Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

DIY: Zomerse Frozentraktatie

Bij verjaardagen horen natuurlijk ook traktaties. En voor haar vierde verjaardag wilde ik toch wel iets anders dan een zakje chips. Het is tenslotte geen ‘gewone’ verjaardag, maar ook afscheid nemen van de peuterspeelzaal. De traditie daar is om zakjes met snoep uit te delen, en dan met name lollies en kauwgomballen. Die ik er bij mijn kinderen dus altijd uit vis. Niet omdat ze van mij geen suiker mogen hebben, maar omdat ik dat gewoon levensgevaarlijk vind op die leeftijd. Stil zitten en aan een lollie likken doen die van mij niet. Maar ja, wat dan wel?

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Op deze leeftijd hebben kinderen echt al een voorkeur voor wat ze willen en tja daar moet mama dan maar naar ‘luisteren’. Dit jaar was de wens Frozen, Anna en Elsa zijn veruit haar favoriet. Dus mama zocht het www af naar een traktatie die er eenvoudig uitzag en snel was te maken. In eerste instantie dacht ik aan ijs, maar ik kreeg dinsdag te horen dat ze dat liever niet hadden omdat ze zelf al ijsjes hadden besteld vanwege het zomerfeest.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ECs14lBTrCg&w=640&h=360]
Woensdag zocht ik dus naar een alternatieve Frozentraktatie waarbij de marsmallow-Olaf wel heel veel voorbijkwam. Dat leek me echter stiekem best veel werk om al die Olafs in elkaar te zetten, en dan had ik ook nog zakjes nodig etc. Dat werd dus een no-go. Ik zag ook nog heel leuke Anna’s en Elsa’s voorbijkomen waarvan het bovenlichaam was uitgeknipt en dan met tule de rok was gemaakt wat tevens een zakje was voor snoep. Vond ik ook zeer origineel, maar natuurlijk geen rose en paarse tule in huis.

Popcorn Olaf traktatie

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Uiteindelijk zag ik een Olaftraktatie die er leuk uitzag en niet teveel werk was. Sterker nog, kleuter kon zelf een bijdrage leveren! De ervaring leert ondertussen dat je veel meer tijd kwijt bent dan je denkt. Wat je hiervoor nodig hebt; per vier traktaties een zak popcorn (van de Jumbo), boterhamzakjes, zoute sticks, zwarte stift, printer, plakband, papier en schaar.

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Je vult de boterhamzakjes met popcorn, ik haal vier zakjes uit een zak popcorn van 175 gram. Die knoop je dicht, zo dicht mogelijk bij de punt zodat het een beetje een kegel wordt ipv een boterhamzakje. Vervolgens print je x aantal keer de kop van Olaf uit. Als je googlet op Olafhead kom je genoeg tegen 😉 Die knip je uit, plak je op de zakjes. Met zwarte stift teken je drie knoopjes. Dan prik je twee gaatjes en prik je twee zoute sticks erin en klaar is je Olaf!

Zomerfeest

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Toch wilde ik er ook een zomers tintje aangeven, het was tenslotte een zomerfeest om het schooljaar af te sluiten. En Olaf heeft natuurlijk een heel zomers liedje in de film. Ik vind het altijd wel leuk als een traktatie tweeledig is; iets lekkers om te snoepen en iets om te bewaren.

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Van de Feestwinkel had ik al een verzameling plastic kokosnoten gekregen die ik wilde gebruiken voor het ijs en daar paste Olaf ook precies in. Zelfs met zijn stokken in de lucht. Deze kokosnoten werden wel goed ontvangen, zeker ook door de mama’s die al grapten dat ze hem gingen inpikken voor hun cocktails als de kinderen op bed lagen 😉 Als de zomer niet echt begint dan maar zelf er een feestje van maken. Die flamingo vinden de kinderen in ieder geval erg gezellig.

Winactie GESLOTEN

En dan nu het goede nieuws. Is jouw kind ook jarig in de zomervakantie en moet je nog snel een traktatie hebben, of heb je een gezellige zomerse BBQ dan kan je vast 25 euro shoptegoed bij de Feestwinkel goed gebruiken! Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten voor welk event je dit gaat gebruiken. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Easy Frozen Olaf Traktatie
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 33 )

 • Heel leuk en onze dochter mag gaan trakteren in haar eerste schoolweek omdat ze 14 augustus 4 wordt. Dus dat shop tegoed zou super zijn!
  Vorig jaar heb ik mandarijtjes verpakt in een witte servet en een marsmallow erop en dan het koppie van olaf met een prikker door marsmallow en mandarijn heen. Was een hit.
  De popcorn steel ik misschien dit jaar…alhoewel K3 nu ook opeens geliefd is.

 • Mijn jongste is in oktober jarig maar wil dan heel graag een Hawaï party. Die kokosnoten zijn geweldig was nooit op dat idee gekomen.

 • Ik doe niet mee met de winactie, maar dochterlief is ook helemaal weg van Frozen! En de traktatie is echt ontzettend leuk geworden!

 • Ja leuk! Half augustus hebben we hier een kind jarig, en in de vakantie zijn altijd zoveel vriendjes en vriendinnen weg, maar met deze prijs kunnen we er toch nog een leuk feestje van makne!

 • Super leuk voor Marielle.. De mama van Lizelotte die 4 wordt in augustus.. Die weten er wel raad mee.. Ik doe voor hun mee..!
  Facebook: An Na

 • Wat een ontzettend leuk idee! Ik vind lollies en kauwgom ook levensgevaarlijk… pas zij mijn kleuter dat ze een lolly van de juf had gekregen… ik wist niet hoe snel ik die moest verstoppen…

 • Ik doe graag mee om in augustus (hopelijk) een gender reveal party te kunnen geven als we het geslacht weten van baby nummer twee 😉

 • Leuke traktatie zeg! Lekker vrolijk!
  Onze oudste dochter wordt eind augustus 4 en zou het vast erg leuk vinden om groots te trakteren bij het KDV nu ze zo’n grote meid wordt.

 • Mijn nichtje is binnenkort jarig en kan dit tegoed zeker goed gebruiken 😉

 • Wat een leuke actie. Mijn kleuter wordt 15 augustus 5 en mag voor het eerst trakteren op school. Dit is natuurlijk heel speciaal voor hem dus dit tegoed komt goed van pas.

 • Inderdaad ideaal shoptegoed. zoonlief is in de vakantie jarig, dus komt zeker nog van pas

 • Wat een leuke traktatie! Ik vind het bijna jammer dat die van mij nog niet naar de Peuterspeelzaal gaat als ik dit zie!

 • Komt goed van pas voor het verjaardagsfeest van mijn zoon in de zomervakantie.

 • Leuke actie. Ik zou het gebruiken voor tijdens kerstmis. Dan komen we met familie en vrienden bij elkaar en zijn er veel kleine kinderen. Leuk om dan iets speciaals voor hun te maken en in de boom te hangen als verrassing

 • Wat leuk! Wij geven binnenkort een bbq en kunnen wel wat vrolijke versiering gebruiken, nu de zon zich vaak niet laat zien.

 • Voor de traktatie van mijn zoontje die in de zomervakantie jarig is en voor het eerst voor zijn verjaa mag trakteren op de peuterspeelzaal. Al een keer eerder getrakteerd voor het krijgen van een zusje maar dat had mama natuurlijk uitbesteed aan een creatief persoon die er ook nog eens veel tijd in wou stoppen. Daar mag ik dit keer natuurlijk niet te veel voor onder doen

 • Mijn vader is eind deze maand jarig dus ik denk dat ik het tegoed voor zijn verjaardag zou gebruiken!

 • Wat leuk voor de 3e verjaardag van mijn zoontje. Met al dit leuks kunnen we wel zorgen voor mooi versierde woonkamer! 🙂

 • Wat een superleuke winkel. Ik kende deze winkel nog niet. Ik zou het shoptegoed gebruiken voor een zomerse BBQ

 • ik wil een groot tuinfeest geven, nou ja groot, onze tuin is van het postzegelformaat 😉 maar met dit tegoed kan ik de tuin in tropische sferen veranderen!

 • Zo kan mijn feestje niet meer stuk.

 • Mijn dochtertje heeft afgelopen woensdag al getrakteerd maar over twee maanden is mijn zoontje nog aan de beurt. Shoptegoed is zeer welkom

 • Mijn jongste mag na de zomer na school. Het zou dus heel goed uitkomen voor haar uitzwaai-traktatie op de creche

 • Inderdaad een leuk idee voor de kids bij de feestelijke familie zomer BBQ die er straks aan zit te komen!

 • Mijn schatje gaat over een maand haar verjaardag vieren. We vieren gewoon in de achtertuin met haar vriendjes, nichtjes en neefjes en hopen op goed weer. Met het shoptegoed zou ik leuke decoratie kopen die de kinderen mee kunnen nemen. Ik heb deze leuke actie op Facebook gedeeld.

 • Heel erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee, ze hebben vrijdag vakantie gekregen !! 🙂

 • 12 augustus wordt ons zoontje alweer 6 jaar oud.
  Het shoptegoed zouden wij erg goed kunnen gebruiken!! 😀

 • Mijn dochter is in de zomervakantie jarig, dat zijn veel kindjes, dus wel fijn om met een leuke en originele traktatie goed voor de dag te komen!

 • Wat enorm leuk!
  Mijn zoontje is in de eerste schoolweek na de zomervakantie jarig. Dat is dan ook gelijk in de zomer nog puzzelen en denken wat te trakteren. Dit zou heel goed uitkomen daarbij.

 • Super leuk idee, mijn dochter is 19 juli jarig en dus moet ik op zoek naar een traktatie.
  Ik doe graag mee

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top