Volgende week is het Koningsdag. Dan is het erg leuk als ieder kind zichzelf ook een klein prinsje of prinsesje voelt. Met deze diy maak je eenvoudig samen met je kind een kroon. Je hebt hiervoor geen bijzondere materialen nodig. Gewoon een stuk karton, zoals in ons geval een lege pizzadoos, zilverfolie en wat gekleurd papier. Even heerlijk samen freubelen en je bent klaar.

Benodigdheden:

Deze Koningsdag kroon is voor een deel gemaakt van kosteloos materiaal. Je hebt namelijk nodig;

  • Karton; zoals een lege doosDIY: koningskroon - Mamaliefde
  • Zilverfolie
  • Gekleurd papier; bij voorkeur rood, wit, blauw en oranje
  • Schaar of scheuren
  • Lijm
  • Stift

Werkwijze:

DIY: Kroon koningsdag scheuren en knippen - Mamaliefde

Op het karton teken je een patroon van een kroon. Dit kan uit de hand, of hoeken die je met behulp van een geodriehoek tekent. Deze knip je vervolgens uit. Als het karton erg dun is, kan je twee kartonnetjes tegen elkaar aanplakken.

Vervolgens vouw je zilverfolie om het kroontje heen. Je peuter kan dit waarschijnlijk zelf ook doen. Misschien niet goed glad, maar juist een structuur maakt het erg bijzonder en zorgt voor leuke weerspiegelingen van het licht.

DIY: Kroon koningsdag scheuren en knippen - Mamaliefde

Daarna mag je kindje even heerlijk zich uitleven met de schaar, of gaan scheuren. Als je een klein voorraadje aan kleine snippers hebt kan je kind deze op de kroon plakken. Alsof het allemaal kleine steentjes zijn. Het hoeft echt niet helemaal perfect te zitten. Dat is juist het bijzondere van een kinderknutsel.

Op zoek naar meer varianten om zelf een kroon te maken. Of een andere knutsel, kijk dan zeker even op dit Pinterest bord.

Volg het bord Holidays: Kings day / Koningsdag van Mamaliefde op Pinterest.

Heb jij al plannen om samen met je kind iets te doen op Koningsdag?

Lees ook: Koningsspelen
Lees ook: Koningsdag activiteiten en spelletjes
Lees ook: Koningsdag knutselen
Lees ook: De leukste vrijmarkten in Nederland met kinderen
Lees ook: Originele tips geld verdienen Koningsdag
Lees ook: Vrijmarkt tips voor koopjes jagers
Lees ook: Haren wassen Barbies / poppen
Lees ook: Koningsdag kleding; oranje outfits, shirts en accessoires
Lees ook: Koningsdag nagellak; oranje en rood-wit-blauwe nail-art
Lees ook: Koningsdag ABC

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.