Met de komst van de nieuwe Jurassic World-film zijn dinosauriërs weer helemaal hot! Is jouw kind ook gek op dino’s? Wat is er dan leuker dan een uitstapje naar dinosaurussen? Ze mogen dan misschien uitgestorven zijn, op veel plekken zijn ze ‘springlevend’ en kan je ze gewoon bewonderen. Zowel in vaste musea en tentoonstellingen als tijdelijke exposities. Gelukkig kunnen deze machtige dieren niet (meer) achter je aan komen. Want hoe leuk je kind ze ook vindt, ze zijn toch wel een beetje erg angstaanjagend als ze jou als prooi zien… Of je nu op zoek bent naar wetenswaardigheden over deze prachtige monsters of dat je gewoon lekker wilt spelen: dino’s uitgestorven? Welnee, je vindt ze overal! 

Lees ook: Museum kinderen; overzicht van de leukste kindermuseums ook met peuters en kleuters
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!
Lees ook: Dagje uit: Avonturia Vogeltjeskelder dierentuin & dierenwinkel Den Haag

Jurassic Kingdom; Beatrixpark Schiedam

In 2018 zijn er een aantal tijdelijke tentoonstellingen in Nederland, waaronder Jurassic Kingdom in het Beatrixpark Schiedam. Hier loop je tussen de tientallen modellen van dinosauriërs door en kan je ze knuffelen en aaien en natuurlijk mee op de foto. Daarnaast kan je in een zogenaamde virtuele dino-achtbaan of zelf als paleontoloog aan de slag en botten opgraven. De dag is compleet met een bezoek aan de grote speeltuin en de kinderboerderij.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Jurassic Kingdom Tour Schiedam (Rotterdam) 2018

Het Oertijdmuseum in Boxtel

In het Oertijdmuseum vind je, je raadt het al, dingen uit de oertijd. En wat hoort er meer bij de oertijd dan dino’s? Daarom wordt dit ook wel eens het dinomuseum genoemd. Speurtochten, spelletjes, films: je kunt hier van alles bekijken en doen. Ook buiten is er van alles te beleven in o.a. de speeltuin of de oertijdtuin.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit; Dinomuseum / oertijdmuseum; waar dinosauriërs tot leven komen

Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde

Levensgrote dino’s, verstopt in het Krijtwoud van Landgoed Tenaxx, willen gevonden worden door jou! Ga op jacht met een lasergun (wordt het toch nog spannend!) of volg de Dinotrack, doe mee aan een survival of bewonder schedels en skeletten. Een heerlijk gevarieerd dagje vol met dinosaurussen én je kunt ook nog nat worden. Want doe je mee met de survivalrun, dan ga je o.a. over watervlotten. Je kunt ook nog roeien op de grote vijver. En heb je honger gekregen? Je mag hier onbeperkt patat en pannenkoeken eten! Met limonade en al. Alleen voor de dino-hunt moet je extra betalen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Nerf Laser Ops Pro Alphapoint 2-pack review 

Dinoland in Zwolle

Tja, als een echte dinofan ben je natuurlijk helemaal op je plek in een dinowereld. Nou, dat hebben ze in Zwolle goed begrepen. Hier vind je namelijk Dinoland. Meer dan 100 dino’s zijn hier te bewonderen, uit verschillende tijdperken. Daarnaast zijn er heel leuke activiteiten zoals lasergamen, golfen, klimmen of gewoon lekker spelen in de speeltuinen. Maar je kunt ook aan de slag als onderzoeker en op zoek gaan naar goud, fossielen en wat al niet meer. Je kunt er trouwens ook een partijtje geven.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Zwolle hanzestad; Bezienswaardigheden, uitjes omgeving, activiteiten en tips wat te doen met kinderen

Dierenpark Amersfoort

In Dierenpark Amersfoort kan je niet alleen levende dieren bewonderen, maar je ook vergapen aan de reusachtige dino’s in het themagedeelte Dinopark. Midden in het bos vind je hier de dino’s. Je kunt hier o.a. een hardloopwedstrijd doen met een dino (!). Natuurlijk zal je daarna nog even een bezoekje moeten brengen aan de nog levende reptielen. Zie je nog overeenkomsten?

Meer informatie vind je hier.

Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

Heb je net een spannende tocht achter de rug door de fossielenmijn van Berkenhof Tropical Zoo en sta je nog na te bibberen van de mammoeten die je er o.a. gezien hebt, sta je opeens echt tussen de dino’s. Help! En anders vind je misschien de echte kaaimannen wel spannend of al die andere bijzondere dieren, die hier echt levend zijn ;-). Er is een oertijdspeurtocht en verder kan je natuurlijk heerlijk spelen in de jungle.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Berkenhof’s Tropical Zoo; Vlinder dierentuin, dino’s en een indoor speeltuin kids jungle

Golven bij de dino’s in Gouda

Tussen de dino’s een balletje slaan; ook dat kan. Bijvoorbeeld in Gouda: Jurrasic Golf Adventure Park. Midgetgolfen tussen de dino’s: ook wel adventuregolf genoemd dus. Waarbij je niet echt golft op de traditionele midgetgolfbanen, maar het meer aspecten heeft van echt golfen. Deze adventuregolf is ook voor volwassenen een leuke happening! Een balletje uit het water opvissen en dino’s die naast je staan te brullen. Door de grot met waterval heen en met een vlot naar de overkant. Samen daarna nog even genieten van een hapje of drankje in het restaurant en je dag is weer een succes! Overigens zit op hetzelfde terrein ook golfclub IJsselweide, die o.a. ook footgolf aanbiedt (kijk hiervoor even op hun eigen site!).

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Gouda: Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten. Tips wat te doen met kinderen ook in omgeving

Museum voor natuurwetenschappen in Brussel

Op naar België, naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Een grote dino heet je hier al welkom. Van alles is hier te beleven en in de unieke Dinosaurusgalerij kan je  van alles zijn: een paleontoloog, een geoloog of een antropoloog. Wat jij maar wilt. Ontdek van alles over dino’s, maar ook over andere dieren uit andere tijden.

Meer informatie vind je hier.

Naturalis in Leiden

In Leiden vind je Naturalis. Voor de wetenschappertjes onder ons een heerlijk museum op het gebied van alles wat leeft.  Ze hebben een zeldzaam prachtig, echt skelet van een Tyrannosaurus rex, die ze zelf opgegraven hebben in Amerika. Ook in de nieuwe tentoonstelling die in 2019 is geopend na de verbouwing heeft Trixie natuurlijk een mooie plek gekregen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Bezoekje aan Trix in Naturalis Leiden

Wil Cats
Volg me via: