DIY: Koningsdag kroon

Volgende week is het Koningsdag. Dan is het erg leuk als ieder kind zichzelf ook een klein prinsje of prinsesje voelt. Met deze diy maak je eenvoudig samen met je kind een kroon. Je hebt hiervoor geen bijzondere materialen nodig. Gewoon een stuk karton, zoals in ons geval een lege pizzadoos, zilverfolie en wat gekleurd papier. Even heerlijk samen freubelen en je bent klaar.

Benodigdheden:

Deze Koningsdag kroon is voor een deel gemaakt van kosteloos materiaal. Je hebt namelijk nodig;

  • Karton; zoals een lege doosDIY: koningskroon - Mamaliefde
  • Zilverfolie
  • Gekleurd papier; bij voorkeur rood, wit, blauw en oranje
  • Schaar of scheuren
  • Lijm
  • Stift

Werkwijze:

DIY: Kroon koningsdag scheuren en knippen - Mamaliefde

Op het karton teken je een patroon van een kroon. Dit kan uit de hand, of hoeken die je met behulp van een geodriehoek tekent. Deze knip je vervolgens uit. Als het karton erg dun is, kan je twee kartonnetjes tegen elkaar aanplakken.

Vervolgens vouw je zilverfolie om het kroontje heen. Je peuter kan dit waarschijnlijk zelf ook doen. Misschien niet goed glad, maar juist een structuur maakt het erg bijzonder en zorgt voor leuke weerspiegelingen van het licht.

DIY: Kroon koningsdag scheuren en knippen - Mamaliefde

Daarna mag je kindje even heerlijk zich uitleven met de schaar, of gaan scheuren. Als je een klein voorraadje aan kleine snippers hebt kan je kind deze op de kroon plakken. Alsof het allemaal kleine steentjes zijn. Het hoeft echt niet helemaal perfect te zitten. Dat is juist het bijzondere van een kinderknutsel.

Op zoek naar meer varianten om zelf een kroon te maken. Of een andere knutsel, kijk dan zeker even op dit Pinterest bord.

Volg het bord Holidays: Kings day / Koningsdag van Mamaliefde op Pinterest.

Heb jij al plannen om samen met je kind iets te doen op Koningsdag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comment ( 1 )

  • Leuk 🙂 Ik wilde gewoon even wandelen met de kinderen maar zij willen oud speelgoed verkopen dus….wij gaan oud speelgoed verkopen 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top