Bij verjaardagen horen natuurlijk ook traktaties. En voor haar vierde verjaardag wilde ik toch wel iets anders dan een zakje chips. Het is tenslotte geen ‘gewone’ verjaardag, maar ook afscheid nemen van de peuterspeelzaal. De traditie daar is om zakjes met snoep uit te delen, en dan met name lollies en kauwgomballen. Die ik er bij mijn kinderen dus altijd uit vis. Niet omdat ze van mij geen suiker mogen hebben, maar omdat ik dat gewoon levensgevaarlijk vind op die leeftijd. Stil zitten en aan een lollie likken doen die van mij niet. Maar ja, wat dan wel?

Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes
Lees ook: Frozenthema & decoratie verjaardag

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Op deze leeftijd hebben kinderen echt al een voorkeur voor wat ze willen en tja daar moet mama dan maar naar ‘luisteren’. Dit jaar was de wens Frozen, Anna en Elsa zijn veruit haar favoriet. Dus mama zocht het www af naar een traktatie die er eenvoudig uitzag en snel was te maken. In eerste instantie dacht ik aan ijs, maar ik kreeg dinsdag te horen dat ze dat liever niet hadden omdat ze zelf al ijsjes hadden besteld vanwege het zomerfeest.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ECs14lBTrCg&w=640&h=360]
Woensdag zocht ik dus naar een alternatieve Frozentraktatie waarbij de marsmallow-Olaf wel heel veel voorbijkwam. Dat leek me echter stiekem best veel werk om al die Olafs in elkaar te zetten, en dan had ik ook nog zakjes nodig etc. Dat werd dus een no-go. Ik zag ook nog heel leuke Anna’s en Elsa’s voorbijkomen waarvan het bovenlichaam was uitgeknipt en dan met tule de rok was gemaakt wat tevens een zakje was voor snoep. Vond ik ook zeer origineel, maar natuurlijk geen rose en paarse tule in huis.

Popcorn Olaf traktatie

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Uiteindelijk zag ik een Olaftraktatie die er leuk uitzag en niet teveel werk was. Sterker nog, kleuter kon zelf een bijdrage leveren! De ervaring leert ondertussen dat je veel meer tijd kwijt bent dan je denkt. Wat je hiervoor nodig hebt; per vier traktaties een zak popcorn (van de Jumbo), boterhamzakjes, zoute sticks, zwarte stift, printer, plakband, papier en schaar.

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Je vult de boterhamzakjes met popcorn, ik haal vier zakjes uit een zak popcorn van 175 gram. Die knoop je dicht, zo dicht mogelijk bij de punt zodat het een beetje een kegel wordt ipv een boterhamzakje. Vervolgens print je x aantal keer de kop van Olaf uit. Als je googlet op Olafhead kom je genoeg tegen ;-) Die knip je uit, plak je op de zakjes. Met zwarte stift teken je drie knoopjes. Dan prik je twee gaatjes en prik je twee zoute sticks erin en klaar is je Olaf!

Zomerfeest

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Toch wilde ik er ook een zomers tintje aangeven, het was tenslotte een zomerfeest om het schooljaar af te sluiten. En Olaf heeft natuurlijk een heel zomers liedje in de film. Ik vind het altijd wel leuk als een traktatie tweeledig is; iets lekkers om te snoepen en iets om te bewaren.

Frozen Olaf popcorn traktatie - Mamaliefde.nl

Van de Feestwinkel had ik al een verzameling plastic kokosnoten gekregen die ik wilde gebruiken voor het ijs en daar paste Olaf ook precies in. Zelfs met zijn stokken in de lucht. Deze kokosnoten werden wel goed ontvangen, zeker ook door de mama’s die al grapten dat ze hem gingen inpikken voor hun cocktails als de kinderen op bed lagen ;-) Als de zomer niet echt begint dan maar zelf er een feestje van maken. Die flamingo vinden de kinderen in ieder geval erg gezellig.

Winactie GESLOTEN

En dan nu het goede nieuws. Is jouw kind ook jarig in de zomervakantie en moet je nog snel een traktatie hebben, of heb je een gezellige zomerse BBQ dan kan je vast 25 euro shoptegoed bij de Feestwinkel goed gebruiken! Meedoen kan door hieronder een reactie achter te laten voor welk event je dit gaat gebruiken. Zorg dat dit is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt aan het eind van de week een mailtje.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
DIY: Zelf eenvoudige Olaf Frozen traktatie maken
Author Rating
51star1star1star1star1star