het meppen scoor je punten. en ook als je van de glijbaan gaat wordt er een foto van je gemaakt die je beneden op het tv scherm terugziet en je ook nog via de tablet naar jezelf kan mailen! Hoe gaaf is dat!

Meer informatie vind je hier.

Ballorig Assen

Ballorig is ontzettend leuk voor kinderen tot 12 jaar. Voor de kleinste tot 4 jaar is er een apart speelgedeelte en voor de oudere kinderen een speelgedeelte met nog meer uitdagingen. Ideaal om je kinderen even lekker uit te laten razen terwijl je zelf even kunt genieten van een kop koffie met daarbij gratis wifi. Wij gaan regelmatig naar ballorig en ze blijven het geweldig vinden!

Meer informatie vind je hier.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor in Coevorden is een overdekt mini pretpark wat toch wel een klein Disney gehalte heeft vind ik zelf. De muziek de hele dag door en alle attracties maken dit park echt ontzettend leuk. Je hebt er o.a. een achtbaan, draaimolen, zweefmolen, hoge glijbanen, een K3 disco, een schip en een grote speelboom met ballenbak! Buiten is er ook een mooie speeltuin en voor de allerkleinste een baby gedeelte waar ze lekker kunnen kruipen en van de mini mini glijbaantjes kunnen genieten. Wil je Bumba, Kabouter Plop of Mega Mindy tegen komen? Dan moet je hier dus zijn!

Meer informatie vind je hier of een verslag van Plopsa Indoor Coevorden.

Wildlands Adventure Zoo

Wildlands is een compleet nieuw park waar natuur en avontuur op een overweldigende manier samenkomen. Wandel door de boomtoppen in het tropische oerwoud terwijl je de ringstaartmaki’s en olifanten bespiedt. Vind jezelf ineens terug tussen de zebra’s en de leeuwen, sta neus aan neus met ijsberen onder water en ontdek de pinguïns. Zoek naar goud in de zinderende zon of maak een spannende reis boven én onder het ijs in het 4D-onderzoeksvoertuig.

Meer informatie vind je hier.

Tt Circuit Assen

De echte speedy conzales moeten natuurlijk een bezoekje brengen aan het TT-circuit in Assen. Op dit circuit worden er nog regelmatig geraced. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Hunebedcentrum & Boomkroonpad Borger

Als je aan Drenthe denkt, zal je vaak ook aan hunebedden denken. Bij Borger zit er een centrum bij een van de grootste hunebedden in Nederland. Hier kan je heerlijk picknicken, of lekker klimmen en klauteren. Je vindt hier onder andere een museum waar duidelijke uitleg gegeven wordt. Buiten vind je een blote voetenpad en een terrein waar regelmatig events worden georganiseerd zoals een weekend terug in de tijd. Entree, wel tegen betaling.

In Borger vind je ook het enige Boomkroonpad van Nederland. Dit is een pad hoog tussen de boomtoppen met een schitterend uitzicht over het bos.

Meer informatie vind je hier.

Blote voetenpad Appelscha

Het blote voetenpad ligt bij het buitencentrum in Appelscha en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. In het buitencentrum krijg je tegen betaling de sleutel van het deurtje waar de route begint. Over een afstand van circa een kilometer kom je allerlei hindernissen tegen en verschillende materialen waar je op blote voeten doorheen gaat. Zeer de moeite waard; voor zowel schoolklassen als het gezin. Verkijk je niet op de afstand; 1 km lijkt korter dan het is zeker op korte voeten!

Meer informatie vind je hier, en een verslag met bezoek aan het blote voetenpad Drents-Friese Wold Appelscha.

Andere uitjes in Drenthe

 • Kabouterland; In Kabouterland beleven kinderen een leuke dag vol met kabouters, trollen en dieren. Bovendien is er zowel binnen als buiten volop speelgelegenheid. Er zijn gezellige terrasjes en picknickplekken te vinden en een onderaardse winkel. Kinderen gaan op avontuur door een geheimzinnig konijnenhol, waar ze de kabouters van dichtbij kunnen bespieden. Voor wie durft is er een spannende tocht door de trollengrot.
 • Rijk der Kabouters; Al wandelend over de kronkelpaadjes van het Rijk der Kabouters ontmoet je ruim tweehonderd kabouters. Nee, deze dwergjes bestaan niet alleen in sprookjes. In het Drentse Eext hebben de kabouters een echt thuis gevonden!
 • Wonderwereld; Gun jezelf een blik in de fantasie- en dierenwereld. Maak tijdens een tocht door het park kennis met de natuur, klim en klauter in het speellandschap en durf een stap te wagen in de wonder Drakengrot. Hier vond Greurt de Groninger reus ooit twee slapende draken. Maar wees niet bang, deze draken slapen nog steeds en zullen hun ogen voorlopig niet opendoen! Naast deze spannende figuren ontmoet je in Wonderwereld ook veel bijzondere dieren, zoals roofvogels en uilen.
 • Sprookjeshof; Het mooie van Sprookjeshof is dat kinderen alles zelf mogen doen. Klimmen en klauteren, glijden van verschillende grote glijbanen, op elkaar schieten met zachte balletjes, wedstrijdjes doen op de hindernisbaan, meer dan 25 bekende sprookjes door één druk op de knop in beweging zetten en nog veel meer moois. Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren bestaat uit een attractiepark, een gigantische buiten- en binnenspeeltuin, een kinderboerderij en een sprookjesbos.
 • Museumdorp Orvelte; wandel langs de boerderijen, rij mee op de paard en wagen, bezoek oude ambachten of draai een rondje op de oude draaimolen. Meer informatie vind je hier
 • Veenpark Emmen-Compascuum; Reis met een trein naar de veenafgraving, hier vinden nog steeds werkzaamheden plaats. In het park kun je terug in de tijd. Begin je reis in een plaggenhut, langzaam maar zeker loop je naar de moderne tijd. Je kan bij de bakker een broodje kopen. Of terug naar school zoals je opa of oma dat deden.
 • Aqualaren; Aqualaren is een subtropisch zwembad in Zuidlaren met een wedstrijdbad waar je baantjes kan trekken, een recreatiebad met glijbaan en een peuterbadje. Het water is hier altijd in beweging. Je kan een duik nemen van de hoogste springplank of heerlijk relaxen in een van de whirlpools. Tevens worden er zwemlessen aangeboden op therapeutische basis.
 • Zoo Bizar; Durf jij op de foto met een wurgslang om je nek? In de oude boerderij van Zoo Bizar ontmoet je meer dan dertig exotische dieren zoals vogelspinnen, baardagamen en stinkdieren.
 • Vogelpark Ruinen; Van hele exotische vogels tot de Nederlandse wadvogels. In Vogelpark Ruinen kom je ze allemaal tegen! Maak kennis met de papegaaien, parkieten, kraanvogels en hoenders en vergeet niet om de sneeuwuil te bekijken.
 • Fort Veenhuizen; Net als in het televisieprogramma Fort Boyard, voer je bij Fort Veenhuizen in teams spannende opdrachten uit. Ga op avontuur in een graansilo van vijftien meter hoog, win opdrachten en los puzzels op! Wie van jullie is de beste?
 • Herinneringskamp Westerbork & Planetenpad; Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Vanuit Kamp Westerbork deporteerde de Duitse bezetter tussen 1942 en 1945 meer dan 100.000 Joden en Sinti en Roma naar de kampen in Oost-Europa. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van Kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum bij de exposities.
 • Planetron; Kijk je ogen uit op de sterrenkijkavonden van Planetron Cinedome. Met een live-planetariumvoorstelling van circa zestig minuten, een rondleiding naar de sterrenwacht en (bij helder weer) een blik door de grootste telescoop van Nederland lijken de sterren opeens een stuk dichterbij!
 • Museumboerderij De Karstenhoeve; Op het Drentse platteland ligt de zeventiende-eeuwse Museumboerderij De Karstenhoeve. In de historische boerderij kunnen bezoekers het boerenleven uit lang vervlogen tijden ontdekken: over rijke herenboeren en arme keuterboeren in Drenthe. Ook de duizend perenbomen langs de weg zijn al een bezoekje aan De Karstenhoeve waard.
 • Cowboy & Indianen reservaat
 • Speelgoedmuseum Kinderwereld
 • Applemuseum Orvelte
 • Nationaal Gevangenismuseum
 • Paardentram Bakkershoeve
 • Zippa Zebra Binnenspeeltuin
 • Speel- en Ijsboerderij de Drentse Koe
 • Kinderboerderij Arendshof
 • Houten pad Theodoor
 • Griendtsveenpark
 • Speelbos Emmerdennen
 • Speelbos Lorken
 • Bosbad Noord-Sleen
 • Kinderboerderij Hofstede – Assen

Wat is jouw favoriete uitstapje in Drenthe?

Ik ben Lin, mama van twee zoontjes en op mijn blog mommysworld kun je alles lezen over het moederschap en wat wij in het dagelijks leven meemaken. Ook vind je regelmatig leuke blogs over mode, trends, diy & beauty.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Top 10 leuke kinder uitjes en activiteiten in Drenthe
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 5 )

 • Ik ben ooit met de kids in zo’n kabouterland geweest ofzo… was klein, goedkoop, maar zo leuk en heel mooi! Zo hadden we nog meer van dat soort uitjes gedaan toen we verbleven in drouwenerzand (echte aanrader). Juist dat zijn de dingen die ik hier rondom gouda erg mis… de ballorig hebben we bijna overal wel.

 • Er is in Drenthe toch ook een boomkronenpad (naam kan anders zijn) waar je hoog tussen de bomen loopt met de kinderen? Dat vond ik erg leuk toen ik daar was. Verder blijft de dierentuin in Emmen favoriet en het hunebeddenmuseum in Borger erg leerzaam! Leuk blog!

 • Was me er niet van bewust dat er zo onwijs veel leuke plekjes zijn om mijn dochtertjes mee naartoe te nemen. Super leuke uitjes zitten er tussen.

 • Wat is Drenthe toch leuk, zoveel te doen samen met je kinderen. Genoeg plekken om heen te gaan.

 • Hi! Ik woon in Emmen maar heb nog nooit van Bad Hesselingen gehoord. In Emmen zit wel Aquarena, misschien ben je daarmee in de war?

  Emmen-Compascuum bestaat trouwens niet, haha. Je hebt wel een Emmer-Compascuüm en een Barger-Compascuüm. Het Veenpark ligt in het laatste dorp. Overigens is het Veenpark ontzettend leuk!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top