Onlangs deelde ik al een beschrijving voor een spiegelschilderij waarbij de kinderen naar hartelust eindeloos kunnen plakken met kleine frutsels. Je kunt echter ook heel eenvoudig zelf je textielstickers maken. Nu had ik de benodigdheden al even in huis liggen, maar zag ik er een beetje tegenop. Als ik iets voor het eerst doe wil ik er toch gewoon de tijd voor kunnen nemen. Zeker als er een strijkijzer aan de pas komt en de kinderen in de buurt zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje toch?

Lees ook: DIY: Velours strijkapplicaties van flockfolie

Benodigdheden

Al die bedenkingen bleken echter nergens voor nodig. Dit is echt zo ontzettend eenvoudig en kan iedereen maken. Je peuter / kleuter met een beetje hulp, of als je kind ouder is misschien zelf. Wat je hiervoor nodig hebt?

  • Restjes stof
  • Strijk- en Plakvlies (deze kun je kopen bij MooiMam)
  • Schaar
  • Strijkijzer

Stickers maken

DIY: Zelf textielstickers maken - Mamaliefde.nl

Om de sticker te maken begin je met het bedenken welke figuur je graag wilt gebruiken voor je sticker. Dit kan een vorm zijn, of een aantal letters of wat dan ook. Zelf hebben we voor de eerste poging een hartje gebruikt om om te trekken. Maar je kunt ook heel eenvoudig een afbeelding uitprinten, uitknippen en overtrekken op de achterkant (gladde kant) van het Teclabel. Vervolgens knip je dit ruim buiten de lijntjes uit. Echt een klusje van niets.

Bij dit figuurtje zoek je dan een stof op die je graag wilt gebruiken. Hiervoor hebben we stofmagneetjes gemaakt en heel grappig dat de oranje stof met bloemen die ze toen niet zag zitten nu wel als eerste aanwees.

Nadat de kinderen op bed lagen, ging ik dan toch aan de slag met het strijkijzer. Je gebruikt het strijkijzer zonder stoom. Dit was wel even uitzoeken. Na het strijken probeerde ik te controleren of de sticker goed vastzat, dat kun je dus beter niet doen want ik trok direct de sticker er vanaf. Ik twijfelde even of dit aan de gekozen stof lag. Wat blijkt; je moet gewoon even wachten tot het afgekoeld is dan blijft het wel plakken. Als je een beetje ovenvaste handen hebt kan je al wel meteen even de vorm netjes uitknippen.

Dan is de sticker klaar om te plakken. Hiervoor haal je gewoon de gladde kant er vanaf en dan houd je de plakzijde over. Deze stickers kun je gebruiken op alle gladde ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan de kledingkast van de slaapkamer van je dochter, de lamp, op het raam, een vaas, bloempot, de slaapkamerdeur of telefoon. Het is dus echt iets anders dan Vliesofix dat je kan gebruiken om applicaties en patches op je kleding te strijken.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'