DIY: Knutsels voor moederdag

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het komende zondag moederdag is. En daar horen natuurlijk knutsels bij die je kinderen zelf hebben gemaakt. Toen ik afgelopen week onze dochter op ging halen van de peuterspeelzaal riep ze al ‘Mama, verrassing gemaakt, niet zeggen’. Als je weet dat het volgende week vakantie is, hoef je geen genie te zijn om te raden wat die verrassing zal zijn. Enigzins geprobeerd uit te leggen dat ze dat dan ook niet mag verklappen. En de volgende dag manlief haar laten ophalen, zodat op moederdag ook echt een verrassing is waar ze trots op kan zijn. Nu is het natuurlijk niet leuk om samen met je kind te knutselen voor jezelf, maar oma vind het vast ook leuk om een zelfgemaakte knutsel te ontvangen van je kind. Dus heb ik de leukste op een rijtje gezet.

Bij alle knutsels is het het belangrijkst dat je kindje zoveel mogelijk zelf doet. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat vooral om het idee. Natuurlijk kan je variëren in materialen zodat het verder niet veel uitmaakt hoe creatief je kind is. Een overzicht met wat voorbeelden van het afgelopen jaar, aangevuld met nieuwe ideeën of nog niet online gedeeld. Geschikt voor baby’s, dreumesen, peuters en ook kleuters vinden dit vast heel leuk.

Handafdruk

DIY: Baby's 1e Kerstmis handafdruk zoutdeeg hangers - Mamaliefde

Voor dit idee maakt het niet uit hoe oud je kind is. Van zoutdeeg maak je een medaille waar je vervolgens een handafdruk van je kind in plaatst. Iets kleiner met alleen een vinger afdruk in een hartjesvorm is natuurlijk ook mogelijk.

Bosje bloemen

DIY Moederdag bosje handjesbloemen - Mamaliefde

Je laat je kind eerst flink wat kleuren op een vel gekleurd papier. Vervolgens trek je de handjes over en knipt deze uit. Vervolgens plak je ze op een groen rietje, eventueel wat bladeren erbij en een lintje er om heen en klaar is je bos bloemen die ook prima door de brievenbus past.

Scheerschuimschilderij

DIY knutselen voor moederdag - Mamaliefde

Men neemt een bus scheerschuim en wat verf en laat je kind heerlijk kliederen. Vervolgens knip je er een hartjesvorm uit, of maak je er een kaart van. Flink lang laten opdrogen en klaar is je schilderij met reliëf.

Waxinehouder

diy moederdag knutsel waxinelichtje - Mamaliefde

Heel eenvoudig, maar kan heel sfeervol zijn. Lekker met die handjes in de verf en kliederen maar. Eventueel nog wat glitters erbij en klaar. Voor de zekerheid kan je het nog even fixeren met een brandvertragende lak.

XXL knuffelkaart

DIY: XXL-hugg Valentijnskaart - Mamaliefde

Deze enorme kaart hebben we gemaakt voor Valentijnsdag, maar doet het ook prima voor verjaardagen of moederdag.

Enorme bloem

DIY Knutsels voor moederdag - Mamaliefde

In plaats van een bosje bloemen, kan je ook een enorme bloem maken. Zeker als je kindje van kleuren houdt. Lekker veel vellen papier laten vol kliederen. Daar bloemblaadjes van knippen, bloem in het midden, eventueel nog wat van de crêpepapier stroken zoals op de foto en klaar.

Houten boekje

DIY: Houten boekje - Mamaliefde

Als je de tijd hebt, en een beetje handig bent met hout. Is het ook heel leuk om een houten boekje cadeau te geven. De plankjes zagen, je kind zijn gang laten gaan en er vervolgens een zinnige volgorde in aanbrengen.

Lucht gedroogde kralen

DIY moederdag knutsels; kralen van klei - Mamaliefde

Dit lijkt een beetje op de handafdrukken in zoutdeeg, maar dan net iets anders. Namelijk met de klei van de action die je aan de lucht laat drogen. Oudere kinderen kunnen het helemaal zelf uitsteken en versieren. Jongere kinderen moet je even een vingertje helpen. Mooi lintje eraan, doosje laten versieren en klaar!

Inpakken

inpaktips

Natuurlijk wil het oog ook wat, dus ga je het samen extra leuk inpakken. Kijk hier voor inspiratie.

Volgende
Vorige

Comments ( 3 )

  • Leuke dingen, en de meeste zijn ook lekker makkelijk. Ze gaan in het bewaararchief 😉 Komt vast op een ander moment dan Moederdag ook wel weer van pas.
    Marijke onlangs geplaatst…Voetballen net als bobbiMy Profile

    • Zeker, dan blijft het ook voor mama leuk om te knutselen 😉

  • Ik zal mijn man eens tippen…. 😉 Leuke ideeën!!

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.