Hier in huis kunnen we soms twee draakjes hebben. Vooral als ze een beetje moe / hangerig zijn en niets willen. Dan steken ze elkaar ook aan en zetten ze het allebei op een gillen. Benieuwd wat de buren soms denken… Toen we van Netflix een uitnodiging kregen om naar het drakeneiland te komen om onder begeleiding van echte Vikingen een draken tem training te krijgen leek me dat wel handig. Was het niet voor de kinderen, dan stak ik er zelf misschien nog wel wat van op. Een probleem met eilanden is dat ze in het midden van water liggen. Gezien de opzet van dit event zag ik het niet zitten om hier alleen met twee kinderen heen te gaan. Ik was dan ook super blij dat Nicole mee kwam. Alleen had ik het echt niet gered.

Mijn draak en ik

Draken: race naar de rand - netflix - forteiland - Mamaliefde

Als je een training gaat volgen moet je natuurlijk goed voorbereid op pad gaan. Een week eerder kregen we het draakje Stormvlieg thuisgestuurd zodat ze hier voor kon zorgen en kon oefenen. Volgens mij had hij het wel naar zijn zin want al snel had hij een heus nestje gebouwd en was er zelfs een drakenei! Heel leuk om via instagram hashtag #mijndraakenik ook de avonturen van andere draken temmers te volgen. Natuurlijk hebben we ook het een en ander afgekeken bij Hikkie en zijn vriendjes. Zo jong als ze zijn vinden ze deze avonturen leuk om te volgen. Zelfs onze jongste leeft driftig mee.

Gezworen Vikingen

Gistermiddag werden we verwacht op de kop van de haven in IJmuiden. Nadat Nicole was gearriveerd pakte ik de laatste spullen in, terwijl er nog wat gegeten werd en gingen we op pad. Gelukkig hadden de kinderen in de auto wat geslapen en deed de airco goed zijn best. Iets minder meewerken deed de navigatie. Om de een of andere reden besloot hij ons over vier aaneengesloten sluizen te sturen. Waarvan er natuurlijk twee open gingen op het moment dat wij aan kwamen rijden. Eentje voor een enorm cruiseschip, daar ging onze reservetijd. En de volgende voor drie zeilschepen. Tijd dus voor een telefoontje dat we zowaar voor een open brug stonden… Zo beleef je nog eens wat.

Nadat we de auto hadden geparkeerd konden we gelijk de boot op lopen. Hier werden we welkom geheten door een Viking. Compleet met zwarte lange kleding en een schapenvacht. Diep respect met deze temperaturen!

Via een kort rondje door de haven werden we naar het forteiland gebracht. Van het reünieweekend was er brood over. Dit was natuurlijk niet meer lekker, dus had ik het brood meegenomen. Dat vinden de meeuwen natuurlijk helemaal niet erg. Wel gaaf zo’n eiland in het midden van de haven. Een tochtje van een klein kwartiertje.

Daar stond een andere Viking op ons te wachten die ons voor ging naar het fort. Dat was helemaal niet erg, daar was het namelijk zeer aangenaam koel. Ze hadden er echt iets geweldigs van gemaakt met licht en mist effects. De kinderen vonden dit geweldig en zaten maar te wijzen, geen spoortje angst te bekennen.

Via een aantal gangen kwamen we in een open ruimte waar heerlijke loungekussens klaar lagen en tafels vol met lekker eten. Van bootje knakworst, pannenkoeken, belegde broodjes, een heuse drakentaart, fruitspiesjes en vooral ook heel veel drinken. Natuurlijk mocht er vikingstijl (met de handen) gegeten worden. Super goed geregeld dus.

Terwijl er aangevallen werd op al dat lekkers werden de kinderen ook nog geschminkt. Onze zoon vond een streep voldoende om over zijn hele gezicht uit te smeren en dochterlief was helemaal onder de indruk van de glimmertjes en bleef maar in de spiegel kijken.

Na het eten werden de kinderen naar voren geroepen om een eed af te leggen. Dochter vond dit natuurlijk erg interessant en ging uit zichzelf ook in de kring staan. Dan merk je toch dat ze een hoop leert op de peuterspeelzaal over groepsprocessen. Ook zij knielde neer, mompelde iets van de eed en raakte de bijl aan en zei haar naam (of iets wat daar op leek). Daarna werden er twee groepen gemaakt.

Drakentraining

Nog voor we waren opgestaan was ze al met de eerste groep vertrokken. Wij liepen even mee met de tweede groep en kwamen er al snel achter dat er een aantal trappen waren. Gelukkig had ik hier rekening mee gehouden en lag de draagzak onderin de buggy. Het was even zoeken naar de eerste groep die we tegen kwamen in een ongelofelijk donkere en mistige ruimte waar ze op zoek waren naar munten. Gelukkig was ze opgevangen door Marieska die haar mee had genomen en had ze ons niet eens echt gemist. In zo’n donkere ruimte had ik haar eigenlijk ook meer verwacht te huilen om mama. Valt alweer mee, of tegen, wat je wilt.

Het was een enorm gangenstelsel waarbij we nog naar drie andere posten gingen. Zo gingen we kijken of ze ook geschikt waren om te balanceren op een draak. Door een enorme houten wip met zijn allen in evenwicht te brengen. Dit was leuk, tot het begon te kraken. Toen had ik een huilende dreumes op de rug en een peuter die er zo snel mogelijk vanaf wilde.

Was er een ruimte met een enorm spinnenweb met neonverlichting waar ze doorheen moesten klimmen. Dit was toch ook wel een beetje spannend.

Tot slot gingen we buiten boogschieten. Dat vond ze toch wel het leukste. Het was dan ook enorm moeilijk om te wachten op haar beurt. Samen schoten ze twee pijlen af, daarna had ze het ook al wel weer gezien.

 

Konden ze samen met schelpjes spelen. Zodat toen ik terugkwam van een vlug bezoekje aan het toilet alles onder zat.

De groep was ondertussen de berg op gegaan op zoek naar het drakenei. Peuter wilde hier heel erg graag achteraan. Dus nam Nicole onze zoon mee naar binnen om te relaxen op de kussens en was dochter helemaal happy toen ze de groep vond. Dat drakenei was ook wel erg groot en interessant. Via een korte route met steile trap kwamen we op de binnenplaats waar picknicktafels en parasols stonden met allerlei creatieve materialen. Er was nog meer drinken, echt overal was aan gedacht. Ze hadden zelfs zonnebrand mee.

Draken: Race naar de rand

Draken: race naar de rand - netflix - forteiland - Mamaliefde

Draken: race naar de rand - netflix - forteiland - Mamaliefde

Na al deze inspanningen konden ze in de huiskamerachtige ruimte konden gaan zitten om samen de eerste twee afleveringen van de nieuwste serie Draken: Race naar de rand te kijken. Een Netflix original in samenwerking met Dreamworks. Het vervolg op Hoe tem ik mijn draak. Thuis hadden we al wat afleveringen gezien en grappig is dat er een aantal zinsnedes vanuit Frozen zijn overgenomen. Vooral Olaf hoor ik een paar keer terug.

Het geduld van zoonlief was na een paar minuten over, en toen hij ook de halve ruimte had doorkruist gingen we het buiten onveilig maken. Na de korte pauze kwam dochterlief er ook gezellig bij zitten om te kleuren en stickers te plakken. Opvallend was dat ze niet eens omkeek naar het magisch zand. De afleveringen duren niet enorm lang, zodat het al snel weer tijd was om richting de boot te gaan die ons weer naar vaste wal zou brengen.

Dit keer was het een kort stukje en waren we er zo.

Op de kade namen we afscheid en kregen de kinderen een goodiebag mee met kleurboek, koffertje met Stabilo kleurpotloden en neptattoo’s met de figuren van Draken. Kortom een zeer geslaagde middag, ondanks de warmte buiten. Ik was ook echt blij met de hulp van Nicole, zonder haar was het voor mij ook niet zo’n leuke en gezellige middag geweest. Zij had haar camera mee zodat ze kon vloggen. Goed om in de gaten te houden dus. We hebben in ieder geval weer lekker bij kunnen kletsen. Gelukkig stond er thuis al een pastasalade min of meer klaar in de koelkast zodat we snel aan tafel konden en de kinderen na een duik in bad onder de dekens weg konden dromen van draken. Geen enge wezens, maar lieve hulpvaardige vriendjes.

Ook nieuwsgierig naar deze nieuwe filmserie? Kijk dan snel de trailer voor een eerste indruk.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.