Over een maand is onze zoon alweer jarig, tijd om dus vooruit te kijken naar wat er allemaal moet gebeuren. Nu gat hij niet naar een opvang, school of wat dan ook dus in principe hoeft hij niet te trakteren. Toch vind ik het altijd leuk om dat te doen. Het hoort er toch bij. Daarom mag hij van mij gaan trakteren tijdens de Muziek op Schoot les. Dat is maar een klein groepje aan kinderen. Het trakteren zal vast aan het einde van de les zijn dus is het fijn om iets te hebben wat ze mee naar huis kunnen nemen. Onlangs maakte ik op het Meet the Bloggers congres kennis met Miriam. Zij ontwerpt en maakt hele gave traktaties waarvan ze er vandaag een met jullie gaat delen.

Lees ook: Kindertraktaties maken; van makkelijke, tot gezonde of kant en klare traktaties voor jongens en meisjes

Het is alweer zo ver; je kleine is bijna jarig, een hele happening voor zo’n kleintje! Je wilt het huis mooi versieren en een leuk cadeau kopen en dan het besef, hij/zij moet natuurlijk trakteren op het kdv of op school. Best een stress-momentje, eigenlijk heb je niet zoveel tijd maar wil je ook niet zomaar iets meegeven want je hecht er stiekem toch wel waarde aan.

Origineel DIY idee in maar een paar minuten!

Blijmakertjes heeft hiervoor een oplossing: de kabouter traktatie. Een traktatie die zo simpel is dat iedereen het kan maken, daarbij is het resultaat erg leuk & origineel! Omdat ze de illustraties zelf maakt zul je deze niet ergens anders vinden. En in nog geen 5 min heb jij een leuke kabouter gemaakt incl traktatie.

Wat heb je nodig voor de kabouter traktatie?

  • Print van de kabouter en een print van zijn muts, hiermee maak je 2 kabouters (2 pdf bestanden)
  • Een schaar om deze uit te knippen
  • Plastic bekertjes voor het lijfje
  • Een rolletje plakband
  • Plastic boterhamzakjes
  • Een traktatie

Hoe zet ik deze kabouter traktatie in elkaar?

Bekijk hieronder het filmpje (3min) en je weet precies wat je moet doen.

Veel plezier met trakteren!

Download de print van de kabouter en zijn muts uit op Blijmakertjes

Wat zouden jullie in dit kaboutertje stoppen?