DIY: Serpentineslinger voor de carnaval

Om het huis een beetje in de carnavalsfeer te brengen hebben we een slinger gemaakt. Bij carnaval horen in mijn ogen felle kleurtjes, verkleden en natuurlijk serpentine en confetti. Nu is confetti een beetje onhandig met jonge kinderen dus hebben we het gehouden op een vrolijke serpentine slinger. Een eenvoudige slinger die je makkelijk ‘tussendoor’ maakt.

Benodigdheden:

Stappenplan

2015-02-08 16.23.22 (640x427)

Natuurlijk begin je met het aantrekken van een verfschort voor de kinderen. Dan kunnen ze lekker vrij spelen met verf. Op de foto zie je een masker dat een vrij bruine kleur heeft. Dit komt doordat ik de verf op een apart bordje heb gedaan en ze het zelf op het papier heb laten aanbrengen. Bij de andere twee heb ik stipjes verf aangebracht zodat ze dit alleen nog maar hoeven uit te smeren. Ideaal voor het verven met baby’s en dreumesen.

DIY: Serpentineslinger voor de carnaval - Mamaliefde

Terwijl je kind lekker bezig is kan je zelf een spiraal uit de cirkels knippen. In het midden laat je een stukje open waar je een gaatje in prikt. Hier rijg je het touw doorheen.

Als de maskers droog zijn haal je hier ook een touwtje doorheen, gelukkig zaten in dit masker al voorgedrukte gaatjes. Scheelt weer iets werk. De maskers hang je op tussen de serpentineslingers. En klaar is je carnavalsslinger.

Tip: De slinger met de geverfde maskers kan wel een beetje zwaar zijn. Ik had ze met masking tape opgehangen maar hij is al een paar keer naar beneden komen vallen. Hiervoor kan je dus beter iets zwaardere tape gebruiken.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comment ( 1 )

  • Leuk en kleurig die slinger. Vind de maskers ook mooi geworden.
    Meestal laat ik het verven nog over aan het kinderdagverblijf…..

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top