Stukje bij beetje wordt de achtertuin steeds meer ‘ons’. Het eerste jaar hebben we er niets aan gedaan. Het tweede jaar alle grote planten en bomen verwijderd en kunstgras neergelegd. Ideaal voor een dreumes die kruipt en oefent met lopen. Vorig jaar hebben we de borders opnieuw beplant. Qua meubilair hadden we een tuintafel met twee tuinstoelen, en een picknicktafel met zandbak voor de kinderen. Bij de tuin inspiratie Karwei zag ik echter hele gave foto’s van een loungehoek, daarom droom ik al even over een grote steigerhouten hoekbank. Dat je bij mooi weer lekker buiten kan zitten en relaxen. Met ruimte voor het hele gezin en al het speelgoed etc.

Lees ook: DIY: Zelf houten tuinbank achtertuin bekleden
Lees ook: Niet giftige tuinplanten voor in de (achter)tuin
Lees ook: Kindvriendelijke tuin inspiratie; goedkope diy ideeën en voorbeelden om zelf zandbak, waterbaan of glijbaan te maken

Soms komen dromen uit

En ja, als je het echt wilt komt er vanzelf een moment dat je dromen kan verwezenlijken. Aan het begin van dit jaar is het dan eindelijk zo ver en hebben we een houten hoekbank in de achtertuin. Hij werd geleverd als bouwpakket. Je moet dus zelf aan de slag! Nu is dat geen probleem, sterker nog manlief werkt graag met hout en knutselt regelmatig in de schuur. Dan is het wel fijn als hij nu een wat groter projectje heeft. Van Gadero kregen we de DIY-set. Heerlijk aan het begin van het seizoen zodat we er dit jaar al volop van kunnen genieten!

Het bouwpakket wordt bij je thuis bezorgd, op internet staat een schema met wat de verwachte leverdata zijn op basis van je postcode en besteldag. Na de bestelling kreeg ik een mail met de bezorgdatum en tijdsvak. Groot was echter de verbazing dat, toen we ’s avonds de kinderen naar bed hadden gebracht, het pakket al op de oprit voor de auto klaar lag. Gelukkig zagen we het dus op tijd, en niet de volgende ochtend op het moment dat je weg wilt gaan… Toch was het ook wel fijn, omdat je dan niet eerst een halve dag hoeft te wachten, maar meteen ’s ochtends al kan beginnen met bouwen. Het pakket hout wordt geleverd met ijzerwerk en een A4 waarop staat weergegeven hoe het in elkaar moet. Als je de houten planken ziet is het best een behoorlijke stapel. Het hout zag er wel echt goed uit. Het is echt nieuw steigerhout, met een beetje grijze wash.

DIY steigerhouten bank

Gelukkig was manlief de dag daarna vrij, was er zonnig lenteweer voorspeld en was ik die ochtend weg. Ik was dus erg nieuwsgierig naar hoe hij gevorderd zou zijn. Zelf had hij namelijk de twijfels of het in een dag klaar zou zijn. De beschrijving werd nauwkeurig bestudeerd en gereedschap klaargelegd. Alles wat er nodig was, was in huis. Zoonlief was wel thuis dus die zorgde voor de nodige ondersteuning en hulp.

Het was wel even puzzelen. Het is geen Ikea-bouwpakket met uitgebreide stap-voor-stap-handleiding en voorgeboorde gaatjes. Dat was juist erg fijn, want ons terras bleek niet helemaal recht te zitten. Ook waren we bij het meten de vensterbank vergeten mee te nemen waardoor de breedte van het terras toch iets smaller was dan we hadden verwacht. Omdat het losse planken zijn kan je het echter makkelijk op maat zagen. Zodat we een echte op maat gemaakte hoekbank hebben in de achtertuin. In totaal is manlief er twee middagen mee bezig geweest, het duurde vooral zo lang omdat er dus een aantal planken op maat gezaagd moesten worden en de elektrische schroevendraaier tussendoor opgeladen moest worden ;-)

Genieten maar