Dingen die je nooit had verwacht te doen als je eenmaal kinderen hebt

Voor zover dat mogelijk is probeer je je een voorstelling te maken van hoe het zal zijn met kinderen. Bewust of onbewust. Dat gebeurt al op jonge leeftijd terwijl je met de poppen speelt. Of misschien zodra je een broertje of zusje krijgt. Als je gaat werken met kinderen; vrijwilligerswerk, oppasbaantje of echt als professional, krijg je al een iets beter beeld. Maar nog lang niet volledig, want aan het einde van de dag gaan ze toch weer naar hun eigen ouders. De slapeloze nachten gaan aan je voorbij. Hoe intensief je ook voor een ander kind zorgt. Eenmaal zwanger zal je je proberen in te lezen en krijg je gevraagd en ongevraagd verhalen van andere moeders te horen. Toch blijven er altijd dingen waarvan je achteraf zoiets hebt van ‘hoe dan’.  Dat je je gewoon niet had kunnen inbeelden dat iets zo zou lopen. En dan heb ik het niet over de vijf minuten op de wc alleen die aanvoelen als een vakantie van drie weken of het stiekem eten van chocolaatjes in de keuken (althans poging tot dan).

  • Een walvis (loopfiets) naar bed brengen (op een kussen neerzetten en vervolgens weltrusten wensen) omdat je zoon anders niet naar bed wilt. En het loopfietsje er achteraan want anders is dat zielig…
  • Je kind met niet meer dan een soepstengel en een slokje limonade op naar de peuterspeelzaal brengen. Ik vond het ‘schandalig’ als ouders hun kind zo naar het kinderdagverblijf brachten, dan stond je toch iets eerder op…
  • Je borst te ontbloten in de Pagode van de Efteling omdat je dochter op dat moment dorst heeft en je borstvoeding geeft. En dat is nog maar één van de plaatsen waar je dat nooit had verwacht.
  • Natuurlijk mag babypoep ook niet ontbreken in dit rijtje. Smerig, ik weet het, ook als het de poep is van je eigen kind, maakt niet uit wat ze zeggen. Maar bijvoorbeeld te laat komen op school om je dochter op te halen omdat je zoon de poep tot in zijn nek had zitten en dus eerst onder de douche moest, tot en met het opnieuw witten van de muur nadat ze vonden dat ‘chocoladebruin’ een mooier kleurtje was.
  • Dat je kan functioneren op vier uur slaap, en dan niet eenmalig een nachtje dat je kan compenseren met een dag op bed zoals in je studententijd, maar structureel te weinig slaap.
  • Een halve nacht wakker liggen omdat je die dag zo erg bent geschrokken dat je bang was dat je kind aan het verdrinken was.
  • Dat je een slokje water als ontbijt gaat kwalificeren en je blij bent dat je überhaupt iets op hebt.
  • Dat je geen film, serie of theaterstuk kan kijken zonder tranen in de ogen. En niet alleen als het heel verdrietig is, maar ook juist op de mooie momenten. En die emoties zijn niet uit te schakelen.
  • Dat je billendoekjes als ultiem schoonmaakmiddel gaat gebruiken voor echt alles en nog meer.

Natuurlijk biedt het ook ontzettend veel moois. Zo had je je nooit kunnen inbeelden of door een ander laten voorbereiden dat je ooit zoveel van een ander wezen had kunnen houden.

Lees ook: Leeuwinnenmoeder of een mak schaap?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top