Om het huis een beetje in de carnavalsfeer te brengen hebben we een slinger gemaakt. Bij carnaval horen in mijn ogen felle kleurtjes, verkleden en natuurlijk serpentine en confetti. Nu is confetti een beetje onhandig met jonge kinderen dus hebben we het gehouden op een vrolijke serpentine slinger. Een eenvoudige slinger die je makkelijk ‘tussendoor’ maakt.

Lees ook; Zelf een vilten Verjaardagsslinger maken

Benodigdheden:

Stappenplan

Natuurlijk begin je met het aantrekken van een verfschort voor de kinderen. Dan kunnen ze lekker vrij spelen met verf. Op de foto zie je een masker dat een vrij bruine kleur heeft. Dit komt doordat ik de verf op een apart bordje heb gedaan en ze het zelf op het papier heb laten aanbrengen. Bij de andere twee heb ik stipjes verf aangebracht zodat ze dit alleen nog maar hoeven uit te smeren. Ideaal voor het verven met baby’s en dreumesen.

Terwijl je kind lekker bezig is kan je zelf een spiraal uit de cirkels knippen. In het midden laat je een stukje open waar je een gaatje in prikt. Hier rijg je het touw doorheen.

Als de maskers droog zijn haal je hier ook een touwtje doorheen, gelukkig zaten in dit masker al voorgedrukte gaatjes. Scheelt weer iets werk. De maskers hang je op tussen de serpentineslingers. En klaar is je carnavalsslinger.

Tip: De slinger met de geverfde maskers kan wel een beetje zwaar zijn. Ik had ze met masking tape opgehangen maar hij is al een paar keer naar beneden komen vallen. Hiervoor kan je dus beter iets zwaardere tape gebruiken.

Lees ook: Wat vieren we met Carnaval?
Lees ook: Matching verkleedkleding groep / gezin
Lees ook: Carnavalskleding baby
Lees ook: Baby verkleedkleding
Lees ook: Verkleedkleding meisjes
Lees ook: Verkleedkleding jongens
Lees ook: Zelf verkleedkleren maken
Lees ook: Verkleden niet alleen leuk met Carnaval
Lees ook: Schminkvoorbeelden kind; makkelijke ideeën
Lees ook: Carnaval kapsels
Lees ook: Carnaval recepten
Lees ook: Maskers maken en knutselen van papier en andere materialen oa voor Carnaval