Als klein meisje was ik hier al eens geweest en ik wilde er graag nog eens met de kids heen. Vooral omdat ze gek zijn op dierentuinen en zoonlief ook graag naar het aquarium ging. Toen er aangekondigd werd dat op 5 oktober vanwege de staking de entree slechts 10 euro was, vond ik dat een erg fijne deal. Helaas waren de weersvoorspellingen iets minder. Uiteindelijk liet ik me toch overhalen door oma, zij zou oppassen op het nichtje en gaf aan dat er veel overdekt was. Dus zo vertrokken we rond half elf richting Harderwijk. Met drie kinderen op de achterbank was dat nog best een uitdaging, maar we kwamen heel aan.

Lees ook: Gelderland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit 
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!

Parkeren bij Dolfinarium

Momenteel zijn er verbouwingen gaande bij het Dolfinarium. Er worden onder andere nieuwe grachten etc. aangelegd. Dat had tot gevolg dat je vanaf de parkeerplaats een behoorlijk stuk moet lopen. Dat was wel even balen, vooral omdat we ook al geen invalidenparkeerplaatsen hadden gevonden waar oma gebruik van kan maken. Toen we bij de entree kwamen bleek dat ze daar wel voor de deur waren, maar je moet even weten dat je een rotonde verder moet rijden en dan door kan rijden langs de werkzaamheden. Op de terugweg kan je (na 16.00) een stuk afsnijden, omdat je dan langs de bouwput kan lopen.

Bij de walrussen

Bij de ingang krijg je een plattegrond met de tijden voor die dag. Daar staan de grote en kleine shows op vermeld en wanneer de zoogdieren gevoed worden. We kozen ergens iets en zijn toen gaan lopen. Als eerste richting de dolfijnen, daar zagen we dat de deuren open gingen voor de walrussenshow. We gingen toch even kijken en vonden zowaar een plaatsje vooraan. Wel moesten we nog even een kwartier wachten tot de show echt begon. Beetje jammer dat er op een gegeven moment een man ging zitten op de plaats waar mijn zoon zat ondanks dat ik het aangaf. Hij schoof vijf centimeter op en dat was het.

De show begon en het was heel leuk om te zien hoe ze het voeren en controleren van de dieren combineren op een leuke manier. Zoonlief vond het hoogst interessant en had het er de hele dag over, de gigantische beesten hebben veel indruk gemaakt. Toen het mannetje omrolde leverde dat ook een kleine vloedgolf op. Waardoor je snel even je beentjes omhoog moest doen. Wel jammer dat, toen de trainers naar beneden kwamen, ze kaartjes hadden voor kinderen die mochten plaatsnemen op de vip-bank aan de andere kant van het touwtje. Je hoorde direct andere kinderen vragen waarom zij niet. Dat speelt heel erg in op het onrechtmatigheidsgevoel dat bij kinderen heel sterk is.

Onder Odiezee