Vorige week begon dochterlief opeens dat ze verf wilde maken. Het kan best zijn dat ik een keer heb laten vallen dat ik op Pinterest een leuke diy had gezien die ik graag wilde testen. Namelijk de puffy paint. Ik heb dit vorig jaar al een keer eerder geprobeerd, en was erg leuk om te doen. Van het puffy gedeelte bleef er echter na opdrogen niet zo heel veel over. Dit was net een ander ‘recept’ waardoor ik erg benieuwd was of dit wel succesvol zou zijn. Veel heb je er niet voor nodig, zelfs dingen die hier in huis altijd wel aanwezig zijn. Vanwege het ‘rommel’-gedeelte heb ik het wel een dag uitgesteld zodat manlief ook thuis was en op zoonlief kon letten. Uiteindelijk zat hij ook aan tafel te verven en ging dit prima samen.

Benodigdheden

  • (Witte) kinderlijm; zelf ging ik voor de Action kinderlijmDIY Puffy Paint - Mamaliefde
  • Scheerschuim
  • Voedingskleurstof (hier te koop)

Bereiding

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Volgens het recept heb je gelijke delen lijm en scheerschuim nodig; zelf ging ik vooral voor veel scheerschuim, druppeltje kleurstof en een hoeveelheid lijm. Daarvoor heb ik de dop ervanaf gedraaid zodat ik het makkelijker kon schenken. Ik had kleine spuitzakjes liggen die ik hiervoor heb gebruikt. Je kan het ook prima vanaf een schoteltje aanbieden of in een boterhamzakje. Het voordeel van zakjes is dat je het makkelijker kan aanbrengen op papier voor meer puffiness. De druppels kleurstof zorgden voor mooie pastelachtige kleuren.

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Kliederen maar

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Bij de puntjes heb ik een klein gaatje geknipt. Op een aantal bladzijdes heb ik een eenvoudige tekening gemaakt. Denk aan een regenboog, wat gras en bloemen, stippen en strepen. Vervolgens mochten ze met een kwast of handen aan de slag. Ik had vier zakjes gemaakt en had daar genoeg mee voor een hele ocht