Is je kind net zoals onze zoon gek op dinosaurussen? Dan moet je zeker een keer een bezoek brengen aan Dinoland in Zwolle! Momenteel zijn dinosaurussen helemaal ‘in’ en zijn er verschillende tentoonstellingen, dit gaat echter om een permanent park. Waar je het hele jaar door welkom bent. Wat mij heel erg verraste is dat je hier niet alleen heel veel dinosaurussen tegenkomt, maar er ook diverse activiteiten en ‘attracties’ zijn. Natuurlijk allemaal in thema! We zijn hier dan ook een dagje zoet geweest.

Lees ook: Overijssel met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Binnenspeeltuin Nederland; Overzicht van leukste indoor speeltuinen voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Dinosaurus fan? Dit zijn de leukste museum, tentoonstelling, parken, uitjes en evenementen

Dinoland Zwolle

Vanaf  de snelweg A28 zit je binnen vijf minuten bij het themapark. Het is dus ideaal te doen met de auto. Voor de deur vind je een parkeerplaats, toen we aan kwamen rijden was er personeel aanwezig om te assisteren. Om de parkeerplaats te verlaten moet je wel een parkeermuntje kopen bij de kassa. Zelfs als ze de enorme dino’s op de gebouwen nog niet gezien hebben is het meteen duidelijk wat het thema is; zo staan er voetafdrukken van dino’s die je kan volgen naar de ingang en staan er voor de deur in de vijver dino’s. Zoonlief liep er meteen op af met het verzoek om daar foto’s van te maken. Het leek mij echter handig om eerst naar binnen te gaan waar nog veel meer dinosaurussen te vinden zijn. Al bleek daar al heel snel nog veel meer te zien en te doen zodat ze daar heel snel langs renden. Links van het grote hek vind je de kassa’s en winkel waar je dino’s in allerlei vormen en maten kan kopen. Bij de kassa kregen we een plattegrond, programma en een rangerpaspoort. Deze heb je nodig om stickers te verzamelen om je dinodiploma te verdienen. Of wordt gebruikt als knipkaart voor activiteiten die je eenmalig kan doen.

Meer informatie vind je hier.

T-rexexpeditie